Criteriul National

Problema stațiilor de biciclete (bike-sharing) Constanța-Black Sea Bike

decembrie 17
09:05 2015

 

Probabil cunoașteți faptul că în orașul Constanța au apărut câteva stații pentru biciclete în cadrul Black Sea Bike.

Un cititor al ziarului nostru- domnul Mihail Ionescu ne-a contactat și a prezentat metodic următoarele aspecte:

De exemplu, în Constanța există zero metrii de piste pentru bicicliști cu tot atâția kilometri pentru promovarea transportului alternativ într-un oraș poluat și gri,cu doar  0,5% suprafață de spațiu verde. De aceea,cu toate că ideea este foarte bună în teorie, în realitate treburile stau cu totul altcumva, din nefericire.

Totodată, proiectul trebuia finalizat anul trecut pe vremea aceasta, mai exact pe data de 16 noiembrie 2014.Oare de ce de abia acum se începe și apar timid 1,2 stații în oraș? Informațiile ce conțin datele precise precum cele de  demarare și de finalizare se află postate pe site-ul proiectului: http://www.blackseabike.ro/prezentare-proiect

Stațiile sunt  toate concentrate doar pe Bulevardul Tomis și pe o mică parte din Bulevardul Alexandru Lăpușneanu (excluzând stațiunea  Mamaia).Foarte puțini locuitori (doar din câteva părți de cartiere) au acces la această rețea.Sunt atașate la mesaj hârtile de concentrare a stațiilor de Bike-Sharing în Viena și Berlin in comparație cu orașul Constanța.De asemeanea, locurile alese pentru stațiile din oraș sunt destul de ciudate in anumite zone.La hartă este localizată exact în fața monumentului.Chiar dacă avem puțini turiști, acastă locație este importantă și se maschează acest simbol al orașului cu statia in față.De aceea, o întrebare rezultă…Oare cât loc mai rămâne pietonilor(într-un oraș al mașinilor parcate pe trotuar) pentru a circula( de exemplu în zona Dacia și Delfinariu)?

22

– Valoarea proiectului(conform site-ului) este  de 1,498,533.24 euro.Pe lângă fondurile europene, banii de la primărie-25 mii de euro și Guvernul – 153 mii euro, există firesc și anumite alte sponsorizări.Mai precis,plătim acest proiect și din buzunarul nostru și ar fi normal să se faca un lucru de calitate deoarece se impune ca să rămână și viitoarelor generații.

Totuși, la sumele vechiculate, fără să vă contrariez,se mai adaugă penalități pentru întârzierea de mai mult de un an?

În concluzie, fiind familiarizat cu acest gen de management , înclin să cred că ar necesita niște răspunsuri adecvate din partea celor angrenați deoarece suma de 1,5 milioane de Euro  nu cred că este o sumă mică!

Și astfel,prin intermediul ziarului dumneavoastră îmi permit să le adresez celor implicați și o a doua întrebare ce vine firesc- De ce s-a început acest proiect chiar acum? Nu cumva e vorba de o simplă întâmplare sau se muncește cu mai multă poftăm în sezonul de iarnă?

Pe final vreau să vă mulțumesc pentru timpul acordat și aș dori să se cunoască aceste lucruri deoarece fărpă mediatizare acest subiect este prea mjult învăluit în mister.

Pentru a se mai schimba ceva în oraș sau în această țară , trebuie să fim fair-play cu toți și mai ales să se înțeleagă faptul că nimeni și nimic nu trebuie să își bată joc de banii noștri și …automat, chiar de noi.

33

Sursa foto Mihail Ionescu

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește autorului acestui document și susține necondiționat acest demers! Vom reveni cu amănunte!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo