Criteriul National

Probleme in cuplu? Iata cum influenteaza prognoza meteo partenerii in perioada Septembrie – Aprilie

Probleme in cuplu? Iata cum influenteaza prognoza meteo partenerii in perioada Septembrie  – Aprilie
noiembrie 15
17:11 2018

Mediul inconjurator influenteaza foarte mult calitatea vietii personale, sociale si profesionale, cat si pe cea de cuplu. Vremea este un factor important in viata fiecarei persoane, chiar daca nu i se acorda importanta necesara, deoarece ea poate creste sau scadea atat nivelul de energie, cat si creativitatea, productivitatea si interactiunea cu alte persoane.

Exista multiple studii asupra impactului pe care vremea o are asupra oamenilor, acestea bazandu-se pe relatia pe care organismul il are cu natura, cu etapele sale de dezvoltare, dar si cu temperatura resimtita atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, atat in interiorul unei camere, cat si in afara unei cladiri.

Ce impact are prognoza meteo asupra relatiei de cuplu

Unele dintre cheile unei relatii prospere, de durata, sunt comunicarea si armonia. Cand acestea incep sa se deterioreze si sa creeze un dezechilibru in cuplu, pot aparea probleme care in timp, vor conduce la destramarea acestuia.

Desi anual exista doua perioade de schimbari majore atat ale gamei de termice, cat si ale modificarilor suferite de mediul inconjurator, cea mai dificila trecere este cea din sezonul cald (primavara – vara) in cel rece (toamna – iarna). Acest interval de luni cuprinde nu doar moartea naturii, ci si tendinta de hibernare a organismelor vii. Astfel, incepand cu luna Septembrie si pana in Aprilie, este foarte important sa iti menajezi atat corpul cat si mintea, asigurandu-te ca iti faci periodic o autoanaliza in care sa iti urmaresti anumiti parametrii precum:

  • atitudinea;
  • personalitatea;
  • aspectul fizic;
  • nivelul de energie si odihna;
  • starea de sanatate.

Totodata, alaturi de acest studiu personal, discuta deschis cu partenerul tau de viata si incearca sa identifici evolutia sau involutia unor parametrii precum:

  • comunicarea – durata si continutul (subiectele) conversatiilor;
  • apropierea fizica – limbajul non-verbal si contactul trupesc;
  • nivelul de exprimare si intelegere al mesajelor in raport cu exactitatea perceperii acestora.

Toate aceste aspecte sunt foarte importante in determinarea longevitatii si calitatii relatiei de cuplu pe care o aveti.

Un ajutor de nadejde pentru partenerii care intampina dificultati in relatie, este terapia pentru cupluri oferita chiar de psihoterapeutul Andrei Moise. Acesta ofera suport offline, fiind alaturi de oricine doreste sa apeleze la cunostintele si expertiza unui specialist in domeniu.

Influentele vremii asupra individului – psihic, fizic si emotional

Datorita schimbarilor bruste ale vremii si a lipsei unei tranzitii line de la temperaturile ridicate la unele scazute, corpul uman si nu numai, este predispus unei deteriorari provizorie a sistemului imunitar. In acelasi timp, psihicul este afectat de traumele (minore sau majore) la care fizicul este supus. Acestora li se adauga starea de somnolenta crescuta, dezinteresul fata de comunicarea sub orice forma a sa, lipsa de creativitate si scaderea productivitatii. Oboseala cronica ce incepe sa se resimta, alaturi de presiunea atmosferica si solicitarea constanta a unei agende incarcate sunt cauze principale in deteriorarea unui cuplu.

Nemaifiind hranit corespunzator cu nutrienti naturali si suferind treceri bruste de la cald la frig si viceversa, organismul unui individ va deveni vulnerabil afectiunilor psihice precum anxietatea, depresia si autoizolarea sociala.

Ai grija de sanatatea ta si nu iti neglija niciodata prioritatile. Discuta cat mai deschis cu partenerul tau, gasind impreuna o cale de a comunica o varietate de subiecte care va privesc atat individual, cat si relatia.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu