Criteriul National

Primarul Fagadau vine de pe o alta planeta: planeta Smart City

Primarul Fagadau vine de pe o alta planeta: planeta Smart City
noiembrie 05
16:11 2018

„Regulamentul de parcări prevede pentru locuinţe colective un număr minim de locuri de parcare şi, credeţi-mă, nu se autorizează nimic fără acele locuri de parcare. În plus, venim şi căutăm soluţii acolo unde modernizăm. Nu venim şi punem stâlpişori peste noapte, ci mai întâi le creăm oamenilor o alternativă în zonă. Însă, principala preocupare este ca în zonele de bulevarde să avem minimum un trotuar pe care să putem circula noi, oamenii”,

Aceasta este declaraţia făcută de edilul Constantei pentru cotidianul local Cuget Liber! O minciună gogonată, cum menţionează locuitorii şi pietonii afectaţi de măsurile implementate de Primăria Constantă fără niciun fel de studiu, fără niciun fel de strategie.

Pe bulevardul Mircea, în Zona Tomis II,  spre exemplu, aceste măsuri crează tensiuni intre locatarii aflaţi la capătul răbdărilor cărora nu li s-a  oferit “alternativa” (menţionată de edil), pentru a parcă autoturismele personale, şoferii care trebuie să fie mereu în alertă din cauza lipsei spaţiului pentru efectuarea manevrelor şi persoanele care trebuie să staţioneze în zona pentru câteva minute pentru a-şi rezolva diferite probleme de serviciu sau personale.

Rezidenţii acestei zone susţin că măsurile luate sunt discriminatorii, întrucât nu li se oferă şansa de a intra în posesia unui loc de parcare cum se întâmplă în alte cartiere, nu li se oferă soluţii reale pentru această problemă şi sunt nevoiţi să piardă timp preţios pentru găsirea unui loc de a lăsa maşina peste noapte. Locuitorii cartierului Tomis II se simt hăituiţi de reprezentanţii poliţiei locale care pe lângă faptul că în cele mai multe dintre situaţii încurca circulaţia pe bulevard, staţionând pe una dintre ele două benzi de circulaţie, îi pândesc pentru a le aplica amenzile contravenţionale, ignorând  realitatea cruntă de care se lovesc aceşti oameni: lipsa efectivă a locurilor de parcare!

După afirmaţiile rezidentilor şi a celor ce desfăşoară activităţi comerciale în complex, masurile implementate aici nu sunt create pentru a îmbunătăţi aspectul zonei sau pentru a fluidiza traficul ci pur şi simplu pentru a-i stoarce de bani pe locatari. Un alt aspect punctat  de plătitorii de taxe din Tomis ÎI este faptul că aceasta este singura zonă în care nu s-a luat în calcul constituirea parcărilor în spic şi distrugerea garajelor dintre blocuri, măsuri care ar soluţiona parţial această problemă. După afirmaţiile administratorilor, solicitările făcute în acest sens au fost ignorate total de reprezentanţii primărie, care nu doresc să ofere şi locuitorilor din această zonă o alternativă cum se întâmplă în alte cartiere!

 

Domnule Făgădău, declaraţiile făcute contrazic realitatea, promisiunile electorale sunt încă pe hârtie iar oraşul smart pe care îl visaţi nu este decât un oraş blocat de dimineaţă până seara, indiferent de ziua din săptămână si anotimp. Mijloacele de transport în comun puse la dispoziţie sunt cosciuge pe roţi, pe străzi  încă permiteţi funcţionarea transportului rudimentar de tip maxi-taxi, cu maşini vechi, improprii, murdare, ruginite care nu doar că nu aduc beneficii oraşului dar si pun viaţa pasagerilor în pericol.

 

Poate ar fi momentul să vă treziţi, să faceţi o incursiune în cartierele Constantei şi să vedeţi adevărata realitate dacă doriţi să oferiţi şansa de a trăi într-un  oraş modern, funcţional oamenilor care au avut încrederea de v-au votat!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei