Criteriul National

Proiect de țară – ELITELE!

Proiect de țară – ELITELE!
septembrie 14
07:14 2016

 COPIA  și  ORIGINALUL
2
 
     Cand eram adolescent si primeam in dar fotografia prietenei, aceasta scria pe versoul imaginii ei : ” Păstrează copia și nu uita originalul ! „
 
 Parafrazând „autograful „de mai sus, adresam celor care studiază și redactează lucrări „științifice”, finalizate cu titluri academice, îndemnul : 
                                                       ” Copiați, copiați, dar nu uitați să mentionați – Originalul- ! „
 
     Emil Cioran afirma că „Originalul” nu aparține oamenilor, CI lui Dumnezeu. Cei care caută adevăruri uitate, atunci când descoperă fragmente, au avut doar „ străfulgerari de imitație „.
    Plecând de la aceste premise, sugerez autorităților, care verifică validitatea titlurilor de Doctor să renunțe la contabilizarea rândurilor transcrise din alte lucrări , procedând, in schimb, LA IDENTIFICAREA în lucrare a formulărilor originale ale adevărurilor care s-au mai spus , ȘI, care este Noutatea practică , aportul concret al candidatului ,în domeniul respectiv.
    Numai astfel de ESENȚE, „străfulgerari de imitație”, justifică acordarea unei distincții (titlu) de promovare în categoria „ELITELOR „.
 
     În România, s-a generalizat confuzia între valoare și nonvaloare, falsul este mediatizat ca original, încât nimeni nu mai înțelege nimic.Cu toții vedem însă rezultatele dezastruoase a unei astfel de politici. Da, este Politică pentru că asupra multora dintre cei care au condus ȚARA, sau au de gând să fie printre „aleși” , există dovada sau ,cel puțin, suspiciunea rezonabilă, ca TITLURILE afișate nu au un substrat real, toate acestea regăsindu-se în incoerența, amatorismul și eșecul măsurilor luate, care afectează grav viața oamenilor.
1
                                 
     GUVERNANȚI !  Faceți lumină în rândul „ELITELOR”!  Separați , prin criterii simple și clare,valoarea de nonvaloare și stopați accederea la putere a neprofesioniș
tilor !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo