Criteriul National

Primarul Fagadau vine de pe o alta planeta: planeta Smart City

Primarul Fagadau vine de pe o alta planeta: planeta Smart City
noiembrie 05
16:11 2018

„Regulamentul de parcări prevede pentru locuinţe colective un număr minim de locuri de parcare şi, credeţi-mă, nu se autorizează nimic fără acele locuri de parcare. În plus, venim şi căutăm soluţii acolo unde modernizăm. Nu venim şi punem stâlpişori peste noapte, ci mai întâi le creăm oamenilor o alternativă în zonă. Însă, principala preocupare este ca în zonele de bulevarde să avem minimum un trotuar pe care să putem circula noi, oamenii”,

Aceasta este declaraţia făcută de edilul Constantei pentru cotidianul local Cuget Liber! O minciună gogonată, cum menţionează locuitorii şi pietonii afectaţi de măsurile implementate de Primăria Constantă fără niciun fel de studiu, fără niciun fel de strategie.

Pe bulevardul Mircea, în Zona Tomis II,  spre exemplu, aceste măsuri crează tensiuni intre locatarii aflaţi la capătul răbdărilor cărora nu li s-a  oferit “alternativa” (menţionată de edil), pentru a parcă autoturismele personale, şoferii care trebuie să fie mereu în alertă din cauza lipsei spaţiului pentru efectuarea manevrelor şi persoanele care trebuie să staţioneze în zona pentru câteva minute pentru a-şi rezolva diferite probleme de serviciu sau personale.

Rezidenţii acestei zone susţin că măsurile luate sunt discriminatorii, întrucât nu li se oferă şansa de a intra în posesia unui loc de parcare cum se întâmplă în alte cartiere, nu li se oferă soluţii reale pentru această problemă şi sunt nevoiţi să piardă timp preţios pentru găsirea unui loc de a lăsa maşina peste noapte. Locuitorii cartierului Tomis II se simt hăituiţi de reprezentanţii poliţiei locale care pe lângă faptul că în cele mai multe dintre situaţii încurca circulaţia pe bulevard, staţionând pe una dintre ele două benzi de circulaţie, îi pândesc pentru a le aplica amenzile contravenţionale, ignorând  realitatea cruntă de care se lovesc aceşti oameni: lipsa efectivă a locurilor de parcare!

După afirmaţiile rezidentilor şi a celor ce desfăşoară activităţi comerciale în complex, masurile implementate aici nu sunt create pentru a îmbunătăţi aspectul zonei sau pentru a fluidiza traficul ci pur şi simplu pentru a-i stoarce de bani pe locatari. Un alt aspect punctat  de plătitorii de taxe din Tomis ÎI este faptul că aceasta este singura zonă în care nu s-a luat în calcul constituirea parcărilor în spic şi distrugerea garajelor dintre blocuri, măsuri care ar soluţiona parţial această problemă. După afirmaţiile administratorilor, solicitările făcute în acest sens au fost ignorate total de reprezentanţii primărie, care nu doresc să ofere şi locuitorilor din această zonă o alternativă cum se întâmplă în alte cartiere!

 

Domnule Făgădău, declaraţiile făcute contrazic realitatea, promisiunile electorale sunt încă pe hârtie iar oraşul smart pe care îl visaţi nu este decât un oraş blocat de dimineaţă până seara, indiferent de ziua din săptămână si anotimp. Mijloacele de transport în comun puse la dispoziţie sunt cosciuge pe roţi, pe străzi  încă permiteţi funcţionarea transportului rudimentar de tip maxi-taxi, cu maşini vechi, improprii, murdare, ruginite care nu doar că nu aduc beneficii oraşului dar si pun viaţa pasagerilor în pericol.

 

Poate ar fi momentul să vă treziţi, să faceţi o incursiune în cartierele Constantei şi să vedeţi adevărata realitate dacă doriţi să oferiţi şansa de a trăi într-un  oraş modern, funcţional oamenilor care au avut încrederea de v-au votat!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu