Criteriul National

Primăria Constanța îți împrumută o lopată

ianuarie 04
09:29 2016

9556_10153397070176158_6443648815568832132_n

Evident, începutul de an ne-a surprins pe toți cu o frumoasă ninsoare care, după aproximativ 12 ore, a acoperit orașul de la malul mării cu un strat gros de zăpadă. Autoritățiile au fost luate, desigur, prin surprindere, căci utilajele lipsesc de pe străziile din oraș. Bulevardele principale sunt imbâcsite cu zăpadă. Totuși, în jurul orei 2 noaptea, pe Bd. Tomis treceau niște utilaje, care, practic nu au lăsat un impact vizibil pe carosabil. Mașinile derapau, oamenii care traversau strada alunecau, sarea lipsea de pe șosea, iar singurii muncitori care au fost zăriți pe plaiurile orașului sunt cei care se ocupau de trasarea unei poteci pe lângă trecerile de pietoni. Formidabil! Pericolul este cu atât mai mare cum majoritatea cetățenilor au ieșit astăzi din concediu și au plecat spre serviciu, iar graba mărește riscul de accident. Un martor ocular a povestit cum un maxi taxi mai avea puțin și se răsturna în zona centrală a orașului, alunecând pe carosabilul înghețat. Microbuzul era plin de pasageri, iar toți șoferii se uitau uimiți la faptul că neglijența șoferilor, în combinație cu nepăsarea autoritățiilor pot duce la tragedii. Cum se face că Primăria a reușit să fie, din nou, luată prin surprindere de vremea nefavorabilă, însă au timp să pregătească evenimente de amploare? Cum se face că azi-noapte treceau utilajele pe stradă, dar bulevardele principale sunt aproape impracticabile? Nu rămâne decât să așteptăm ca autoritățiile să ne răspundă la întrebări și să ia măsurile necesare.

autoare articol – Claudia Corbu

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro