Criteriul National

Programul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a Greciei în Constanța!

Programul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a Greciei în Constanța!
martie 24
01:32 2016

Comunitatea Elenă Elpis Constanţa a dat publicității programul pentru manifestările din zilele de 25 şi 26 Martie dedicate Zilei Naţionale a Greciei.

steag

Acesta este următorul:

Pe data de 25 Martie, de la ora 11.00 la Biserica Greacă Methamorphosis (Schimbarea la Faţă) va fi oficiat Te Deum-ul în cinstea Zilei Naţionale.

Tot pe 25 Martie, de la ora 18.00 va fi organizat un spectacol la Casa de Cultură în cinstea Zilei Naţionale unde vor fi prezentate tradiţii greceşti transpuse în muzică şi dans.

În ziua de 26 Martie de la ora 10.30, Comunitatea Elenă din Constanţa împreună cu Cercetaşii Marini Constanţa, filială a organizaţiei Cercetaşii României vă invită să faceţi un tur al clădirilor istorice greceşti din Constanţa.
Din motive organizatorice turul nu va începe cu cea mai veche sala de spectacole din Constanţa, Teatrul Elpis, ci cu Teatrul Tranulis – Fantasio.
Turul va cuprinde: Teatrul Tranulis – Fantasio, Casa Evanghelou Rousou, Hotel Grand, Casa Constantinidi, Casa Zafirios Kyriakou, Casa Hector Serafidis, Casa Aristide Karatzali, Biserica Greacă,Teatrul Elpis, Şcoala Greacă, Palatul Şutu, Casa Teodorou Rousou, Casa Hrisicos, Casa Embiricos, Casa Take Manicatide şi se va încheia în Piaţa Ovidiu la ora 12.45.
Formarea grupului se va face în faţa Teatrului Tranulis – Fantasio, Bdul. Ferdinand nr. 11 colţ cu strada Mihai Viteazu în data de 26 Martie 2016 la orele 10.30.

Pentru înscriere, informaţii şi alte lămuriri organizatorii pun la dispoziție numărul de telefon 0723 251 480.

Tot pe data de 26 Martie, de la ora 13.00,în Piaţa Ovidiu va avea loc un spectacol omagial de dansuri şi cântece tradiţionale greceşti, spectacol sustinut de ansamblurile comunităţilor Elene din Constanţa, Ploieşti şi Sulina
împreună cu solistul Ionuţ Galani şi alţi invitaţi surpriză.

Sursa foto : www.observatorulph.ro

Sursa document : Comunicat de presă, Comunitatea Greacă din Constanța

 

Redacția ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo