Criteriul National

Proiect: Primăria Capitalei ar putea testa gratuit de noul coronavirus profesorii și elevii din București, la cerere – Administratie Locala

Proiect: Primăria Capitalei ar putea testa gratuit de noul coronavirus profesorii și elevii din București, la cerere – Administratie Locala
august 31
11:43 2020

Primăria Capitalei ar putea testa gratuit de COVID 19, înainte de începerea școlii, profesorii din București dacă doresc acest lucru, a anunțat primarul general, Gabriela Firea, la un comandament organizat de municipalitate, luni. După începerea anului școlar și elevii care dimineața, la triajul epidemiologic, au febră, tuse, roșu în gât, o stare fizică rea, se vor putea și ei testa gratuit în spitalele Primăriei Capitalei, dacă doresc acest lucru. Cele două proiecte au impact bugetar de 15 milioane de euro și se vor aplica dacă vor fi aprobate de Consiliul General al Municipiului București.

Primăria Capitaleiva pune la dispoziție 17.000 de teste pentru profesori și 250.000 de teste pentru elevi.

”Este nevoie ca elevii să se întoarcă pe băncile școlii, dar în anumite condiții. Vreau să vă anunț că PMB prin ASSMB demarează cel mai amplu program de testare în mediul școlar, unic în țară, care corespunde programelor similare din întreaga Europă. Concret, toate cadrele didactice din București, dacă doresc, se pot testa gratuit prin ASSMB. Am pregătit teste pentru 17.000 de persoane pentru profesori, inclusiv personal auxiliar. Ca să fie valabil, testul trebuie realizat în ultima saptămână de vacanță. În București avem o capacitate de testare de 5.000 de teste pe zi. Am pregătit o capacitate extinsă de testare pentru cei 250.000 de elevi din București, la cerere. Nu este necesar să fie testați înainte de începerea școlii, dar dimineața, la triaj, dacă se observă febră, copilul nu are o stare fizică bună, tușește, are roșu în gât, acele situații vor fi transmise de cabinetul de școlar la ASSMB și la cerere se face testul. Nu suntem de acord cu formula DSP, ca elevul dacă dacă are febră să fie izolat, dus în spital, apoi să i se facă testul, practiv va fi internat 2-3 zile în spital chiar dacă nu a fost testat pozitiv. Va sta 2-3 zile în spital pentru o simplă răceală. (…) Niciun copil nu va fi scos din școală cu forța fără să fie înștiințati părinții și fără să fie însoțit de părinte sau un bunic. Testul se face imediat, nu după internare”, a declarat Firea.

Aceasta spune că rezultatul testului va fi dat în câteva ore, cel târziu a doua zi.

”Va afla rezultatul testului până seara, cel târziu dimineața, dacă are COVID sau o simplă răceală sau gripă. Vrem să nu se creeze panică și acea stare în care toată lumea fuge de școală, trebuie să testăm. Lunea viitoare la ședința CGMBși vom supune la vot cele două proiecte. Totul este pregătit”, a declarat Firea.

Primarul Gabriela Firea spune că proiectul nu afectează testarea pentru definițiile de caz, Bucureștiul având o capacitate de testare de 5000 de teste/zi.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul