Criteriul National

Programul Visa Waiver – si pentru Romania

octombrie 10
17:32 2015

Programul Visa Waiver – si pentru Romania

download (1)download

Acordul pentru includerea României în programul Visa Waiver a fost semnat în timpul vizitei vicepremierului Gabriel Oprea la Washington, unde s-a întâlnit cu procurorul general, Loretta Lynch.

Gabriel Oprea, însoţit de George Cristian Maior – ambasadorul României în SUA, s-a întâlnit ieri la Washington cu procurorul general al S.U.A, Loretta Lynch, cu care a pus lapunct dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA. Justiţia şi statul de drept, fiind elemente esenţiale ale acestuia, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Visa Waiver permite cetăţenilor din ţările incluse în program să călătorească fără viză în Statele Unite timp de 90 de zile, fiind deschis pentru cetăţenii ai căror ţări au o rată de respingere a vizelor mai mică de 3%. Singurele membre UE care nu fac parte din Visa Waiver sunt România, Bulgaria, Croaţia, Ciprul şi Polonia.

George Maior, care a primit avizul comisiilor pentru postul de ambasador în SUA, consideră că includerea României în programul Visa Waiver ar necesita o prezentare în cadrul Congresului Statelor Unite ale Americii.

„Statele Unite împărtăşesc obiectivul României de a fi inclusă în Programul Visa Waiver. Lucrăm îndeaproape cu autorităţile voastre guvernamentale şi încercăm să creştem şansele pentru ca acest lucru să se întâmple”, a declarat, la Bucureşti, Hoyt Yee.

Hoyt Yee a reamintit că există o serie de acorduri care trebuie încheiate şi semnate înainte ca o ţară să poată intra în Programul Visa Waiver, precum şi „criterii obiective pe care o ţară trebuie să le îndeplinească pentru a intra în program”.

Totodată, Hoyt Yee a subliniat că preşedintele Barack Obama „şi-a exprimat sprijinul pentru schimbarea criteriilor astfel încât să crească pragul ratei de refuz de la 3% la un procent mai mare pentru facilita Romaniei sa îndeplineasca nivelul minim al ratei de refuz” ca poi să intre în Visa Waiver, dar a subliniat faptul că legea trebuie sa treaca prin Congres.

Dean Thompson a reafirmat angajamentul SUA de a colabora în continuare cu România pe acest subiect: „Am văzut că rata de refuz a României a scăzut semnificativ în ultimii ani şi nu văd semne că nu se va întâmpla la fel şi pe viitor. Însă, după cum am spus, Programul Visa Waiver are cerinţe stricte, România nu le îndeplineşte încă pe toate, poate o va face în viitor…”

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro