Criteriul National

Primul Targ al Bucurestilor, in Piata Constitutiei !…

Primul Targ al Bucurestilor, in Piata Constitutiei !…
octombrie 02
17:16 2016

 

 

 

 

img_20161001_152130 img_20161001_152119

Ieri  1 si 2 octombrie 2016 are loc prima editie a Targului Bucurestilor,  chiar in acest weekend in Piata Constitutiei di Bucuresti. Targul est dschis bucurestenilor de ieri intre orele 08:30 – 22:00, ocazie cu care vizitatorii pot alege din cele peste 90  de standuri amplasate si incarcate cu produse si obiecte traditionale tipic romanesti precum: multiplele preparate culinare, dar si miere, dulceturi, siropuri, prajituri de casa, cozonaci,  branzeturi, paine de casa, placinte, scovergi, baclava,  sau fructe si legume de sezon.

14520387_10207724513650225_4458900205881765275_nimg_20161001_152032

Bucurestenii sunt invitati sa urmareasca spectacolele de muzica si dansuri populare romanesti specifice, insa doar pana la orele 21:00. La acest eveniment  participa  pe scena din Piata Constitutiei, renumiti artisti  de muzica populara, dar si ansambluri, care isi prezinta cu mandrie portul lor national. Prezenti si asteptati sunt inca interpreti precum  Gelu Voicu, Nicoleta Voica, Matilda Pascal Cojocarita, Mioara Velicu, Margareta Clipa, Cornelia si Lupu Rednic, Nicolae si Tudor Furdui Iancu, Veta Biris, Maria Ciobanu, Gheorghe Turda, Dinu Iancu Salajanu, Laura Lavric, Stefania Rares, Ansamblul folcloric „Timisul”, Ansamblul folcloric „Tara Vrancei”, Ansamblul folcloric „Cununa Carpatilor” si Orchestra Nationala „Valahia”condusa de renumitul maestru si dirijor Marius Zorila.

img_20161001_171151img_20161001_171056img_20161001_171103img_20161001_171047

Evenmentul este organizat de catre Primaria Municipiului Bucuresti in urma promisiuni facute in campanie electorala de catre D-na Gabriela Firea in timpul alegerilor la postul de Primar General al Capitalei si care a afirmat ca: „Este  una dintre promisiunile pe care le-am facut in campania electorala, aceea de a aduce mai aproape de bucuresteni produsele autohtone, naturale, in cadrul unei mari piete agro-alimentare. Sustinem astfel producatorii autohtoni, oferindu-le spatiul si conditiile necesare pentru vanzarea produselor lor. In acelasi timp, dorim sa reinviem o traditie, aceea a marelui targ al Bucurestilor, care sa fie in acelasi timp si o sarbatoare pentru toti locuitorii Capitalei”.          

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Hintergraber

Daniel Hintergraber

Inginer Diplomat cu experienta de peste 10 ani in massmedia, specializat in filmari si arheologie subacvatica. Realizatorul filmelor Flora si Fauna Marii Negre, Pe Urmele Capitanului Scarlat (film despre pionieratul scafandreriei romanesti, dar si despre arheologie subacvatica). Cunoscator in domeniul Istoriei Navale din cel de-al doilea razboi mondial si realizatorul filmului documentar - Scufundarea Moscovei.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro