Criteriul National

Primele reacţii şi declaraţii de la Summit- ul G7 de la Ise -Shima

Primele reacţii şi declaraţii de la Summit- ul G7 de la Ise -Shima
mai 26
14:24 2016

Liderii celor mai dezvoltate şapte economii din lume au fost primiţi joi de premierul japonez Shinzo Abe la Marele Altar Ise, cel mai sfânt loc pentru şintoişti, cu ocazia deschiderii summitului G7, axat în principal asupra provocărilor creşterii mondiale, terorismului şi migraţiei.

ise hima

La summitul G7 iau parte liderii american, britanic, canadian, francez, german, italian şi japonez, dar şi preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker. La doar câteva zile după reuniunea miniştrilor Finanţelor şi guvernatorilor băncilor centrale ale Celor Şapte, la Sendai (nord-est), slăbiciunea creşterii mondiale a ocupat un loc important în cadrul discuţiilor clubului ţărilor industrializate.

„Economia mondială va fi tema cea mai importantă a summitului G7 de la Ise-Shima“, a subliniat premierul japonez Shinzo Abe în conferinţa de presă comună cu preşedintele american Barack Obama.

Miercuri seara , Abe s-a întâlnit pe Obama pentru discuții dominate de arestarea unui lucrător civil al bazei militare SUA ce ar avea legătură cu uciderea unei femei tinere din sudul insulei Okinawa, Japonia . Atacul a stricat speranțele lui Obama de a menține călătoria Japoniei strict axate pe vizita de vineri de la Hiroshima , locul primului bombardament atomic din lume , pentru a sublinia reconcilierea dintre cei doi foști inamici din cadrul celui de-al Doilea Război Mondial Doi cât și agenda sa de anti – proliferare nucleară .

Totuşi participanţii au discutat despre un bun echilibru între politica monetară, politica bugetară şi reformele economiei şi societăţii, dar fiecare îşi va urmări interesele,.

În altă ordine de idei, Barack Obama a declarat că liderii străini sunt „zguduiţi” de Donald Trump și că el înțelege neliniștea lor dată de ignoranţa candidatului republican la preşedenţie în ceea ce priveşte afacerile la nivel mondial.

Vorbind la summitul G7 de la Ise-Shima din Japonia centrală, Barack Obama a spus colegilor săi că liderii au fost „surprinşi de candidatul republican” și sigur au cum ce anume să răspundă la stilul său de politică impertinent. „Ei sunt zguduţi  și pentru un motiv bun”, a declarat Obama joi. „Deoarece o mulțime de propuneri i-au fost făcute doar pentru afișare (…) fie ignoranţa afacerilor mondiale sau o atitudine cavalerească sau un interes în obținerea de tweet-uri și titluri, în loc de fapte de gândire prin ceea ce este necesar pentru a menține America în condiții de siguranță sigure și prosper (…) cât și ceea ce este necesar pentru a menține lumea pe drumul drept. „

Obama Abe

În cadrul summit-ul G7 , liderul japonez a declarat că „am învățat o lecție pe care nu am reușit să răspundem în mod corespunzător, deoarece nu am avut o recunoaștere fermă a riscurilor,” Abe a declarat reporterilor. „De data aceasta, am avut o discuție aprofundată și am recunoscut riscurile majore cu care se confruntă economia mondială.”

În timp ce economiile importante nu sunt de acord cu privire la modul de abordare cauzată de o încetinire a economiei chineze, se poate ajunge la un consens cu privire la nevoia de „cheltuieli flexibile”, potrivit oficialilor. „Liderii G7 și-au exprimat opinia că economiile emergente sunt într-o situație gravă, deși au existat puncte de vedere că situația economică actuală nu este o criză”, prin vocea Japoniei reprezentată de adjunctul secretarului şefului de cabinet Hiroshige Seko care a declarat reporterilor acestea.

Liderul american Barack Obama a declarat că liderii au căzut de acord asupra „necesităţii de a continua să accelereze creșterea economică”. El a declarat reporterilor că vor „folosi toate instrumentele aflate la dispoziția noastră pentru a ne asigura că nu numai că pune oamenii înapoi la locul de muncă, dar, de asemenea, contribuie la ridicarea salariilor și la a ajuta să ne asigurăm că putem menține ritmul de recuperare, care are loc în Statele Unite statul cel mai vizibil, dar, de asemenea, noi începem să vedem unele progrese în Europa. „

În timp ce liderii niponi doresc menţinerea cât şi o combinație de relaxare monetară și de stimulare fiscală, alte guverne din G7, în special cele din Germania și Marea Britanie, au pus sub semnul întrebării înțelepciunea de a petrece modul lor de sănătate economică.

Crearea unui sentiment de urgență asupra economiei mondiale ar fi, după cum cred unii analiști ceva care ar face mai ușor pentru eaceşti lideri să amâne o creștere nepopulară, dar necesară în taxa de vânzare ca urmare a intrării acesteia în vigoare din aprilie anul viitor. „Există o preocupare pe care economia lentă ar putea dura ceva timp, și că Abe speră să împartă o noțiune comună cu privire la potențialele riscuri”, a spus Seko.

TOPSHOT-JAPAN-G7-SUMMIT

O altă decizie a fost luată, la insistențele aceluiaşi Abe, pentru a plasa ambițiile teritoriale ale Chinei în Marea Chinei de Sud în partea de sus a ordinii de zi. Acest lucru a provocat un răspuns furios de la Beijing, care a avertizat G7 să nu amplifice tensiunile regionale. Comunicatul dat este puțin probabil să menționeze China, după nume, dar va reafirma credința G7 în libertatea de navigație, soluționarea pașnică a disputelor teritoriale și respectarea dreptului internațional – o trimitere la construirea de baze militare pe insulele din apele disputate din Beijing. Discuțiile cu privire la Marea Chinei de Sud se vor relua vineri, pe fondul rapoartelor armatei chineze ce se pregătește să trimită submarine înarmate cu rachete nucleare în Oceanul Pacific, pentru prima dată. Oficialii chinezi au declarat că țara a fost lăsată fără nicio opțiune, dar pentru a porni patrulele de rachete, ca răspuns la noile sisteme balistice din SUA, care au slăbit forța de descurajare existentă la Beijing.

 Purtător de cuvânt al ministerului de externe chinez Hua Chunying a declarat: „G7 ar trebui să se concentreze pe propriile sale atribuții, care este cooperarea economică. Aceasta nu ar trebui să arate cu degetul la ceva în afara portofoliului său „. Agenția de știri Xinhua a declarat într-un comentariu sec vis a vis de G7 că grupul „ar trebui să ţină seama de propria afacere”, și a acuzat Japonia de exploatarea statutul său de gazdă pentru a încerca să izoleze China.

g7

În timp ce președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a instigat dimpreună cu Boris Johnson pentru un nou Brexit , președintele Consiliului European, Donald Tusk, a cerut G7 să nu abandoneze Europa pentru a aborda criza refugiaților de unii singuri. „Suntem conștienți de faptul că este din cauza poziţiei geografice şi că cea mai mare responsabilitate este, și va continua să fie pusă pe Europa”, a spus Tusk. „Cu toate acestea, am dori, de asemenea, comunitatea globală să arăte solidaritate și să recunoască faptul că aceasta este o criză globală. „Și sincer vorbind, dacă G7 nu preia conducerea în gestionarea acestei crize, nimeni altcineva nu va face.”

Anul trecut, 1,3 milioane de refugiați, majoritatea din Siria și Irak, au cerut azil în UE – mai mult de o treime din ei în Germania. Chiar înainte de summit, Japonia a încercat să respingă în afara potențialelor critici normelor sale stricte privind primirea refugiaților, anunțând că va accepta 150 de studenți sirieni veniţi ca schimb în următorii cinci ani.

Sursa foto : vestnikkavkaza.net,www.japan.go.jpwww.zimbio.com

Prof.Dr Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo