Criteriul National

Probleme in cuplu? Iata cum influenteaza prognoza meteo partenerii in perioada Septembrie – Aprilie

Probleme in cuplu? Iata cum influenteaza prognoza meteo partenerii in perioada Septembrie  – Aprilie
noiembrie 15
17:11 2018

Mediul inconjurator influenteaza foarte mult calitatea vietii personale, sociale si profesionale, cat si pe cea de cuplu. Vremea este un factor important in viata fiecarei persoane, chiar daca nu i se acorda importanta necesara, deoarece ea poate creste sau scadea atat nivelul de energie, cat si creativitatea, productivitatea si interactiunea cu alte persoane.

Exista multiple studii asupra impactului pe care vremea o are asupra oamenilor, acestea bazandu-se pe relatia pe care organismul il are cu natura, cu etapele sale de dezvoltare, dar si cu temperatura resimtita atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, atat in interiorul unei camere, cat si in afara unei cladiri.

Ce impact are prognoza meteo asupra relatiei de cuplu

Unele dintre cheile unei relatii prospere, de durata, sunt comunicarea si armonia. Cand acestea incep sa se deterioreze si sa creeze un dezechilibru in cuplu, pot aparea probleme care in timp, vor conduce la destramarea acestuia.

Desi anual exista doua perioade de schimbari majore atat ale gamei de termice, cat si ale modificarilor suferite de mediul inconjurator, cea mai dificila trecere este cea din sezonul cald (primavara – vara) in cel rece (toamna – iarna). Acest interval de luni cuprinde nu doar moartea naturii, ci si tendinta de hibernare a organismelor vii. Astfel, incepand cu luna Septembrie si pana in Aprilie, este foarte important sa iti menajezi atat corpul cat si mintea, asigurandu-te ca iti faci periodic o autoanaliza in care sa iti urmaresti anumiti parametrii precum:

  • atitudinea;
  • personalitatea;
  • aspectul fizic;
  • nivelul de energie si odihna;
  • starea de sanatate.

Totodata, alaturi de acest studiu personal, discuta deschis cu partenerul tau de viata si incearca sa identifici evolutia sau involutia unor parametrii precum:

  • comunicarea – durata si continutul (subiectele) conversatiilor;
  • apropierea fizica – limbajul non-verbal si contactul trupesc;
  • nivelul de exprimare si intelegere al mesajelor in raport cu exactitatea perceperii acestora.

Toate aceste aspecte sunt foarte importante in determinarea longevitatii si calitatii relatiei de cuplu pe care o aveti.

Un ajutor de nadejde pentru partenerii care intampina dificultati in relatie, este terapia pentru cupluri oferita chiar de psihoterapeutul Andrei Moise. Acesta ofera suport offline, fiind alaturi de oricine doreste sa apeleze la cunostintele si expertiza unui specialist in domeniu.

Influentele vremii asupra individului – psihic, fizic si emotional

Datorita schimbarilor bruste ale vremii si a lipsei unei tranzitii line de la temperaturile ridicate la unele scazute, corpul uman si nu numai, este predispus unei deteriorari provizorie a sistemului imunitar. In acelasi timp, psihicul este afectat de traumele (minore sau majore) la care fizicul este supus. Acestora li se adauga starea de somnolenta crescuta, dezinteresul fata de comunicarea sub orice forma a sa, lipsa de creativitate si scaderea productivitatii. Oboseala cronica ce incepe sa se resimta, alaturi de presiunea atmosferica si solicitarea constanta a unei agende incarcate sunt cauze principale in deteriorarea unui cuplu.

Nemaifiind hranit corespunzator cu nutrienti naturali si suferind treceri bruste de la cald la frig si viceversa, organismul unui individ va deveni vulnerabil afectiunilor psihice precum anxietatea, depresia si autoizolarea sociala.

Ai grija de sanatatea ta si nu iti neglija niciodata prioritatile. Discuta cat mai deschis cu partenerul tau, gasind impreuna o cale de a comunica o varietate de subiecte care va privesc atat individual, cat si relatia.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul