Criteriul National

Probleme in cuplu? Iata cum influenteaza prognoza meteo partenerii in perioada Septembrie – Aprilie

Probleme in cuplu? Iata cum influenteaza prognoza meteo partenerii in perioada Septembrie  – Aprilie
noiembrie 15
17:11 2018

Mediul inconjurator influenteaza foarte mult calitatea vietii personale, sociale si profesionale, cat si pe cea de cuplu. Vremea este un factor important in viata fiecarei persoane, chiar daca nu i se acorda importanta necesara, deoarece ea poate creste sau scadea atat nivelul de energie, cat si creativitatea, productivitatea si interactiunea cu alte persoane.

Exista multiple studii asupra impactului pe care vremea o are asupra oamenilor, acestea bazandu-se pe relatia pe care organismul il are cu natura, cu etapele sale de dezvoltare, dar si cu temperatura resimtita atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, atat in interiorul unei camere, cat si in afara unei cladiri.

Ce impact are prognoza meteo asupra relatiei de cuplu

Unele dintre cheile unei relatii prospere, de durata, sunt comunicarea si armonia. Cand acestea incep sa se deterioreze si sa creeze un dezechilibru in cuplu, pot aparea probleme care in timp, vor conduce la destramarea acestuia.

Desi anual exista doua perioade de schimbari majore atat ale gamei de termice, cat si ale modificarilor suferite de mediul inconjurator, cea mai dificila trecere este cea din sezonul cald (primavara – vara) in cel rece (toamna – iarna). Acest interval de luni cuprinde nu doar moartea naturii, ci si tendinta de hibernare a organismelor vii. Astfel, incepand cu luna Septembrie si pana in Aprilie, este foarte important sa iti menajezi atat corpul cat si mintea, asigurandu-te ca iti faci periodic o autoanaliza in care sa iti urmaresti anumiti parametrii precum:

  • atitudinea;
  • personalitatea;
  • aspectul fizic;
  • nivelul de energie si odihna;
  • starea de sanatate.

Totodata, alaturi de acest studiu personal, discuta deschis cu partenerul tau de viata si incearca sa identifici evolutia sau involutia unor parametrii precum:

  • comunicarea – durata si continutul (subiectele) conversatiilor;
  • apropierea fizica – limbajul non-verbal si contactul trupesc;
  • nivelul de exprimare si intelegere al mesajelor in raport cu exactitatea perceperii acestora.

Toate aceste aspecte sunt foarte importante in determinarea longevitatii si calitatii relatiei de cuplu pe care o aveti.

Un ajutor de nadejde pentru partenerii care intampina dificultati in relatie, este terapia pentru cupluri oferita chiar de psihoterapeutul Andrei Moise. Acesta ofera suport offline, fiind alaturi de oricine doreste sa apeleze la cunostintele si expertiza unui specialist in domeniu.

Influentele vremii asupra individului – psihic, fizic si emotional

Datorita schimbarilor bruste ale vremii si a lipsei unei tranzitii line de la temperaturile ridicate la unele scazute, corpul uman si nu numai, este predispus unei deteriorari provizorie a sistemului imunitar. In acelasi timp, psihicul este afectat de traumele (minore sau majore) la care fizicul este supus. Acestora li se adauga starea de somnolenta crescuta, dezinteresul fata de comunicarea sub orice forma a sa, lipsa de creativitate si scaderea productivitatii. Oboseala cronica ce incepe sa se resimta, alaturi de presiunea atmosferica si solicitarea constanta a unei agende incarcate sunt cauze principale in deteriorarea unui cuplu.

Nemaifiind hranit corespunzator cu nutrienti naturali si suferind treceri bruste de la cald la frig si viceversa, organismul unui individ va deveni vulnerabil afectiunilor psihice precum anxietatea, depresia si autoizolarea sociala.

Ai grija de sanatatea ta si nu iti neglija niciodata prioritatile. Discuta cat mai deschis cu partenerul tau, gasind impreuna o cale de a comunica o varietate de subiecte care va privesc atat individual, cat si relatia.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei