Criteriul National

Prima vizită post-Covid a ministrului de externe chinez în Europa / Viktor Orban se duce la Beijing – International

Prima vizită post-Covid a ministrului de externe chinez în Europa / Viktor Orban se duce la Beijing – International
august 24
19:41 2020
Ministrul chinez de externe, Wang Yi, va începe marți o vizită în cinci țări europene, inclusiv Franța, prima vizită de la începutul epidemiei Covid-19, potrivit AFP.

Acest turneu se desfășoară într-un anumit context pentru China, care un număr foarte redus de cazuri noi zilnice și în mijlocul unei ofensive americane împotriva gigantului chinez Huawei din Europa.

Wang Yi va vizita succesiv în perioada 25 august – 1 septembrie în Italia, Olanda, Norvegia, Franța și Germania, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului Chinez de Externe.

Aceasta este prima sa vizită în străinătate de la epidemia Covid-19.

„Acest lucru reflectă pe deplin importanța pe care cele două părți o acordă relațiilor dintre China și UE”, a spus Zhao în cadrul unei conferințe de presă.

Vizita vizează, în special, „a face auzită o voce comună pentru protecția multilateralismului” și „a coopera în fața epidemiei, pentru a stabiliza lanțurile industriale și de aprovizionare globale”, a subliniat el.

Datele precise ale vizitei în diferite țări nu au fost anunțate.

Această mișcare vine în condițiile în care Statele Unite fac presiuni asupra aliaților săi europeni pentru a nu folosi echipamentele Huawei pentru a-și construi rețelele 5G.

Washingtonul acuză compania că ar putea împărtăși datele sale cu serviciile de informații din Beijing.

În Franța, furnizorul chinez nu va fi supus unei interdicții totale a pieței 5G, dar operatorii care folosesc deja Huawei vor avea licențe de funcționare limitate la opt ani.

În Germania, subiectul nu a fost decis.

Regatul Unit a interzis deja achiziționarea de echipamente Huawei noi începând cu 31 decembrie. Slovenia, membru al UE, s-a angajat la mijlocul lunii august să excludă compania chineză din rețeaua sa 5G.

Înainte de plecarea sa, Wang Yi îl va primi pe omologul său ungar Peter Szijjarto la Beijing marți. Aceasta este prima vizită în China a unui ministru european de externe de la începutul pandemiei.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul