Criteriul National

PROBABILITĂŢI- PAMFLET

PROBABILITĂŢI- PAMFLET
aprilie 30
14:53 2020

proba nouaIată în ce fel decurg discursurile potentaţilor zilei. Totul este aruncat în braţele lui DACĂ şi cu PARCĂ. Nimic concret.

Dacă PANDEMIA va trece, adică, se va atinge vârfiul ei etc., urmează să… Care pandemie? Ce să treacă? Zilnic apar noi şi noi infectări, zilnic mor oameni, iar voi veţi lua măsuri dacă, veţi analiza, veţi vedea dacă e cazul…?

Despre ce vorbim aici? Deja ne-aţi pus creierii pe bigudiuri cu aceste probabilităţi deconcertante, aruncate în eter la ore de maximă audienţă. Iar prezidentul accentuează, desigur, şi el  măsurile ce se vor lua pas cu pas, gradual, în funcţie de… În funcţie de ce, dragii mei? Mare lucru să daţi comandă: Gata cu raportările? Chiar credeţi că vă mai ascultă cineva elucubraţiile?

Sincer! Până mai ieri aşteptam cu sufletul la gură orele 14:00, când urma să ia cuvântul preşedintele cu un anunţ important, vital pentru naţiune. Acum chiar ne lasă rece mult trâmbiţatul anunţ. Deja a intrat în desuetudine şi nu ştiu dacă îl mai ascultă cineva, ţinând cont de faptul că în tot acest timp prezidentul a făcut, pur şi simplu, exerciţii de dicţie în limba română.

Mă înşel oare? Deie Domnul, dar aşa simt. Are un discurs mai bun, mai fluent, adevărat, dar cu ce ne încălzeşte acest lucru pe noi, contribuabilii? Sincer! Atâta vreme cât rămâne, ca şi întreaga lui armată de arafaţi, manivele şi lucovizi sub imperiul probabilităţii, nu ştiu cu ce ne-ar putea ajuta în lupta cu virusul nenorocit.

Chiar! Nu ştiu dacă veţi fi aflat, dar între timp s-ar fi descoperit că nu e vorba de pneumonie, ci de TROMBOZĂ, ceea ce schimbă radical datele problemei. Aşadar, iată care ar fi cauza numărului mare de morţi şi de infectaţi care se vindecă greu: tratamentul eronat.

Ai noştri politicieni ţin, însă, zilnic să-şi dea cu părerea în legătură cu evoluţia COVID. Adică, medicii, specialiştii merg pe o pistă greşită, dar politrucii de doi bani care le ştiu pe toate, nu-i aşa,  ţin morţiş să dea indicaţii preţioase. Indicaţii care de cele mai multe ori se bat cap în cap, nu au nicio logică şi, ceea ce e şi mai grav, inoculează panică în rândul populaţiei prin dacă, parcă, vom vedea, o să, vom analiza…. Vom, vom, vom….

Auzi la ei! O să în funcţie de, în caz de…. Şi mai lăsaţi-ne-n fras’ cu probabilităţile, da?! Spuneţi pe şleau că nu ştiţi cum stă treaba şi nu vă mai schimbaţi măştile în fel şi chip, da?! Nu de alta, dar tare ni s-a scârbit  şi nu ştiu, zău,  pe unde scoateţi cămaşa dacă poporul, ajuns la capătul răbdării o să….? Aţi înţeles? Nu? Tot un drac! Şi de pricepeţi şi de nu, tot ştreangul vă aşteaptă, iar asta cât de curând.

Vorbiţi de relaxare după 15 mai, dar când vedeţi că e groasă, o daţi la-ntors. Păi, aşa nu merge, frate! Ori e laie, ori bălaie! Credeţi că oamenii vor mai suporta mult mizeriile pe care le aruncaţi pe gură în loc de-a le scoate pe cur, pardon de expresie?

Vă asigur că nu. Aşadar, terminaţi odată pentru totdeauna cu gradual, pas, cu pas etc.,  că nu ţine, zău că nu!  Dacă mergeţi în acest ritm (na, că m-am molipst!), s-ar putea cât de curând să ajungeţi voi înşivă la… subcapitolul PROBABILITĂŢI.

De va fi sau nu aşa, vom trăi şi vom vedea! Nu de alta, dar să păstrăm acelaşi registru! Am zis!

Articol preluat cu amabilitatea doamnei Neacsu Elena – dramaturg

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Dumitru Fulea

Dumitru Fulea

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul