Criteriul National

Pro si contra pentru achizitionare case mamaia nord

Pro si contra pentru achizitionare case mamaia nord
februarie 28
13:58 2017

Argumente pro pentru achizitionare case mamaia nord:

– Mergeti in vacanta la mare fara sa platiti chirie, ori de cate ori doriti si pentru orice perioada.
– Permiteti prietenilor dumneavoastra sa mearga la mare in locuinta dumneavoastra, platind o chirie mai mica sau chiar deloc daca doriti acest lucru
– Profit potential/ compensarea costurilor din inchirierea casei mamaia nord catre chiriasi (turisti)
– Sansa ca valoarea casei sa creasca in timp si sa puteti obtine profit daca o vindeti.
– Posibilitatea de a avea case mamaia nord ca si loc linistit in care sa va retrageti dupa pensionare.
– Puteti lasa jucariile de vacanta in casa mamaia nord – sau alte articole de uz casnic, economisind timp si stres cu transportul (si probabil impachetarea) lor inutil(a) de fiecare data.
– Nu veti mai plati chirie la o casa de vacanta la mare pentru copiii dumneavoastra care merg pe litoral.
– Cheltuielile de inchiriere vor compensa o parte din costurile de intretinere sau de imprumut.
– Exista si cateva avantaje fiscale.

mamaina nord

Argumente contra pentru achizitionare case mamaia nord

Cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l luati in considerare este costul de intretinere. Daca nu veti reusi sa gasiti chiriasi pe perioada cand nu veti sta in casa de vacanta, cel mai probabil va trebui sa suportati cheltuielile cu intretinerea. Faceti un calcul exact si s-ar putea ca acest lucru sa nu fie atat de descurajator pentru dumneavoastra, mai ales daca puneti in balanta avantajele achizitionarii unei case mamaia nord.

Apoi chiar daca veti gasi chiriasi pentru perioada cand nu veti veni la casa de vacanta, trebuie sa va ganditi sa suma de plata pentru chirie poate varia. Asta inseamna ca s-ar putea sa fie necesar sa platiti dumneavoastra in continuare o parte din costurile de proprietate – acest lucru este valabil mai ales daca achizitionati case mamaia nord cu imprumut si trebuie sa platiti rata lunara la banca.

In functie de modul in care veti dori sa folositi case mamaia nord, va trebuie sa gasti un echilibru intre utilizarea persoanal si generarea de suficiente venituri din chirii – asta daca ne gandim ca mai degraba v-ar avantaja din punct de vedere financiar sa inchiriati locuinta pe timpul verii, in varful sezonului estival.

Argumente contra pentru achizitionare case mamaia nord

– Costurile de intretinere ar putea fi o povara financiara serioasa, mai ales daca nu gasiti un chirias – de aceea ar trebui de la bun inceput, inainte sa cumparati case mamaia nord sa analizati inca o data veniturile de care dispuneti, costul casei si previziunea costurilor sale de intretinere pe termen mediu si scurt. Nu trebuie sa excludem faptul ca sunt persoane care isi doresc achizitionarea unei case mamaia nord dar de la bun inceput nu se gandesc sa gaseasca chirias pentru ea deoarece li se pare ca proprietatea lor este un lucru prea personal pentru a-l imparti cu niste straini. Daca va permiteti acest lucru, din start puteti sterge de pe lista acest argument.

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro