Criteriul National

Profesiile liberale luate în vizor de către ANAF

Profesiile liberale luate în vizor de către ANAF
mai 05
06:28 2015

Cruciada ANAF contra tuturor celor care eludează prevederile Codului Fiscal, a ajuns și la capitolul ”profesii liberale”. Așe se face că, medicii, arhitecții, sau oricare persoană ce prestează o profesie liberală va fi obligată să plătească taxe și imozite ca orice angajat de rând, asta dacă, modificarea celor din Ministerul de finațe va fi aprobată.

Conform noilor propuneri, ce se doresc a fi aplicate din acestă vară, toți cei care  muncesc pe cont propriu vor fi impozitați la fel ca oricare persoană angajată, ba mai mult, vor trebui să asigure și dările pe care le plătește un angajator către stat. Așa se face că, în cazul unui consultant fiscal, suma datorată statului pentru asigurările de sănătate, șomaj și pensii să însumeze 60% din profitul respectivei persoane, adică de trei ori mai mult decât în prezent. Asemenea condiții îi obligă pe mulți dintre cei cu profesii liberale să renunțe la munca lor și să caute să se angajeze, deși nimeni nu agreează această variantă. „Ne sileşte pe toţi să fim angajaţi cu contract de muncă, indiferent de ce nivel de competenţe avem”, arată Cristian Pârvan, reprezentant al Patronatului Serviciilor Private din România. Din momentul în care această modificare va fi pusă în aplicare, cei mai afectați vor fi în primul rând, avocații care, preferă contractele de colaborare, decât să fie angajații unor firme de specialitate, tocmai pentru a diminua costurile. O persoană care figurează la Fisc ca și Persoană Fizică Autorizată (PFA) și câștică 4000 de lei, dă către stat 1000, dar pe viitor se dorește ca ea să returneze statului de trei ori mai mulți bani.

Cu toate protestele celor vizați, Ministrul finanțelor ested e neînduplecat și specifică răspicat, că nu este loc de discuții suplimentare. „A fost o discuție cu cei care sunt … reprezintă piața pe zona de profesii liberale, textul e deja convenit cu dânșii, deci lucrurile aici sunt foarte clare”, a opinat Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor. Cu o astfel de viziune, este clar că cei de la Finațe vor cu orice preț să aducă bani  la Bugetul de Stat.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo