Criteriul National

Progresul pe banda de alergat – ce sa faci si ce sa eviti?

Progresul pe banda de alergat – ce sa faci si ce sa eviti?
octombrie 27
17:28 2020

Alergarea este unul dintre cele mai simple si accesibile exercitii fitness, motiv pentru care milioane de persoane din lume aleg sa foloseasca o banda de alergat pentru a-si atinge obiectivele sportive.

Miscarile necesare pe un astfel de aparat fitness sunt native, astfel incat nu trebuie sa inveti noi tehnici sau sa deprinzi metode speciale de exercitiu. Tot ce trebuie sa faci atunci cand te antrenezi este sa acorzi atentie posturii si ritmului respiratiei.

Exista foarte multe modele casnice de banda de alergat, acestea fiind tot mai populare in conditiile pandemiei. Antrenamentele de acest tip te pot ajuta sa slabesti, sa iti tonifiezi musculatura si sa imbunatatesti functionarea sistemului cardiovascular.

Astfel, o banda de alergat din catalogul Sport-Mag iti va oferi posibilitatea de a te antrena acasa, eficient si comod. In plus, gama pentru acasa cuprinde modele silentioase, de dimensiuni reduse, unele avand chiar posibilitatea de a se plia.

Cand vrei sa atingi anumite obiective prin exercitiu sportiv, trebuie sa stii ca frecventa antrenamentelor este foarte importanta. Astfel, atunci cand alergi 30 de minute in fiecare zi si ai un regim alimentar corespunzator, progresul poate fi observat de la o saptamana la alta.

Unele persoane nu respecta frecventa antrenamentelor si nici nu abandoneaza obiceiurile nesanatoase de viata si alimentatie, iar atunci cand sunt nemultumiti de aspectul fizic sau starea de sanatate pe care o au, dau vina pe ineficienta echipamentului sportiv pe care il folosesc. Pe langa seriozitate si consecventa, insa, exista si alte detalii care iti pot impiedica sau grabi progresul fizic.

Descopera-le in randurile de mai jos!

- Varietatea. Cel mai important este sa nu lasi corpul sa se obisnuiasca cu un anumit tip de efort. Daca pastrezi un ritm constant pe parcursul antrenamentului, corpul va raspunde din ce in ce mai bine la acesta, ajungand sa nu mai ofere rezultate deosebite. Astfel, ai putea incerca programele oferite de consola digitala a benzii pe care o folosesti sau ai putea incerca antrenamentele de tip HIIT. Acestea sunt disponibile pe majoritatea site-urilor de fitness si sport, iar beneficiile sunt deosebite.

Practic, HIIT (High Intensity Interval Training) se bazeaza pe alternarea intervalelor de antrenament intens cu unele de intensitate medie si mica pentru a forta corpul sa arda caloriile intr-un ritm rapid. In plus, atunci cand schimbi constant ritmul si exercitiile, vei reusi sa pastrezi interesul si entuziasmul pe banda de alergat.

- Inclinatia. Stii ca alergarea la deal este mult mai solicitanta decat cea pe o suprafata plana. Astfel, daca vrei sa progresezi rapid, seteaza banda de alergat la un unghi care sa te solicite intens. Cu cat panta este mai mare, cu atat aparatul iti va permite sa arzi mai multe calorii si sa tonifiezi mai bine gambele si fesierii.

Mai mult decat atat, atunci cand maresti unghiul pe care suprafata de alergare il face cu podeaua, riscul de accidentare la nivelul gambei scade considerabil.

- Concentrarea. Vrei rezultate multumitoare si progres de la un antrenament la altul? Atunci trebuie sa te concentrezi pe activitatea fizica. Unele persoane vorbesc la telefon sau intretin conversatii cu cei din jur pe parcursul antrenamentelor.

Daca poti vorbi, inseamna ca antrenamentul nu te solicita suficient. Gaseste exercitii cu un grad mai mare de dificultate si incearca sa mentii un ritm constant al respiratiei. Numai asa te poti bucura de rezultate excelente pe banda de alergat intr-un timp scurt!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul