Criteriul National

Proiect de ţară!

Proiect de ţară!
septembrie 25
15:11 2016
La şcoală şi „după şcoală „
s
 
    Suntem foarte receptivi sa spunem in engleza ceea ce nu intelegem cum ar veni in romaneste !
    Expresia ” After school ” a ajuns sa fie folosita de „smecheri” pentru a spune ca nu merge la cursurile tinute de profesori in scoala, prefera ” instruirea dupa scoala”.
Ca este asa ,o dovedeste frecventele situatii din jurul fiecarei scoli. Zilnic , in oraselul meu, vad cativa copii in varsta de 9-10 ani cu ghiozdanele la spate, par a fi goale, se joaca in spatele scolii sau se plimba prin oras. Cand colegii lui termina cursurile, se alatura lor si merg acasa.
    Si unii elevi de la colegiu merg la scoala fara carti si caiete, „lejeri „, intrebandu-i pe colegii sai : „Ba , ce ore avem azi ?”
 
     Astfel de imagini vedem cu totii in zona scolilor , noi, cei maturi, o facem pe intelegatorii spunand ca si noi am fost copii si tineri.
INDIFERENTA noastra incurajeaza tinerii „rebeli „ sa tulbure atmosfera de studiu si incredere in forta cunoasterii, sa -i atraga si pe altii intr-o astfel de „libertate” ,care duce sigur la esec.
     PUTEM FACE CEVA ?
Daca DA, cine, cand si cum ?
 
   PARINTII au obligatia morala si legala sa vegheze si sa asigure educatia corespunzatoare copilului, respectand interesul superior al acestuia.
Cine verifica si cum este angajata raspunderea acestora ?
 
    SCOALA, prin profesori , asa cum scrie la lege, trebuie sa contribuie fundamental la formarea copiilor pentru viata.Mijloacele si timpul pe care il au profesorii la indemana, ii determina sa nu se implice in mod individual  atunci cand unii dintre elevi tulbura climatul de studiu. Prefera sa „nu vada” si sa faca ora cu cei interesati sa invete.
 
Autoritatea pentru protectia copilului , cu reprezentanti la fiecare Primarie, are vreun rol practic si eficient ? Rezultatele nu-i probeaza existenta reala !
 
   Noi, cetatenii,cei care traim alaturi de acesti tineri „rebeli”ce facem ?
Ne facem ca nu vedem, de frica, din nestiinta sau din egoism.Pur si simplu , in fiecare zi ne izolam cate putin, ca la un moment da vom vedea in jurul nostru atata lume,dar nici un om !
 
    Rezolvarea problemei este de durata si numai FORTA POLITICA a STATULUI o poate organiza, mobiliza toate fortele  si , prin mijloace adecvate, sa inceapa schimbarea . 
   Solicitam POLITICULUI, celui ce este si celui care va veni dupa alegerile parlamentare , sa spuna CETATENILOR ROMANIEI cand si cu ce mijloace vor sa inceapa rezolvarea problemei EDUCATIEI TINERILOR, o problema care este de securitate nationala. Copii si tinerii sunt conducatorii de maine !
Sursa foto www.diacaf.com
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro