Criteriul National

Principalele accesorii pentru piscina in care trebuie sa investesti

Principalele accesorii pentru piscina in care trebuie sa investesti
noiembrie 29
11:37 2019

Intentionezi sa construiesti o piscina in curtea casei tale sau ai facut deja acest lucru? In acest caz, cu siguranta esti interesat sa descoperi cele mai atractive si mai utile accesorii precum pompele de caldura pentru piscina de la 11800 lei.  

 

Vestea buna este ca exista sute de astfel de accesorii disponibile pe piata chiar acum! Unele dintre acestea contribuie la imbunatatirea modului in care reusesti sa asiguri curatenia piscinei. Altele au scopul de a spori gradul de siguranta a utilizatorilor in acest spatiu destinat relaxarii. Nu in ultimul rand, unele accesorii disponibile intregesc functionalitatea piscinei sau contribuie la imbunatatirea aspectului sau estetic.

 

Citeste in continuare pentru a descoperi cateva dintre cele mai utile accesorii pentru piscina in care trebuie sa investesti.  

Generatoare de clor in apa din piscina

Aceste acesorii pentru piscina functioneaza prin transformarea automata a sarii in clor pur, necesar pentru igienizarea corespunzatoare a apei. Astfel, aceasta va fi lipsita de bacterii si impuritati si nu va avea mirosul puternic, specific bazinelor publice de inot. 

 

In plus, atunci cand folosesti generatoare de clor in piscina, procesul de tratare a apei este unul mai eficient si mai rapid, comparativ cu cel aferent utilizarii manuale a clorului in apa. Costul unui sistem de calitate din aceasta categorie de accesorii pentru piscina poate ajunge pana la 3000-4000 lei, in functie de complexitatea de operare si de performanta pe care o asigura.

 

Sisteme de acoperire a piscinei

Atunci cand vrei sa utilizezi piscina in orice anotimp, trebuie sa asiguri acoperirea acesteia, in perioadele de timp in care nu este folosita, pentru a evita riscul de a se aduna resturi in apa destinata inotului. Pentru aceasta, ai la dispozitie diverse accesorii din categoria prelatelor pentru piscine:

 

  • Prelate de acoperire a piscinei in sezonul rece  – Prin folosirea acestora, vei mentine murdaria si resturile la distanta de apa din piscina, pentru a o putea utiliza in conditii optime de igiena si siguranta chiar si toamna sau iarna. 
  • Acoperiri de siguranta pentru piscine – Acestea mentin resturile nedorite la distanta de piscina si contribuie, in acelasi timp, la evitarea riscului ca cei mici sau animalele de companie sa cada in piscina. De regula, acestea sunt prevazute cu diverse tipuri de arcuri sau curele speciale, ce adera la betonul din jurul bazinului, pentru a spori siguranta utilizatorilor. In plus, acestea necesita instalare profesionala.
  • Sisteme automatizate de acoperire a piscinei – Acestea permit acoperirea rapida a intregii piscine, prin simpla apasare a unui buton. Sistemele de acest tip pot ajunge la preturi de pana la 10-15.000 de euro, in functie de complexitatea de operare si de performanta pe care o asigura. 

 

Sisteme eficiente de iluminare a piscinei

Iata de ce este avantajos sa optezi pentru sistemele eficiente de iluminare a piscinei private:

 

  • Vei putea inota in siguranta in piscina, chiar si noaptea;
  • Vei crea o atmosfera placuta la piscina;
  • Poti opta pentru lumini LED ce isi schimba culoarea, pentru a beneficia de o atmosfera atractiva in zona bazinului de inot. 

 

Incalzitoare pentru piscina

Atunci cand vrei sa inoti in piscina chiar si atunci cand temperaturile de afara sunt scazute, trebuie sa detii si sa folosesti un sistem de incalzire a apei din bazin. Cu ajutorul acestor accesorii, poti extinde perioadal de utilizare a piscinei.

 

Iata principalele doua optiuni pe care le ai la dispozitie in aceasta categorie de accesorii pentru piscina:

 

  • Incalzitor pentru piscina pe baza de gaz natural sau propan – Acest sistem de incalzire a piscinei este unul eficient, ce permite cresterea rapida a temperaturii apei din bazin. Poate fi utilizat indiferent de temperatura din exterior. 
  • Pompe de caldura pentru piscine – Costul acestora este unul considerabil redus, in comparatie cu cel aferent incalzitoarelor pentru piscina ce functioneaza pe baza de combustibil. Timpul de lucru necesar in cazul acestor sisteme este unul mai lung, in cazul unora dintre acestea fiind necesare 24-48 ore pentru a ajunge la temperatura optima a apei din piscina. 

 

Acestea sunt principalele accesorii pentru piscina pe care le poti considera atunci cand vrei sa extinzi perioada de functionalitate a acesteia in toate sezoanele. In plus, aceste sisteme vor contribui la sporirea confortului utilizatorilor piscinei. 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Sorin Draghici

Sorin Draghici

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei