Criteriul National

PROIECT INDRAZNET! „Descoperă-l pe Enescu!- Festivalul George Enescu a lansat un apel de proiecte pentru Bucureştiul Creativ!

iulie 29
10:31 2015

 

 In ziua în care s-au împlinit 60 de ani de când compozitorul român George Enescu a decedat, Festivalul „George Enescu” a lansat un apel de proiecte pentru Bucureştiul Creativ 2015, o adevărată olimpiadă culturală care se desfăşoară în cadrul evenimentului şi care îşi propune să transforme Capitala prin creaţie.

 

Festivalul George Enescu   Criteriul National

 

Datorită Festivalului International George Enescu ce se va desfasura în perioada 30 august – 20 septembrie, Bucureştiul şi România se transformă. Creaţia, la fel ca magia nu are limite şi iese din sălile de concert: ajunge în stradă, cuprinde oraşul, transformându-l în Bucureştiul Creativ.

Aplicaţiile pentru Bucureştiul Creativ sunt deschise pentru instituţii publice, companii, ONG-uri, artişti şi persoane fizice.

În ediţia 2015 a Bucureştiului Creativ, urmărind linia prin care Festivalul Enescu se implică în promovarea muzicii compozitorului român, provocarea a pornit chiar de la o compoziţie enesciană: „Impresii din copilărie” op 28 structurata astfel:

 I. Lăutarul
II. Bătrânul cerşetor
III. Pârâiaşul din fundul grădinii
IV. Pasărea din colivie şi cucul din perete
V. Cântec de leagăn
VI. Greierul
VII. Luna prin fereastră
VIII. Vântul în horn
IX. Furtuna în noapte
X. Răsărit de soare

Proiectul a încurajat abordările interactive, în care publicul este implicat activ în procesul de descoperire al lui George Enescu şi a muzicicii sale prin orice mijloace creative specifice fiecărui proiect în parte, fiind în acelaşi timp binevenite şi acele proiecte în care publicul este spectator la această descoperire.

„Tu ce ai descoperit în muzica lui Enescu?” este întrebarea la care Bucureştiul Creativ îi provoacă să răspundă pe aplicanţi, dar şi pe bucureşteni. „Ce ai luat din muzica lui Enescu, în tine, în viaţa ta şi chiar spaţiul public? Cum ai traduce muzica lui Enescu în oraşul Festivalului, Bucureştiul Creativ? Redefinim împreună oraşul, prin muzica lui Enescu!”, se arată în manifestul proiectului.

Informaţii despre regulamentul de participare pentru Bucureştiul Creativ 2015, precum şi formularul online de înscriere s-au găsit pe site-ul festivalului. Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor a fost data de 31 mai.

Sursa foto : www.youtube.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro