Criteriul National

Prințul Filip, în vârstă de 98 de ani, internat în spital ”preventiv” la Londra – International

Prințul Filip, în vârstă de 98 de ani, internat în spital ”preventiv” la Londra – International
decembrie 20
21:28 2019

Prințul Filip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a fost spitalizat vineri ”ca măsură de precauție”, cu câteva zile înainte de Crăciun, din cauza problemelor de sănătate preexistente, a anunțat vineri Palatul Buckingham, relatează AFP.

Ducele de Edinburgh, în vârstă de 98 de ani, a călătorit vineri dimineață din Norfolk (estul Angliei), unde familia regală își petrece în mod tradițional Crăciunul în rezidența Sandringham, la Spitalul Edward VII din Londra.

”Este tratat sub observație din cauza problemelor de sănătate preexistente”, a spus Palatul într-un comunicat, evocând ”o măsură de precauție luată la sfatul medicilor” prințului.

Este o spitalizare planificată și prințul nu a fost transportat cu ambulanța, potrivit agenției de presă britanică Press Association.

Potrivit știrilor din mass-media britanică, acesta a intrat mergând în spital și este așteptat să stea acolo ”câteva zile”, fără să fie specificat dacă se va întoarce la Sandringham pentru Crăciun, după un an dificil pentru familia regală.

Spitalizarea nu a împiedicat-o pe regină să facă o călătorie spre Sandringham din Londra, unde joi a citit programul guvernului Boris Johnson în fața Parlamentului.

Televiziunile au arătat-o coborând din tren într-un palton roz pal, printre alți pasageri, la stația King’s Lynn station.

Prințul Filip s-a retras în august 2017, după ce a participat la peste 22.000 evenimente publice oficiale de la ascensiunea soției sale la tron în 1952. Cu toate acestea, nu s-a retras complet din viața publică și continuă să o ”acompanieze pe Regină, când vrea el, pentru anumite apariții publice.

În iunie 2017, Prințul Filip a fost spitalizat pentru două nopți pentru a-și trata ”o infecție legată de o patologie existentă”.

În luna ianuarie, acesta a avut un accident spectaculos de mașină când Land Roverul său a lovit un alt autovehicul. Fără să fie rănit, acesta a renunțat la carnetul de șofer.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei