Criteriul National

Programul PSD: Afaceri doar pe hârtie!

Programul PSD: Afaceri doar pe hârtie!
septembrie 06
18:40 2017

21469792_705492889642836_20380224_n

Social-democrații au păcălit din nou mediul de afaceri. Ca să le închidă gura patronatelor, la începutul lui 2017, Guvernul anunța cu surle și trâmbițe lansarea Programului Start-up Nation, prin intermediul căruia urmau să fie create 20.000 de întreprinderi mici și mijlocii, care ar fi generat minimum 40.000 de noi locuri de muncă.
Fie că vorbim despre Guvernul condus de Sorin Grindeanu, fie că vorbim despre Executivul condus de Mihai Tudose, social-democrații au avut grijă să se laude cu minunea de program menită să accelereze creșterea economică a României, să dezvolte inițiativa privată și să scadă rata șomajului.
Iată ce spunea, la sfârșitul lunii iulie, Ilan Laufer, ministrul pentru mediul de afaceri: 
„Am avut un record naţional, dar si la nivelul întregii Europe. La 15 iulie 2017 aveam înfiinţate aproximativ 92.000 de firme, în 2016 erau 63- 64.000 de societăţi. E clar că foarte multe s-au înfiinţat ca să aplice la programul ăsta. Vârsta medie a celor care au aplicat este de 36,5 ani, peste 70% dintre ei sub 35 de ani. Avem 75% din proiecte, 77% în urban, doar 23% în rural. Raportul dintre femei şi bărbaţi – 55% bărbaţi, 45% femei, impresionant”.
Din totalitatea firmelor, au depus proiecte pentru Start-up Nation 19.000 de întreprinderi mici și mijlocii. Oameni care s-au chinuit să demareze o afacere, care au dat niște bani pentru deschiderea unei firme, care poate au plătit niște contabili pentru a le face un plan de afaceri cu bugetul aferent, pe care să îl depună la Ministerul pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii.
Bani, timp și nervi investiți pentru un viitor trai mai ușor. Din păcate, se pare că deocamdată s-a ales praful de visurile tinerilor întreprinzători din România.

start-up-3

Pentru că până acum Guvernul nu a alocat niciun ban din milioanele de euro promise pentru finanțarea programului Start-up Nation. Și nici nu pare că are de gând să o facă atât timp cât marți, 5 septembrie 2017, primul-ministru Mihai Tudose afirma nonșalant la o televiziune de știri că va face rectificarea bugetară atunci când consideră el. Și numai el.
Fără rectificare bugetară, care întârzie nepermis de mult, noii afaceriști mai au de așteptat. Și nu credem că rectificarea va duce la alocarea sumelor necesare derulării efective a programului Start-up Nation. Pentru că au apărut alte probleme.

Sindicatele susțin că nu sunt fonduri pentru plata integrală a salariilor militarilor. Și nici pentru plata salariilor angajaților M.A.I.

Probleme sunt și în administrațiile publice județene și locale care și ele au nevoie de rectificarea bugetară de la Guvern pentru a achita salariile funcționarilor publici în ultimile trei luni ale anului și pentru a-și plăti arieratele către furnizori.
Cu alte cuvinte, e foame de bani la Guvern. Foame generată de măririle aberante promise de Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii, puse în practică prin lege de către Parlament, și de angajările pe bandă rulantă făcute în sectorul public în timpul guvernării Grindeanu.
Foamea de bani s-a tradus până acum în aplicarea de noi impozite și taxe, de mărirea accizei la carburanți, toate făcute în detrimentul mediului de afaceri. Măsuri luate fără consultarea mediului de afaceri, măsuri aprobate de urechiștii sau guriștii din Guvernul Tudose.
Același Mihai Tudose care s-a dus nonșalant în Parlament și a declarat că avem o creștere economică peste previziunile de la începutul anului. Mințind din nou. 

star-up-2

Creșterea despre care vorbește se bazează din nou pe un an agricol foarte bun. În domeniul serviciilor, al producției industriale, al mediului de afaceri, nu există nicio creștere. Iar această posibilă creștere a fost stopată din fașă de Guvernul Tudose care nu are banii necesari pentru cele 19000 de firme nou înființate pe programul Start-up Nation. Firme, a căror activitate ar fi generat o minimă creștere economică și în domeniul serviciilor și producției.
Cifrele și procentele folosite de Mihai Tudose și de Institutul Național de Statistică sunt mincinoase.

 

start-up

 

Sursa foto : Arhiva personală a domnului Hristo Botev

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo