Criteriul National

Primul Targ al Bucurestilor, in Piata Constitutiei !…

Primul Targ al Bucurestilor, in Piata Constitutiei !…
octombrie 02
17:16 2016

 

 

 

 

img_20161001_152130 img_20161001_152119

Ieri  1 si 2 octombrie 2016 are loc prima editie a Targului Bucurestilor,  chiar in acest weekend in Piata Constitutiei di Bucuresti. Targul est dschis bucurestenilor de ieri intre orele 08:30 – 22:00, ocazie cu care vizitatorii pot alege din cele peste 90  de standuri amplasate si incarcate cu produse si obiecte traditionale tipic romanesti precum: multiplele preparate culinare, dar si miere, dulceturi, siropuri, prajituri de casa, cozonaci,  branzeturi, paine de casa, placinte, scovergi, baclava,  sau fructe si legume de sezon.

14520387_10207724513650225_4458900205881765275_nimg_20161001_152032

Bucurestenii sunt invitati sa urmareasca spectacolele de muzica si dansuri populare romanesti specifice, insa doar pana la orele 21:00. La acest eveniment  participa  pe scena din Piata Constitutiei, renumiti artisti  de muzica populara, dar si ansambluri, care isi prezinta cu mandrie portul lor national. Prezenti si asteptati sunt inca interpreti precum  Gelu Voicu, Nicoleta Voica, Matilda Pascal Cojocarita, Mioara Velicu, Margareta Clipa, Cornelia si Lupu Rednic, Nicolae si Tudor Furdui Iancu, Veta Biris, Maria Ciobanu, Gheorghe Turda, Dinu Iancu Salajanu, Laura Lavric, Stefania Rares, Ansamblul folcloric „Timisul”, Ansamblul folcloric „Tara Vrancei”, Ansamblul folcloric „Cununa Carpatilor” si Orchestra Nationala „Valahia”condusa de renumitul maestru si dirijor Marius Zorila.

img_20161001_171151img_20161001_171056img_20161001_171103img_20161001_171047

Evenmentul este organizat de catre Primaria Municipiului Bucuresti in urma promisiuni facute in campanie electorala de catre D-na Gabriela Firea in timpul alegerilor la postul de Primar General al Capitalei si care a afirmat ca: „Este  una dintre promisiunile pe care le-am facut in campania electorala, aceea de a aduce mai aproape de bucuresteni produsele autohtone, naturale, in cadrul unei mari piete agro-alimentare. Sustinem astfel producatorii autohtoni, oferindu-le spatiul si conditiile necesare pentru vanzarea produselor lor. In acelasi timp, dorim sa reinviem o traditie, aceea a marelui targ al Bucurestilor, care sa fie in acelasi timp si o sarbatoare pentru toti locuitorii Capitalei”.          

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Hintergraber

Daniel Hintergraber

Inginer Diplomat cu experienta de peste 10 ani in massmedia, specializat in filmari si arheologie subacvatica. Realizatorul filmelor Flora si Fauna Marii Negre, Pe Urmele Capitanului Scarlat (film despre pionieratul scafandreriei romanesti, dar si despre arheologie subacvatica). Cunoscator in domeniul Istoriei Navale din cel de-al doilea razboi mondial si realizatorul filmului documentar - Scufundarea Moscovei.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo