Criteriul National

„Prima pisică a Statelor Unite”. Cuplul Biden o aduce la Casa Albă pe Willow, o pisică tigrată în vârstă de doi ani – International

„Prima pisică a Statelor Unite”. Cuplul Biden o aduce la Casa Albă pe Willow, o pisică tigrată în vârstă de doi ani – International
ianuarie 29
06:43 2022

Preşedintele SUA Joe Biden şi soţia sa Jill au adus la Casa Albă un nou animal de companie, o pisică adoptată pe nume Willow, în vârstă de doi ani.

I-a cucerit inima primei doamne când i-a întrerupt un discurs la un eveniment de campanie: Jill Biden a anunțat vineri primirea lui Willow, o pisică de doi ani, alături de cuplul prezidențial american.

„Cunoașteți-o pe Willow!”: a anunțat într-un mesaj pe Twitter Jill Biden, postând câteva imagini cu felina, care poartă numele după orașul natal al primei doamne, Willow Grove (Pennsylvania).

Willow, tigrată în tonuri de gri şi alb, cu mustăţi lungi şi ochi mari verzi, apare în imagini tolănită pe pervazul unei ferestre sau explorând trufaşă culoarele Casei Albe.

Serviciul de presă al „First Lady” a explicat că cea care va fi de acum „First Cat” a „impresionat-o puternic” pe Jill Biden când a sărit pe scenă și a întrerupt un discurs pe care ea îl susținea în Pennsylvania în timpul campaniei prezidențiale a lui Joe Biden, în 2020.

Willow „se instalează la Casa Albă cu jucăriile ei preferate, cu recompense şi mult spaţiu de adulmecat şi explorat”, a precizat purtătorul de cuvânt al lui Jill Biden.

Reluând o lungă tradiţie prezidenţială ce a fost întreruptă de președintele Trump, care nu avea niciun animal de companie, soții Biden au fost mereu acompaniați de un câine la Casa Albă, întotdeauna un ciobănesc german.

Ei au venit cu Champ, care a murit anul trecut din cauza vârstei înaintate, şi Major, care a fost trimis înapoi la ţară din cauză că nu s-a adaptat, după care l-au adus pe Commander.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul