Criteriul National

Probleme in cuplu? Iata cum influenteaza prognoza meteo partenerii in perioada Septembrie – Aprilie

Probleme in cuplu? Iata cum influenteaza prognoza meteo partenerii in perioada Septembrie  – Aprilie
noiembrie 15
17:11 2018

Mediul inconjurator influenteaza foarte mult calitatea vietii personale, sociale si profesionale, cat si pe cea de cuplu. Vremea este un factor important in viata fiecarei persoane, chiar daca nu i se acorda importanta necesara, deoarece ea poate creste sau scadea atat nivelul de energie, cat si creativitatea, productivitatea si interactiunea cu alte persoane.

Exista multiple studii asupra impactului pe care vremea o are asupra oamenilor, acestea bazandu-se pe relatia pe care organismul il are cu natura, cu etapele sale de dezvoltare, dar si cu temperatura resimtita atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, atat in interiorul unei camere, cat si in afara unei cladiri.

Ce impact are prognoza meteo asupra relatiei de cuplu

Unele dintre cheile unei relatii prospere, de durata, sunt comunicarea si armonia. Cand acestea incep sa se deterioreze si sa creeze un dezechilibru in cuplu, pot aparea probleme care in timp, vor conduce la destramarea acestuia.

Desi anual exista doua perioade de schimbari majore atat ale gamei de termice, cat si ale modificarilor suferite de mediul inconjurator, cea mai dificila trecere este cea din sezonul cald (primavara – vara) in cel rece (toamna – iarna). Acest interval de luni cuprinde nu doar moartea naturii, ci si tendinta de hibernare a organismelor vii. Astfel, incepand cu luna Septembrie si pana in Aprilie, este foarte important sa iti menajezi atat corpul cat si mintea, asigurandu-te ca iti faci periodic o autoanaliza in care sa iti urmaresti anumiti parametrii precum:

  • atitudinea;
  • personalitatea;
  • aspectul fizic;
  • nivelul de energie si odihna;
  • starea de sanatate.

Totodata, alaturi de acest studiu personal, discuta deschis cu partenerul tau de viata si incearca sa identifici evolutia sau involutia unor parametrii precum:

  • comunicarea – durata si continutul (subiectele) conversatiilor;
  • apropierea fizica – limbajul non-verbal si contactul trupesc;
  • nivelul de exprimare si intelegere al mesajelor in raport cu exactitatea perceperii acestora.

Toate aceste aspecte sunt foarte importante in determinarea longevitatii si calitatii relatiei de cuplu pe care o aveti.

Un ajutor de nadejde pentru partenerii care intampina dificultati in relatie, este terapia pentru cupluri oferita chiar de psihoterapeutul Andrei Moise. Acesta ofera suport offline, fiind alaturi de oricine doreste sa apeleze la cunostintele si expertiza unui specialist in domeniu.

Influentele vremii asupra individului – psihic, fizic si emotional

Datorita schimbarilor bruste ale vremii si a lipsei unei tranzitii line de la temperaturile ridicate la unele scazute, corpul uman si nu numai, este predispus unei deteriorari provizorie a sistemului imunitar. In acelasi timp, psihicul este afectat de traumele (minore sau majore) la care fizicul este supus. Acestora li se adauga starea de somnolenta crescuta, dezinteresul fata de comunicarea sub orice forma a sa, lipsa de creativitate si scaderea productivitatii. Oboseala cronica ce incepe sa se resimta, alaturi de presiunea atmosferica si solicitarea constanta a unei agende incarcate sunt cauze principale in deteriorarea unui cuplu.

Nemaifiind hranit corespunzator cu nutrienti naturali si suferind treceri bruste de la cald la frig si viceversa, organismul unui individ va deveni vulnerabil afectiunilor psihice precum anxietatea, depresia si autoizolarea sociala.

Ai grija de sanatatea ta si nu iti neglija niciodata prioritatile. Discuta cat mai deschis cu partenerul tau, gasind impreuna o cale de a comunica o varietate de subiecte care va privesc atat individual, cat si relatia.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu