Criteriul National

Primăria Sectorului 5: Deplasare ilegală în Franţa, de 150.000 de euro, semnalată de Curtea de Conturi – Administratie Locala

Primăria Sectorului 5: Deplasare ilegală în Franţa, de 150.000 de euro, semnalată de Curtea de Conturi – Administratie Locala
noiembrie 21
01:22 2020

Primăria Sectorului 5 anunţă că pe site-ul său au fost publicate rapoartele Curţii de Conturi privind activitatea instituţiei din anii 2018, 2019 şi parţial din 2020, printre aspectele semnalate numărându-se o deplasare la Cannes (Franţa), deşi evenimentul anunţat fusese anulat din cauza pandemiei, relatează Agerpres.

„În rapoartele Curţii de Conturi se regăsesc deplasări făcute ilegal pe sume foarte mari, atât ale celor aflaţi în trecut la conducere, dar şi ale unor angajaţi, plăţi nejustificate pentru servicii de salubrizare neefectuate, plăţi neînregistrate, neînregistrarea unor obligaţii certe faţă de terţi, cheltuieli cu utilităţile de aproape 2 milioane de lei, înregistrate în 2018 chiar dacă acestea erau din 2017, sume de ordinul milioanelor de lei de recuperat de la vechea conducere şi foşti angajaţi ai primăriei sau finanţări ale unor ONG-uri care nu sunt de utilitate publică. Un exemplu de deplasare făcută ilegal este cea de la Cannes (Franţa), în perioada 10-13 martie 2020, pentru care a fost plătită suma de 753.911 lei (peste 150.000 de euro), în condiţiile în care evenimentul legat de un târg expoziţional la care ar fi trebuit să participe reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 5 fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19″, reiese dintr-un comunicat al Primăriei Sectorului 5 remis vineri.

Rapoartele Curţii de Conturi pot fi găsite la adresa: http://www.sector5.ro/transparenta-decizionala. Primăria Sectorului 5 menţionează că este pentru prima dată când astfel de documente sunt făcute publice pe site-ul său.

„Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Popescu Piedone, a promis, încă de la preluarea mandatului, că cetăţenii vor avea acces la orice informaţie legată de Primărie şi că transparenţa va fi cuvântul de ordine cât timp se va afla la conducerea instituţiei. În acest sens, edilul Sectorului 5 a făcut publice rapoartele ultimelor controale ale Curţii de Conturi pe pagina web a administraţiei publice locale”, menţionează sursa citată.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul