Criteriul National

Profesiile liberale luate în vizor de către ANAF

Profesiile liberale luate în vizor de către ANAF
mai 05
06:28 2015

Cruciada ANAF contra tuturor celor care eludează prevederile Codului Fiscal, a ajuns și la capitolul ”profesii liberale”. Așe se face că, medicii, arhitecții, sau oricare persoană ce prestează o profesie liberală va fi obligată să plătească taxe și imozite ca orice angajat de rând, asta dacă, modificarea celor din Ministerul de finațe va fi aprobată.

Conform noilor propuneri, ce se doresc a fi aplicate din acestă vară, toți cei care  muncesc pe cont propriu vor fi impozitați la fel ca oricare persoană angajată, ba mai mult, vor trebui să asigure și dările pe care le plătește un angajator către stat. Așa se face că, în cazul unui consultant fiscal, suma datorată statului pentru asigurările de sănătate, șomaj și pensii să însumeze 60% din profitul respectivei persoane, adică de trei ori mai mult decât în prezent. Asemenea condiții îi obligă pe mulți dintre cei cu profesii liberale să renunțe la munca lor și să caute să se angajeze, deși nimeni nu agreează această variantă. „Ne sileşte pe toţi să fim angajaţi cu contract de muncă, indiferent de ce nivel de competenţe avem”, arată Cristian Pârvan, reprezentant al Patronatului Serviciilor Private din România. Din momentul în care această modificare va fi pusă în aplicare, cei mai afectați vor fi în primul rând, avocații care, preferă contractele de colaborare, decât să fie angajații unor firme de specialitate, tocmai pentru a diminua costurile. O persoană care figurează la Fisc ca și Persoană Fizică Autorizată (PFA) și câștică 4000 de lei, dă către stat 1000, dar pe viitor se dorește ca ea să returneze statului de trei ori mai mulți bani.

Cu toate protestele celor vizați, Ministrul finanțelor ested e neînduplecat și specifică răspicat, că nu este loc de discuții suplimentare. „A fost o discuție cu cei care sunt … reprezintă piața pe zona de profesii liberale, textul e deja convenit cu dânșii, deci lucrurile aici sunt foarte clare”, a opinat Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor. Cu o astfel de viziune, este clar că cei de la Finațe vor cu orice preț să aducă bani  la Bugetul de Stat.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo