Criteriul National

Primăria C-ţa continuă campania ,,Curăţăm CREIERELE voastre!”

Primăria C-ţa continuă campania ,,Curăţăm CREIERELE voastre!”
octombrie 26
05:06 2016

imag-articol

 

Ce spunea Brucan in legatura cu perioada de tranzitie de la comunism catre un stat democratic si civilizat a suprins pe toata lumea, acum avem dovada ca intervalul de timp este de fapt mult mai lung din pacate, mai ales in orasul port, acolo unde dupa 15 ani in care Mazare si-a facut damblaua cu toate panaramele orasului si i-a imbogatit pe toti prietenii, timp in care zecile de mii de intelectuali priveau la stiri, anesteziati de zecile de sarmalute si snitele in stomacel, dansurile de mascarici favelasian ale vegetalului cocotat pe carele pline cu prosti costumati, traditia pare sa continue, dar cu o alta palarie.

Am crezut ca odata cu plecarea vegetalului se va termina de asemenea cu sfidarea oligofrenilor la adresa comunitatii, dar nu avem acest noroc. Anul trecut balciul a fost si mai reusit, moment in care toata adunatura fagaduintei, formata din Printul Gunoaielor si reprezentatii Mall-ului aduceau copii in parc la strans gunoaie pe gratis, acolo unde lor trebuia sa li se explice ca parcul in care trebuiau sa faca sport si sa se bucure de natura a fost autorizat un mastodont numit Park Mall pentru a le inspira „sanatosul” stil de viata bazat pe shopping si fast-food.

Printul Gunoaielor, harnica manuta dreapta a edilului sef a trecut acum la levelul doi: organizeaza evenimente cu bugete grase locale, dar primaria nu a renuntat la prosteala comunista de doua parale, asa pe langa pacalelile cu pui congelati acum se trezeste ca ii cheama pe tinerii de la colegiul pedagogic sa adune gunoaiele pe gratis in locul in care primaria plateste politia locala pentru ordine, paznicii parcului si Pomacostul cu milioane de euro pe an ca sa intretina spatiile verzi ale orasului, incluzand defapt si acest parc. –  STIRE TV

In locul activitatilor creative, artistice voluntare care pot infrumuseta orasul, micutii sunt adusi la ecologizare sugerandu-li-se ideea ca asa devin cetateni responsabili. GRESIT! Asa devin sclavii sistemului!

Departamentul Pamflet Criteriul

parcul-expoflora

 

3 6 7 untitled

sursa foto: ziarul Rezistenta, DIGI24

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo