Criteriul National

Problema este a statului (cu capii săi) care nu e ferm, nu e pregătit, nu e organizat şi nu ştie să ia decizii pe criză, nu se uită ce fac alţii, nu citeşte, n-are cap şi nici creier

Problema este a statului (cu capii săi) care nu e ferm, nu e pregătit, nu e organizat şi nu ştie să ia decizii pe criză, nu se uită ce fac alţii, nu citeşte, n-are cap şi nici creier
martie 19
02:26 2020

Nu poate fi pus pe seama varstei faptul ca domnul Vasilescu nu observa ca economia globala se opreste in cascada, cedand rand pe rand cererea si apoi oferta, un lucru nemaintalnit vreodata pe parcursul vietii noastre (si cred ca inclusiv pe parcursul maturitatii domnului Vasilescu, intrucat la debutul celui de-al doilea razboi mondial avea 3 ani). Dacă inițial i-am suspectat pe Florin (și pe Orban) de simptome de gândire haotică, faptul ca si domnul Adrian Vasilescu se integrează în acest grup, mie imi arata ca nu este vorba de prostie ci de coordonare in mesaje prostesti, menita sa protejeze altceva. Cui foloseste se intreaba analistul economic Radu Teodor Soviani?

Cat de mare sa fie disperarea unora de l-au trimis pe Adrian Vasilescu la Digi sa ne spuna ca urgent nu este sistemul medical ci ,,sa nu cada bancile”?
Adrian Vasilescu, care implineste peste 6 zile 84 de ani si este consilier de strategie al lui Mugur Isărescu, a inceput sa faca declaratii bizare la Digi24. Rugamintea pe care o reiterez este sa ganditi cu minttea proprie si sa nu ii mai ascultati pe cei care par trimisi sa bulverseze managementul strategic al crizei, gen Adrian Vasilescu.
Doua sunt anunturile bizare ale lui Adrian Vasilescu, facute la Digi, potrivit business24.ro:
Prima este halucinanta: ,,Publicul si intreaga societate romaneasca trebuie sa inteleaga ca urgenta intai este sa nu cada bancile, sa nu cada vreo banca, sa nu cada bancile in numar mai mare, ca in crize se intampla astfel de catastrofe. Pentru ca, daca bancile cad, ceva mai rau nu se poate inchipui, pentru ca dupa bancile care cad se duce toata economia. Asa ca, dupa aceasta urgenta, vine solidaritatea. Solidaritatea, cuvant de esenta morala, in acest caz imbraca haina pragmatismului. Pentru ca nu se poate altfel. In relatia banci – clienti trebuie sa primeze pragmatismul, plecand de la o experienta pe care o avem, experienta crizei din 2008 – 2011”.
Practic, în plină criză de sanatate publica, Vasilescu pune bancile inaintea sistemului de sanatate publica, pe care orice om normal la cap ar trebuie sa il priveasca nu ca ,,prima urgenta” si drept CRITIC. Simultan cu protejarea persoanelor predispuse la imbolnavire cu COVID. Apoi vorbim despre celelalte. Ca idee, Vasilescu vorbeste despre aceleasi banci de prin cele ,,17-18” carora seful supravegherii BNR, Nicolae Cinteza, le-a dat de sase in urma cu circa 2 saptamani ca sunt cercetate pentru spalare de bani;
A doua este deasemnea halucinanta, citata de Libertatea si avand ca sursa aceeasi interventie, Digi24: ,,Pentru stabilizarea monedei naționale este nevoie să meagă exporturile. Dacă exporturile merg, atunci se estompează și presiunea pe leu. Una dintre condițiile pentru ca moneda națională să nu se mai deprecieze este să meargă exporturile.”
Nu poate fi pus pe seama varstei faptul ca domnul Vasilescu nu observa ca economia globala se opreste in cascada, cedand rand pe rand cererea si apoi oferta, un lucru nemaintalnit vreodata pe parcursul vietii noastre (si cred ca inclusiv pe parcursul maturitatii domnului Vasilescu, intrucat la debutul celui de-al doilea razboi mondial avea 3 ani). Cui să exporți domnule Vasilescu? Germaniei? Italiei? Franței? Cine cumpără ce în condițiile în care consumul e primul afectat de criza, si la randului lui afecteaza oferta, asa cum am aratat ca sa intelegea si Florin, si Violeta, si inclusiv Adrian Vasilescu, AICI, inca din urma cu o saptamana?
Dacă inițial i-a suspectat pe Florin (și pe Orban) de simptome de gândire haotică, faptul ca si domnul Adrian Vasilescu se integrează în acest grup, mie imi arata ca nu este vorba de prostie ci de coordonare in mesaje prostesti, menita sa protejeze altceva. Cui foloseste? Bancherilor de protocol. Klaus Iohannis ce zice?
Și încă ceva: Declarațiile extrem de bizare de astazi ale lui Adrian Vasilescu, care se adauga celor extrem de bizare ale lui Florin Citu , ma fac sa imi pun, dupa 2 ani, aceeasi intrebare:
Si dumneavoastra, domnule Adrian Vasilescu? (Cerasela N.).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul