Criteriul National

Primăria Constanța îți împrumută o lopată

ianuarie 04
09:29 2016

9556_10153397070176158_6443648815568832132_n

Evident, începutul de an ne-a surprins pe toți cu o frumoasă ninsoare care, după aproximativ 12 ore, a acoperit orașul de la malul mării cu un strat gros de zăpadă. Autoritățiile au fost luate, desigur, prin surprindere, căci utilajele lipsesc de pe străziile din oraș. Bulevardele principale sunt imbâcsite cu zăpadă. Totuși, în jurul orei 2 noaptea, pe Bd. Tomis treceau niște utilaje, care, practic nu au lăsat un impact vizibil pe carosabil. Mașinile derapau, oamenii care traversau strada alunecau, sarea lipsea de pe șosea, iar singurii muncitori care au fost zăriți pe plaiurile orașului sunt cei care se ocupau de trasarea unei poteci pe lângă trecerile de pietoni. Formidabil! Pericolul este cu atât mai mare cum majoritatea cetățenilor au ieșit astăzi din concediu și au plecat spre serviciu, iar graba mărește riscul de accident. Un martor ocular a povestit cum un maxi taxi mai avea puțin și se răsturna în zona centrală a orașului, alunecând pe carosabilul înghețat. Microbuzul era plin de pasageri, iar toți șoferii se uitau uimiți la faptul că neglijența șoferilor, în combinație cu nepăsarea autoritățiilor pot duce la tragedii. Cum se face că Primăria a reușit să fie, din nou, luată prin surprindere de vremea nefavorabilă, însă au timp să pregătească evenimente de amploare? Cum se face că azi-noapte treceau utilajele pe stradă, dar bulevardele principale sunt aproape impracticabile? Nu rămâne decât să așteptăm ca autoritățiile să ne răspundă la întrebări și să ia măsurile necesare.

autoare articol – Claudia Corbu

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo