Criteriul National

Primarul Fagadau vine de pe o alta planeta: planeta Smart City

Primarul Fagadau vine de pe o alta planeta: planeta Smart City
noiembrie 05
16:11 2018

„Regulamentul de parcări prevede pentru locuinţe colective un număr minim de locuri de parcare şi, credeţi-mă, nu se autorizează nimic fără acele locuri de parcare. În plus, venim şi căutăm soluţii acolo unde modernizăm. Nu venim şi punem stâlpişori peste noapte, ci mai întâi le creăm oamenilor o alternativă în zonă. Însă, principala preocupare este ca în zonele de bulevarde să avem minimum un trotuar pe care să putem circula noi, oamenii”,

Aceasta este declaraţia făcută de edilul Constantei pentru cotidianul local Cuget Liber! O minciună gogonată, cum menţionează locuitorii şi pietonii afectaţi de măsurile implementate de Primăria Constantă fără niciun fel de studiu, fără niciun fel de strategie.

Pe bulevardul Mircea, în Zona Tomis II,  spre exemplu, aceste măsuri crează tensiuni intre locatarii aflaţi la capătul răbdărilor cărora nu li s-a  oferit “alternativa” (menţionată de edil), pentru a parcă autoturismele personale, şoferii care trebuie să fie mereu în alertă din cauza lipsei spaţiului pentru efectuarea manevrelor şi persoanele care trebuie să staţioneze în zona pentru câteva minute pentru a-şi rezolva diferite probleme de serviciu sau personale.

Rezidenţii acestei zone susţin că măsurile luate sunt discriminatorii, întrucât nu li se oferă şansa de a intra în posesia unui loc de parcare cum se întâmplă în alte cartiere, nu li se oferă soluţii reale pentru această problemă şi sunt nevoiţi să piardă timp preţios pentru găsirea unui loc de a lăsa maşina peste noapte. Locuitorii cartierului Tomis II se simt hăituiţi de reprezentanţii poliţiei locale care pe lângă faptul că în cele mai multe dintre situaţii încurca circulaţia pe bulevard, staţionând pe una dintre ele două benzi de circulaţie, îi pândesc pentru a le aplica amenzile contravenţionale, ignorând  realitatea cruntă de care se lovesc aceşti oameni: lipsa efectivă a locurilor de parcare!

După afirmaţiile rezidentilor şi a celor ce desfăşoară activităţi comerciale în complex, masurile implementate aici nu sunt create pentru a îmbunătăţi aspectul zonei sau pentru a fluidiza traficul ci pur şi simplu pentru a-i stoarce de bani pe locatari. Un alt aspect punctat  de plătitorii de taxe din Tomis ÎI este faptul că aceasta este singura zonă în care nu s-a luat în calcul constituirea parcărilor în spic şi distrugerea garajelor dintre blocuri, măsuri care ar soluţiona parţial această problemă. După afirmaţiile administratorilor, solicitările făcute în acest sens au fost ignorate total de reprezentanţii primărie, care nu doresc să ofere şi locuitorilor din această zonă o alternativă cum se întâmplă în alte cartiere!

 

Domnule Făgădău, declaraţiile făcute contrazic realitatea, promisiunile electorale sunt încă pe hârtie iar oraşul smart pe care îl visaţi nu este decât un oraş blocat de dimineaţă până seara, indiferent de ziua din săptămână si anotimp. Mijloacele de transport în comun puse la dispoziţie sunt cosciuge pe roţi, pe străzi  încă permiteţi funcţionarea transportului rudimentar de tip maxi-taxi, cu maşini vechi, improprii, murdare, ruginite care nu doar că nu aduc beneficii oraşului dar si pun viaţa pasagerilor în pericol.

 

Poate ar fi momentul să vă treziţi, să faceţi o incursiune în cartierele Constantei şi să vedeţi adevărata realitate dacă doriţi să oferiţi şansa de a trăi într-un  oraş modern, funcţional oamenilor care au avut încrederea de v-au votat!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu