Criteriul National

Proiect de țară – ELITELE!

Proiect de țară – ELITELE!
septembrie 14
07:14 2016

 COPIA  și  ORIGINALUL
2
 
     Cand eram adolescent si primeam in dar fotografia prietenei, aceasta scria pe versoul imaginii ei : ” Păstrează copia și nu uita originalul ! „
 
 Parafrazând „autograful „de mai sus, adresam celor care studiază și redactează lucrări „științifice”, finalizate cu titluri academice, îndemnul : 
                                                       ” Copiați, copiați, dar nu uitați să mentionați – Originalul- ! „
 
     Emil Cioran afirma că „Originalul” nu aparține oamenilor, CI lui Dumnezeu. Cei care caută adevăruri uitate, atunci când descoperă fragmente, au avut doar „ străfulgerari de imitație „.
    Plecând de la aceste premise, sugerez autorităților, care verifică validitatea titlurilor de Doctor să renunțe la contabilizarea rândurilor transcrise din alte lucrări , procedând, in schimb, LA IDENTIFICAREA în lucrare a formulărilor originale ale adevărurilor care s-au mai spus , ȘI, care este Noutatea practică , aportul concret al candidatului ,în domeniul respectiv.
    Numai astfel de ESENȚE, „străfulgerari de imitație”, justifică acordarea unei distincții (titlu) de promovare în categoria „ELITELOR „.
 
     În România, s-a generalizat confuzia între valoare și nonvaloare, falsul este mediatizat ca original, încât nimeni nu mai înțelege nimic.Cu toții vedem însă rezultatele dezastruoase a unei astfel de politici. Da, este Politică pentru că asupra multora dintre cei care au condus ȚARA, sau au de gând să fie printre „aleși” , există dovada sau ,cel puțin, suspiciunea rezonabilă, ca TITLURILE afișate nu au un substrat real, toate acestea regăsindu-se în incoerența, amatorismul și eșecul măsurilor luate, care afectează grav viața oamenilor.
1
                                 
     GUVERNANȚI !  Faceți lumină în rândul „ELITELOR”!  Separați , prin criterii simple și clare,valoarea de nonvaloare și stopați accederea la putere a neprofesioniș
tilor !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo