Criteriul National

„Priveşte drept înainte ! „

„Priveşte  drept  înainte ! „
iunie 06
11:59 2016
„Priveşte  drept  înainte ! „
download
 
 Într-o staţie de autobuz, dintr-un municipiu golit de industria înfloritoare care l-a impus pe harta ţării, o mămică se „lupta ” cu un baieţel în vârstă de 5 ani să-l îndepărteze de lângă lada cu îngheţată. Copilul plânge în hohote, mama încearcă să-i spună ceva la ureche, şi, după cateva minute, reuşeşte să- l îndepărteze de ” ispita „.  Mama îl conduce ţinându-l de spate şi-i strigă grav : Mergi, mergi şi priveşte drept înainte !
 
    Când se „joacă”o astfel de piesă ? 
 
Chiar azi, a doua zi dupa Alegeri, când Partidele, fie jubilează, fie analizează eşecul , fără nicio preocupare faţă de copiii Patriei .
   În România sunt zeci de mii de copii care nu pot ajunge la o îngheţată de 1,5 lei, nici atunci când merg la oraş.
 
   „Câştigătorii”,din cursa pentru gestionarea banului public sunt lipsiţi de orice interes pentru remedierea stării de sărăcie , în special a copiilor. Nu am văzut vreun politician ca, din banii lui ,să cumpere, în fiecare duminică, 20 de îngheţate pentru copiii care se joacă în parcuri . Îi vedem doar atunci când sunt plini de avânt proletar şi se înghesuie să taie vreo panglica dupa ce s-au cheltuit bani publici , de multe ori pentru lucruri inutile. Ar mai lipsi sloganul : -Ţineţi copiii departe de „ispită”! 
 
    E vremea să înţelegem că, noi, cei care i-am validat drept câştigători, trebuie să ne implicăm în conducerea comunităţii.
Dacă vom lăsa totul pe seama „aleşilor” transformarea la care sperăm, va fi doar în rău. Pot să fie alegeri în fiecare an, aceste momente nu vor aduce schimbarea gândirii şi atitudinii noastre, dacă nu trecem la acţiune, cu respectarea legilor. 
 
Nu mai cred în puterea fiecăruia de a se schimba ,în aşa fel încât să trăiască în armonie şi iubire cu ceilalţi. O forţă exterioară trebuie să vegheze la transformarea noastră!
 
  Există aşa ceva în secolul XXI ?
 wilde
 
În Vechime, Biserica se ocupa de viaţa morală a oamenilor. Slujitorii bisericii , în parteneriat cu organizaţiile nonguvernamentale, ar putea să încerce , cu mijloace adecvate înţelegerii actuale, sa transforme viaţa omului, dintr-o conduită egoistă, mereu în concurenţă cu celălalt, într-o viaţă altruistă şi cumpătată.
 
   Aceasta ar fi MÂNTUIREA adevărată a omului : trăirea, aici pe pământ, în concordanţă cu Legile Cerului !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo