Criteriul National

Proiect de ţară!

Proiect de ţară!
septembrie 25
15:11 2016
La şcoală şi „după şcoală „
s
 
    Suntem foarte receptivi sa spunem in engleza ceea ce nu intelegem cum ar veni in romaneste !
    Expresia ” After school ” a ajuns sa fie folosita de „smecheri” pentru a spune ca nu merge la cursurile tinute de profesori in scoala, prefera ” instruirea dupa scoala”.
Ca este asa ,o dovedeste frecventele situatii din jurul fiecarei scoli. Zilnic , in oraselul meu, vad cativa copii in varsta de 9-10 ani cu ghiozdanele la spate, par a fi goale, se joaca in spatele scolii sau se plimba prin oras. Cand colegii lui termina cursurile, se alatura lor si merg acasa.
    Si unii elevi de la colegiu merg la scoala fara carti si caiete, „lejeri „, intrebandu-i pe colegii sai : „Ba , ce ore avem azi ?”
 
     Astfel de imagini vedem cu totii in zona scolilor , noi, cei maturi, o facem pe intelegatorii spunand ca si noi am fost copii si tineri.
INDIFERENTA noastra incurajeaza tinerii „rebeli „ sa tulbure atmosfera de studiu si incredere in forta cunoasterii, sa -i atraga si pe altii intr-o astfel de „libertate” ,care duce sigur la esec.
     PUTEM FACE CEVA ?
Daca DA, cine, cand si cum ?
 
   PARINTII au obligatia morala si legala sa vegheze si sa asigure educatia corespunzatoare copilului, respectand interesul superior al acestuia.
Cine verifica si cum este angajata raspunderea acestora ?
 
    SCOALA, prin profesori , asa cum scrie la lege, trebuie sa contribuie fundamental la formarea copiilor pentru viata.Mijloacele si timpul pe care il au profesorii la indemana, ii determina sa nu se implice in mod individual  atunci cand unii dintre elevi tulbura climatul de studiu. Prefera sa „nu vada” si sa faca ora cu cei interesati sa invete.
 
Autoritatea pentru protectia copilului , cu reprezentanti la fiecare Primarie, are vreun rol practic si eficient ? Rezultatele nu-i probeaza existenta reala !
 
   Noi, cetatenii,cei care traim alaturi de acesti tineri „rebeli”ce facem ?
Ne facem ca nu vedem, de frica, din nestiinta sau din egoism.Pur si simplu , in fiecare zi ne izolam cate putin, ca la un moment da vom vedea in jurul nostru atata lume,dar nici un om !
 
    Rezolvarea problemei este de durata si numai FORTA POLITICA a STATULUI o poate organiza, mobiliza toate fortele  si , prin mijloace adecvate, sa inceapa schimbarea . 
   Solicitam POLITICULUI, celui ce este si celui care va veni dupa alegerile parlamentare , sa spuna CETATENILOR ROMANIEI cand si cu ce mijloace vor sa inceapa rezolvarea problemei EDUCATIEI TINERILOR, o problema care este de securitate nationala. Copii si tinerii sunt conducatorii de maine !
Sursa foto www.diacaf.com
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo