Criteriul National

Procesul lui Novak Djokovic a început: Sârbul va afla dacă rămâne în Australia / Susținătorii liderului mondial dansează în fața tribunalului – Tenis

Procesul lui Novak Djokovic a început: Sârbul va afla dacă rămâne în Australia / Susținătorii liderului mondial dansează în fața tribunalului – Tenis
ianuarie 10
02:52 2022
​Novak Djokovic (căruia i-a fost anulată viza – sârbul nu este vaccinat anti-Covid) va afla luni dacă va rămâne în Australia pentru a participa la Australian Open. Procesul în care este judecată speța sârbului a început de la ora locală 10:00 (01:00, ora României), iar HotNews.ro vă va ține la curent cu ce se întâmplă în cel mai mare scandal al momentului din sportul mondial.

Update 01:45:
Imagini în direct din fața tribunalului – susținătorii lui Novak Djokovic cântă și dansează în plină stradă.

Update 01:38: Instanța a confirmat că audierea a început. Din cauza dificultăților tehnice, imaginile din sala de judecată nu sunt încă disponibile.

Update 01:30: Procesul nu a început încă – nu există acces la imagini din sala de judecată pentru că serverul este supraîncărcat. Astfel, începutul audierilor a fost amânat până la remedierea problemelor tehnice.

Update 00:50: Presa australiană informează că este liniște atât în fața hotelului în care este cazat Djokovic, cât și în fața Curții Federale din Melbourne. Aproximativ 50 de susținători ai liderului mondial sunt prezenți în zonă, dar aceștia sunt pașnici.

Update: Novak Djokovic va fi reprezentat în instanță de Nicholas Wood și Paul Holdenson, în timp ce guvernul australian va fi reprezentat de Christopher Tran.

Programul procesului lui Novak Djokovic:

 • Este vorba despre o audiere de o zi, în care ambele părți își vor prezenta argumentele.
 • Avocații lui Djokovic vor începe la ora locală 10:00 (01:00, ora României).
 • Reprezentanții guvernului australian vor răspunde la ora 15:00 (06:00, ora României).
 • Judecătorul a dispus ca ambele părți să nu aibă la dispoziție mai mult de 120 de minute pentru pledoariile orale. Deci, teoretic, toate argumentele ar trebui să fie ascultate până la ora 17:00 (08:00, ora României).

Ce știm până acum:

În concluziile de 13 pagini făcute publice duminică, înainte de audiere, avocaţii guvernului australian evidenţiază faptul că jucătorul sârb „nu este vaccinat” şi au subliniat că niciun moment nu i sa garantat viza de intrare în Australia.

În schimb, avocaţii liderul mondial susţin că acesta a obţinut o scutire de la vaccinarea obligatorie pentru a intra în Australia pe motivul unui test Covid-19 pozitiv pe 16 decembrie în Serbia (după o primă contaminare în iunie 2020). Dar, conform formularelor de scutire de la vaccinare ale autorităţilor federale australiene, o infecţie anterioară cu Covid-19 nu este un motiv valid pentru a nu fi vaccinat.

Djokovic a participat, de asemenea, la mai multe evenimente publice în zilele următoare, fără a purta mască. Persoanele nevaccinate sunt mai predispuse să îi infecteze pe alţii şi, prin urmare, să crească volumul de muncă al sistemelor de sănătate, reamintesc avocaţii guvernului australian, citați de News.ro.

Desfășurarea evenimentelor pe scurt în cazul Novak Djokovic
 • Djokovic și echipa sa aterizează la Melbourne la ora locală 23:15.
 • Inițial, aceștia nu au voie să părăsească avionul cu care au venit.
 • Ministrul Sportului din Australia a anunțat că Djokovic nu are dreptul să intre în țară.
 • Djokovic s-a aflat în custodia poliţiei de frontieră australiene timp de 8 ore, iar el a avut acces la telefonul mobil după 3 ore. Srdjan, tatăl sportivului, a afirmat că fiul său este ţinut captiv (Nole a fost izolat într-o cameră și a fost păzit de doi polițiști).
 • În acest caz s-au implicat şi Ambasada Serbiei, dar şi ambasadorul australian din Serbia. De asemenea, președintele Serbiei a acuzat Australia de „rele tratamente” față de Novak Djokovic și a cerut ca acesta să fie primit în țară de urgență.
 • După mai bine de 8 ore de audieri, Novak Djokovic nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin și a fost rugat să părăsească Australia.
 • Novak Djokovic a făcut apel la decizia de expulzare, iar un judecător a analizat cazul joi.
 • Judecătorul însărcinat cu cazul sârbului a amânat decizia până luni dimineața, neavând toate documentele necesare. Nole va rămâne în Australia până la verdict.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul