Criteriul National

PROIECT INDRAZNET! „Descoperă-l pe Enescu!- Festivalul George Enescu a lansat un apel de proiecte pentru Bucureştiul Creativ!

iulie 29
10:31 2015

 

 In ziua în care s-au împlinit 60 de ani de când compozitorul român George Enescu a decedat, Festivalul „George Enescu” a lansat un apel de proiecte pentru Bucureştiul Creativ 2015, o adevărată olimpiadă culturală care se desfăşoară în cadrul evenimentului şi care îşi propune să transforme Capitala prin creaţie.

 

Festivalul George Enescu   Criteriul National

 

Datorită Festivalului International George Enescu ce se va desfasura în perioada 30 august – 20 septembrie, Bucureştiul şi România se transformă. Creaţia, la fel ca magia nu are limite şi iese din sălile de concert: ajunge în stradă, cuprinde oraşul, transformându-l în Bucureştiul Creativ.

Aplicaţiile pentru Bucureştiul Creativ sunt deschise pentru instituţii publice, companii, ONG-uri, artişti şi persoane fizice.

În ediţia 2015 a Bucureştiului Creativ, urmărind linia prin care Festivalul Enescu se implică în promovarea muzicii compozitorului român, provocarea a pornit chiar de la o compoziţie enesciană: „Impresii din copilărie” op 28 structurata astfel:

 I. Lăutarul
II. Bătrânul cerşetor
III. Pârâiaşul din fundul grădinii
IV. Pasărea din colivie şi cucul din perete
V. Cântec de leagăn
VI. Greierul
VII. Luna prin fereastră
VIII. Vântul în horn
IX. Furtuna în noapte
X. Răsărit de soare

Proiectul a încurajat abordările interactive, în care publicul este implicat activ în procesul de descoperire al lui George Enescu şi a muzicicii sale prin orice mijloace creative specifice fiecărui proiect în parte, fiind în acelaşi timp binevenite şi acele proiecte în care publicul este spectator la această descoperire.

„Tu ce ai descoperit în muzica lui Enescu?” este întrebarea la care Bucureştiul Creativ îi provoacă să răspundă pe aplicanţi, dar şi pe bucureşteni. „Ce ai luat din muzica lui Enescu, în tine, în viaţa ta şi chiar spaţiul public? Cum ai traduce muzica lui Enescu în oraşul Festivalului, Bucureştiul Creativ? Redefinim împreună oraşul, prin muzica lui Enescu!”, se arată în manifestul proiectului.

Informaţii despre regulamentul de participare pentru Bucureştiul Creativ 2015, precum şi formularul online de înscriere s-au găsit pe site-ul festivalului. Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor a fost data de 31 mai.

Sursa foto : www.youtube.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo