Criteriul National

„Priveşte drept înainte ! „

„Priveşte  drept  înainte ! „
iunie 06
11:59 2016
„Priveşte  drept  înainte ! „
download
 
 Într-o staţie de autobuz, dintr-un municipiu golit de industria înfloritoare care l-a impus pe harta ţării, o mămică se „lupta ” cu un baieţel în vârstă de 5 ani să-l îndepărteze de lângă lada cu îngheţată. Copilul plânge în hohote, mama încearcă să-i spună ceva la ureche, şi, după cateva minute, reuşeşte să- l îndepărteze de ” ispita „.  Mama îl conduce ţinându-l de spate şi-i strigă grav : Mergi, mergi şi priveşte drept înainte !
 
    Când se „joacă”o astfel de piesă ? 
 
Chiar azi, a doua zi dupa Alegeri, când Partidele, fie jubilează, fie analizează eşecul , fără nicio preocupare faţă de copiii Patriei .
   În România sunt zeci de mii de copii care nu pot ajunge la o îngheţată de 1,5 lei, nici atunci când merg la oraş.
 
   „Câştigătorii”,din cursa pentru gestionarea banului public sunt lipsiţi de orice interes pentru remedierea stării de sărăcie , în special a copiilor. Nu am văzut vreun politician ca, din banii lui ,să cumpere, în fiecare duminică, 20 de îngheţate pentru copiii care se joacă în parcuri . Îi vedem doar atunci când sunt plini de avânt proletar şi se înghesuie să taie vreo panglica dupa ce s-au cheltuit bani publici , de multe ori pentru lucruri inutile. Ar mai lipsi sloganul : -Ţineţi copiii departe de „ispită”! 
 
    E vremea să înţelegem că, noi, cei care i-am validat drept câştigători, trebuie să ne implicăm în conducerea comunităţii.
Dacă vom lăsa totul pe seama „aleşilor” transformarea la care sperăm, va fi doar în rău. Pot să fie alegeri în fiecare an, aceste momente nu vor aduce schimbarea gândirii şi atitudinii noastre, dacă nu trecem la acţiune, cu respectarea legilor. 
 
Nu mai cred în puterea fiecăruia de a se schimba ,în aşa fel încât să trăiască în armonie şi iubire cu ceilalţi. O forţă exterioară trebuie să vegheze la transformarea noastră!
 
  Există aşa ceva în secolul XXI ?
 wilde
 
În Vechime, Biserica se ocupa de viaţa morală a oamenilor. Slujitorii bisericii , în parteneriat cu organizaţiile nonguvernamentale, ar putea să încerce , cu mijloace adecvate înţelegerii actuale, sa transforme viaţa omului, dintr-o conduită egoistă, mereu în concurenţă cu celălalt, într-o viaţă altruistă şi cumpătată.
 
   Aceasta ar fi MÂNTUIREA adevărată a omului : trăirea, aici pe pământ, în concordanţă cu Legile Cerului !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo