Criteriul National

Probleme de vara: lungimea parului si carbohidratii

Probleme de vara: lungimea parului si carbohidratii
iunie 16
15:48 2018

A venit vara, si din cauza caniculei multe fete se gandesc la tunsori femei. Altele, pentru ca in sezonul estival imbracamintea e mai lejera, dar si mai putina si deci orice kilogram in plus se vede, au reinceput lupta cu carbohidratii .

1-1024x474

Fetelor carora li s-a facut dor de foarfeca, hairstylistii le recomanda tunsorile bob, care sunt mereu „in tendinte” si li se potrivesc multor urmase ale Evei. Se poarta tunsorile cu carare pe mijloc şi asa-numitul „bob rock”, cu mai mult volum in partea de sus si cu taieturi asimetrice în partea de jos, care avantajeaza pe toată lumea, cu exceptia celor cu fata mai patrata sau in forma de inima. Sunt la moda culorile puternice: galben, roz si albastru neon, care au fost vedetele la Săptamanile modei de la New York si Paris. Insa, atentie, tunsorile baietesti nu avantajeaza pe toata lumea, iar cele care renunta la prea mult par dintr-o data regreta aproape intotdeauna!

shutterstock_523563058

Cat despre carbohidrati, acestia sunt in general considerati vinovati pentru cresterea in greutate si aparitia „colaceilor” de pe talie, care le impiedica pe multe fete si femei sa poarte bustiere si pantaloni cu talia joasa. Atentie insa, asa cum exista carbohidrati „rai”, exista si unii buni, al caror aport energetic este absolut necesar pentru buna functionare a organismului. Din prima categorie fac parte carbohidratii din alimentele procesate: painea albă, orezul alb, prajiturile si, mai ales, sucurile si bauturile carbogazoase. Acesti carbohidrati nu mai „vin la pachet” cu fibrele vegetale, si de cele mai multe ori sunt „goliti” de vitamine si de minerale, nemaicontinand nutrienti. Pe moment, acestia ofera o senzatie de energizare, dar dupa cresterile bruste ale  glicemiei pot urma caderi spectaculoase – ceea ce, pe canicula, numai bine nu e! Din fericire, exista si carbohidrati „buni”, care contin fibre si sunt absorbiti treptat de catre organismul uman. Acestia pot fi gasiti in cartofi dulci, legume, cereale integrale, paine integrală, orez brun, linte si banane.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Zona IT

Zona IT

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu