Criteriul National

„Primarele” și junii partizani din mass-media

„Primarele” și junii partizani din mass-media
martie 06
12:36 2017

'Are we talking about political reality, media reality or the real reality?'

Nene Iancule, știu că ți-am scris și sâmbătă, dar nu am putut să mă abțin când am citit „minunăția” de opinie scrisă de un confrate de-al nostru despre care unii colegi zic că ar combate mai bine decât al tău Rică Venturiano din O noapte furtunoasă.

Că doar confratele vorbește și el despre ăia care sug sângele poporului, îi face de rahat românesc, nu turcesc, în emisiunea televizată pe care o moderează, e pregătit de revoluțiune și ar fi gata oricând să se pună contra guvernului. Așa zic colegii despre el.

Eu nu. Aș, nene Iancule! De unde atâta combatere, de unde frățietate cu mine, de unde criticat abitir la bampirii care sug sângele poporului?

media interesata de papica

N-ai să vezi. Individul combate doar interesat. Sau când are vreun interes. Și nu își permite niciodată să muște mâna care îl hrănește. Nu degeaba este angajat de atâția ani al cotidianului care acum este proprietatea familiei Adamescu.
Care Adamescu, nene Iancule?
Unul care a jucat alba-neagra cu asigurările a mii de români și care a ales să crape pe malurile Tamisei.
Dar să revenim la bibicul în cestiune, la confratele de presă al unora.
Iată ce scria el săptămâna trecută în cotidianul care îi publică opiniile interesate:
„Primarii români au reflexe comuniste. Unii dintre ei nu-și dau seama că sunt plătiți din bani publici, că sunt, adică, angajații noștri. Alții îi ascultă pe oameni numai în anumite cazuri, discreționar, dar când sunt probleme reale de rezolvat întorc spatele, invocă motive numai de ei știute. În alte cazuri, primarii își doresc centralizare, nu externalizare, cu toate riscurile asumate. Riscuri pentru cetățeni, nu pentru ei.”

http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/reflexele-comuniste-ale-primarilor–opinie-442668

Eu zic să mai citești din nou textul bibicului, nene Iancule. Și, eventual, să i-l arăți și unui alt confrate de-al matale, Tudor Mușatescu. Ca să vă tăvăliți de râs de scrierea junelui care nu mai este prim demult, care crede că a descoperit el cestiunea importantă a nației, adicătelea de unde s-a ivit nesimțirea primarilor de azi.
Cică au reflexe comuniste. Noul Rică ori nu știe istorie, ori face deliberat pe prostul și manipulează masele. Că la manipulare e ditamai baștanul, dacă este să ne aducem aminte cum în urmă cu un an impunea vrabia pentru funcția de primar al Medgidiei.
Vrabie care i-a dat apoi cu flit zevzecului care a crezut că, dacă promovezi o mazetă, ea te va răsplăti odată ajunsă în vârful piramidei.
Păi zi, mata, nene Iancule: ce, pe vremea matale primarii se comportau altfel? De unde?
Tot la fel cheltuiau sumele publice, fără să dea socoteală alegătorilor, fără transparență, discreționar, în detrimentul contribuabililor. La fel stătea situația administrativă a nației și pe vremea lui Tudor Mușatescu.

telegrame_birlic__large

Scandalurile politice erau la ordinea zilei în micile orașe ale României Mici și ulterior ale României Mari, ba chiar și urbele mari nu erau scutite de bătăi între primar și adepții lui, pe de o parte, și reprezentanții opoziției, de cealaltă parte.
Eu zic să îi amintim lui Rică de la România (ne)liberă despre Telegramele scrise de matale, nene Iancule, unde sunt descrise pe larg luptele pentru puterea locală, chiar și după alegeri. Ca să nu mai amintesc de lupta politică descrisă de Tudor Mușatescu în Titanic vals.
Națiunea noastră a avut o administrație publică, nu sublimă, nu care a lipsit cu desăvârșire, ci coruptă de la primul până la ultimul amploaiat. Pentru că unde lucrează alde coate-goale și mațe-fripte este musai ca dorința de căpătuială să fie cât mai mare.
Iar cei din administrație se fac că nu știu că banul destinat căpătuielii lor este de fapt contribuția alegătorilor la dezvoltarea statului, la modernizarea societății, la realizarea unei infrastructuri moderne, care să ne apropie de Evropa, pentru că atunci când, vorba lui nea Nae Cațavencu, mă gândesc la țărișoara mea, la România, îmi dau lacrimile și îmi vine să îi zvârl peste bord pe toți fanarii și iloții care au pus botniță acestei nații.
Da, primarii noștri nu au reflexe comuniste, ci apucături fanariote. Iar junele de la cotidianul cu pricina care numără interesat steagurile din doi în doi sau din patru în patru, după cum îi cer cei care îl plătesc permanent sau temporar, folosește istoria trunchiat că așa vrea el.

press

Pentru el stânga e nenorocită, de condamnat, de hulit, dreapta e bună când se folosește de ea, iar independenții sunt sublimi, atât timp cât sunt docili și cotizează.
Presa românească de azi e sublimă, dar lipsește cu desăvârșire. Pentru că, deși vrea tot timpul să se revizuiască și primește, de fapt nu dorește să se schimbe nimic, iar dacă nu se revizuiește, primește, dar cere tot timpul să se schimbe pe ici, pe colo, prin punctele esențiale.

media politica

Din această dilemă nu poate ieși cetățeanul de rând care asistă la o presă partizană, la moderatori care se înjură în direct, la ore de maximă audiență, la formatori partizani de opinie, dar care pozează permanent în imparțiali.
Și nimeni nu vrea să pună ordine în asta, cu atât mai mult cu cât organul de supraveghere în domeniul audio-vizual, este alcătuit din tipătești, joițici, bibici, becheri, cațavenci și dandanachi.

Sursa foto : https:// google.com

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Damian Militaru pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro