Criteriul National

Profesiile liberale luate în vizor de către ANAF

Profesiile liberale luate în vizor de către ANAF
mai 05
06:28 2015

Cruciada ANAF contra tuturor celor care eludează prevederile Codului Fiscal, a ajuns și la capitolul ”profesii liberale”. Așe se face că, medicii, arhitecții, sau oricare persoană ce prestează o profesie liberală va fi obligată să plătească taxe și imozite ca orice angajat de rând, asta dacă, modificarea celor din Ministerul de finațe va fi aprobată.

Conform noilor propuneri, ce se doresc a fi aplicate din acestă vară, toți cei care  muncesc pe cont propriu vor fi impozitați la fel ca oricare persoană angajată, ba mai mult, vor trebui să asigure și dările pe care le plătește un angajator către stat. Așa se face că, în cazul unui consultant fiscal, suma datorată statului pentru asigurările de sănătate, șomaj și pensii să însumeze 60% din profitul respectivei persoane, adică de trei ori mai mult decât în prezent. Asemenea condiții îi obligă pe mulți dintre cei cu profesii liberale să renunțe la munca lor și să caute să se angajeze, deși nimeni nu agreează această variantă. „Ne sileşte pe toţi să fim angajaţi cu contract de muncă, indiferent de ce nivel de competenţe avem”, arată Cristian Pârvan, reprezentant al Patronatului Serviciilor Private din România. Din momentul în care această modificare va fi pusă în aplicare, cei mai afectați vor fi în primul rând, avocații care, preferă contractele de colaborare, decât să fie angajații unor firme de specialitate, tocmai pentru a diminua costurile. O persoană care figurează la Fisc ca și Persoană Fizică Autorizată (PFA) și câștică 4000 de lei, dă către stat 1000, dar pe viitor se dorește ca ea să returneze statului de trei ori mai mulți bani.

Cu toate protestele celor vizați, Ministrul finanțelor ested e neînduplecat și specifică răspicat, că nu este loc de discuții suplimentare. „A fost o discuție cu cei care sunt … reprezintă piața pe zona de profesii liberale, textul e deja convenit cu dânșii, deci lucrurile aici sunt foarte clare”, a opinat Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor. Cu o astfel de viziune, este clar că cei de la Finațe vor cu orice preț să aducă bani  la Bugetul de Stat.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul