Criteriul National

Pro si contra pentru achizitionare case mamaia nord

Pro si contra pentru achizitionare case mamaia nord
februarie 28
13:58 2017

Argumente pro pentru achizitionare case mamaia nord:

– Mergeti in vacanta la mare fara sa platiti chirie, ori de cate ori doriti si pentru orice perioada.
– Permiteti prietenilor dumneavoastra sa mearga la mare in locuinta dumneavoastra, platind o chirie mai mica sau chiar deloc daca doriti acest lucru
– Profit potential/ compensarea costurilor din inchirierea casei mamaia nord catre chiriasi (turisti)
– Sansa ca valoarea casei sa creasca in timp si sa puteti obtine profit daca o vindeti.
– Posibilitatea de a avea case mamaia nord ca si loc linistit in care sa va retrageti dupa pensionare.
– Puteti lasa jucariile de vacanta in casa mamaia nord – sau alte articole de uz casnic, economisind timp si stres cu transportul (si probabil impachetarea) lor inutil(a) de fiecare data.
– Nu veti mai plati chirie la o casa de vacanta la mare pentru copiii dumneavoastra care merg pe litoral.
– Cheltuielile de inchiriere vor compensa o parte din costurile de intretinere sau de imprumut.
– Exista si cateva avantaje fiscale.

mamaina nord

Argumente contra pentru achizitionare case mamaia nord

Cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l luati in considerare este costul de intretinere. Daca nu veti reusi sa gasiti chiriasi pe perioada cand nu veti sta in casa de vacanta, cel mai probabil va trebui sa suportati cheltuielile cu intretinerea. Faceti un calcul exact si s-ar putea ca acest lucru sa nu fie atat de descurajator pentru dumneavoastra, mai ales daca puneti in balanta avantajele achizitionarii unei case mamaia nord.

Apoi chiar daca veti gasi chiriasi pentru perioada cand nu veti veni la casa de vacanta, trebuie sa va ganditi sa suma de plata pentru chirie poate varia. Asta inseamna ca s-ar putea sa fie necesar sa platiti dumneavoastra in continuare o parte din costurile de proprietate – acest lucru este valabil mai ales daca achizitionati case mamaia nord cu imprumut si trebuie sa platiti rata lunara la banca.

In functie de modul in care veti dori sa folositi case mamaia nord, va trebuie sa gasti un echilibru intre utilizarea persoanal si generarea de suficiente venituri din chirii – asta daca ne gandim ca mai degraba v-ar avantaja din punct de vedere financiar sa inchiriati locuinta pe timpul verii, in varful sezonului estival.

Argumente contra pentru achizitionare case mamaia nord

– Costurile de intretinere ar putea fi o povara financiara serioasa, mai ales daca nu gasiti un chirias – de aceea ar trebui de la bun inceput, inainte sa cumparati case mamaia nord sa analizati inca o data veniturile de care dispuneti, costul casei si previziunea costurilor sale de intretinere pe termen mediu si scurt. Nu trebuie sa excludem faptul ca sunt persoane care isi doresc achizitionarea unei case mamaia nord dar de la bun inceput nu se gandesc sa gaseasca chirias pentru ea deoarece li se pare ca proprietatea lor este un lucru prea personal pentru a-l imparti cu niste straini. Daca va permiteti acest lucru, din start puteti sterge de pe lista acest argument.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Zona IT

Zona IT

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo