Criteriul National

Prima ramificaţie a gazoductului „Nord Stream-2″ va fi umplută cu gaz după autorizarea de către Danemarca – Energie

Prima ramificaţie a gazoductului „Nord Stream-2″ va fi umplută cu gaz după autorizarea de către Danemarca – Energie
octombrie 05
01:14 2021
Compania „Nord Stream 2 AG” a început să umple cu gaz prima ramificaţie a gazoductului „Nord Stream-2″, a cărui construcție a fost finalizată în luna septembrie, se afirmă într-un comunicat al companiei. „Conducta va fi umplută cu gaz treptat până la atingerea volumului și a presiunii necesare pentru testări tehnice viitoare” – se precizează în comunicat, potrivit agnției Tass, citată de Rador.

Operatorul conductei de gaze a anunțat, de asemenea, că de-a lungul ramificaţiei au fost efectuate lucrări de punere în funcțiune pentru a controla integritatea conductei de gaz, inclusiv o inspecție internă cu utilizarea unor dispozitive de diagnoză speciale, precum și verificări vizuale și instrumentale externe. Lucrările de punere în funcțiune pe a celei de-a doua ramificaţii continuă, a adăugat compania.

De asemenea, au anunţat surse din cadrul comapaniei, conducta „a fost certificată independent în conformitate cu standardele tehnice și industriale aplicabile pentru a asigura funcționarea sa sigură și fiabilă”.

Menţionăm că, luni, Agenția Daneză pentru Energie a anunțat că „Nord Stream 2 AG” a îndeplinit toate condițiile pentru darea în exploatare a gazoductului. Aceasta a acordat autorizația de construcţie a conductei „Nord Stream-2″ la 30 octombrie 2019 și autorizația de funcționare a gazoductului – la 1 octombrie 2020

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul