Criteriul National

Procentul de americani nemulțumiți de ce face Biden a atins un nou nivel record / Economia, principala frustrare – International

Procentul de americani nemulțumiți de ce face Biden a atins un nou nivel record / Economia, principala frustrare – International
ianuarie 05
14:25 2022

Rata de dezaprobare a preşedintelui Statelor Unite Joe Biden a atins un nou maxim în decembrie, deoarece tot mai mulţi americani şi-au semnalat nemulţumirea faţă de gestionarea economiei şi a pandemiei de Covid-19 de către administraţia sa, transmite CNBC, preluat de News.ro

O proporţie de 56% dintre americani declară acum că dezaprobă activitatea lui Biden, aceasta fiind cea mai proastă apreciere a preşedinţiei sale, pe măsură ce se apropie de sfârşitul primului său an de mandat, potrivit noilor sondaje realizate de CNBC/Change Research.

Sondajele anterioare au arătat cota de dezaprobare a lui Biden la 54% la începutul lunii septembrie şi la 49% în aprilie.

Rata de aprobare a lui Biden este acum la 44%, în scădere de la 46% în septembrie şi 51% în aprilie.

Sondajul vine în momentul în care administraţia sa încearcă să abordeze o gamă largă de probleme economice şi politice înainte de alegerile intermediare din 2022, care vor decide echilibrul de putere în Congres.

Casa Albă se străduieşte să potolească temerile legate de accelerarea preţurilor şi inflaţie, să relanseze poiectul preşedintelui ”Build Back Better” (Să reconstruim mai bine), referitor la climă şi familie, şi să îmbunătăţească răspunsul sectorului de sănătate publică la varianta Omicron.

Economia, principala frustrare a americanilor

Frustrarile legate de economie sunt principala cauză a popularităţii scăzute a lui Biden, deoarece aproape fiecare grup demografic a declarat-o problema numărul 1.

Economia este prioritatea principală pentru bărbaţi şi femei, din fiecare grupă de vârstă, a alegătorilor latini şi albi şi cei cu şi fără studii universitare.

Respondenţii de culoare, care au numit rasismul prioritatea lor principală, au spus că economia ocupă locul al doilea.

O proporţie de 60% dintre cei 1.895 de respondenţi ai sondajului au spus că dezaprobă modul de gestionare a economiei de către Biden, marcând o scădere de şase puncte a aprobării din septembrie.

Pe problemele economice personale, alegătorii sunt şi mai susceptibili să-l critice pe preşedinte. Aproximativ 72% dezaprobă gestionarea de către acesta a preţurilor de consum, în timp ce 66% dezaprobă eforturile lui de a-i susţine financiar.

Biden a obţinut, de asemenea, scoruri slabe şi în problemele despre care alegătorii ar putea spune că merg bine.

De exemplu, majoritatea oamenilor care au declarat că intenţionează să voteze în 2022 la mijlocul mandatului spun că piaţa de valori din SUA se descurcă ”excelent” sau ”bine”, în timp ce doar 46% spun că merge ”nu atât de bine” sau ”slab”.

Bursa a avut un an bun, dar americanii sunt nemulțumiți

Dar când au fost întrebaţi dacă aprobă sau dezaprobă modul de gestionare a pieţei de către Biden, doar 44% au spus că aprobă ferm sau oarecum, comparativ cu 56% care dezaprobă oarecum sau puternic. De fapt, un procent mai mare de respondenţi au spus că consideră că piaţa de valori din SUA se descurcă mai rău decât în aceeaşi perioadă a anului precedent decât cei care au spus că o merge mai bine.

Acele opinii, obţinute între 17 şi 20 decembrie, contravin a ceea ce a fost unul dintre cei mai buni ani ai pieţei din ultimii decenii.

Toţi cei trei indici majori de acţiuni din SUA au înregistrat câştiguri uriaşe de două cifre în 2021, comparativ cu media lor anuală istorică de aproximativ 7% sau 8%. S&P 500 a încheiat anul cu un avans de 26,89% şi a înregistrat o închidere record cel puţin o dată pe lună. Indicele general al pieţei a înregistrat 70 de astfel de închideri record în 2021, al doilea cel mai mare total anual după cele 77 de maxime de închidere din 1995.

Toate cele 11 sectoare au încheiat 2021 mai sus, energia şi imobiliarele înregistrând cele mai bune randamente.

Dow Jones Industrial Average a urcat cu 18,73%, iar Nasdaq Composite a crescut cu 21,4%.

Incapacitatea lui Biden de a obţine credit pentru unul dintre cei mai buni ani ai pieţei de valori din memoria vie este simptomatică unei probleme mai mari pentru democraţi în 2022: partidul nu pare să-i convingă pe alegători că situaţia este mai bună decât în ​​urmă cu 12 luni.

Rata şomajului a scăzut la 4,2% de la 6,3%, câştigurile medii pe oră au crescut cu 4,8% şi 243 de milioane de oameni (sau 73% din populaţia SUA) au primit cel puţin o doză de vaccin Covid-19, comparativ cu cele 6 milioane care primiseră unul până la începutul lunii ianuarie 2021.

Acest eşec de a transforma îmbunătăţirea statisticilor economice în sprijin popular adaugă presiune pentru orice democrat care concurează cu republicanii în alegerile de la jumătatea mandatului, care vor decide dacă democraţii îşi vor păstra majorităţile subţiri în Camera Reprezentanţilor şi Senat.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul