Criteriul National

PROMO/Stoica Ion și-a trecut pe persoana fizica administrarea Parcului Industrial Brazi

PROMO/Stoica Ion și-a trecut pe persoana fizica administrarea Parcului Industrial Brazi
iunie 04
09:24 2020

(Preluare National – Catalin Tache):
Greu de explicat cum de chestorul Rinu Lunescu a rămas singurul ofițer detașat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pe lângă cele mai importante structuri gvernamentale după instalarea Guvernului Orban la Palatul Victoria. Pentru că, după retragerea lui Constantin Robu din funcția de șef al Corpului de control al premierului, chestorul Rinu Lunescu a rămas ”ultimul mohican”, fiind singurul ”detașat” pe care ministrul Marcel Vela nu l-a adus înapoi la minister, așa cum și-a asumat. Iar acum are și Ludovic Orban toate motivele să îl întrebe pe ministrul de Interne dacă la mijloc este o simplă scăpare, din moment ce un raport contrainformativ de ultimă oră intrat în posesia noastră îl identifică cu nume și prenume pe cel care a ”sifonat” fotografia devastatoare în care Ludovic Orban fuma în biroul din Palatul Victoria.


Marcel Vela și-a retras toți detașații de la Palatul Victoria, mai puțin unul…
Iar numele de lideri liberali vehiculate intens în presă în ultimele zile ca și ”turnători” nu se dovedesc astfel decât niște piste false parcă special create pentru a se deturna atenția de la adevărata structură de unde i s-ar putea trage chiar sfârșitul guvernamental lui Ludovic Orban. Este vorba despre chiar Direcția Specială de pe lângă SGG, condusă mai de facto de chestorul Rinu Lunescu, cel care l-a ”documentat” deja pe generalul ”meapenist” Gheorghe Soare la câte o ”băiețească” pe fondurile de vânătoare din Giurgiu și Constanța! Acum, inițiații sistemului știu bine cât de mult își dorește chestorul Lunescu să mai primească încă o stea, dar mai ales să îi ia locul generalului Soare în fruntea influentei Direcții Speciale! Și aceste ambiții personale ar putea explica multe din ultimele jocuri duble de pe culoarele Palatului Victoria din ultima vreme. Însă situația se dovedește și mai sumbră pentru Ludovic Orban, din moment ce chestorul Rinu Lunescu, cel aflat la butoanele Direcției Speciale este amic ”de chiolhanuri” cu soțul Vioricăi Dăncilă, cel care de altfel l-a și ”plantat” la Palatul Victoria! Dar și cu generalul Ion Oprișor, cunoscut la vârful sistemului drept ”combinatorul șef” al Administrației Prezidențiale! Astfel că se anunță vremuri grele pentru premier dacă, după o minimă documentare care să confirme informațiile noastre, acesta nu va tăia de îndată ”în carne vie”, la fel cum a făcut cu vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, Mario de Mezzo. Cel care a fost demis la doar câteva zile după ce dezvăluiam că din cauza sa premierul fusese trecut pe ”lista FSB” de către agențiile guvernamentale americane!

Lunescu, adus de Dăncilă, preluat de Oprișor!

După ce guvernarea pesedistă a decis reînființarea Direcției Speciale, la comanda acesteia a fost adus generalul Gheorghe Soare, un genist dn cadrul Ministerului Apărării Naționale, cu experiență de front inclusiv în Irak.


Chestorul Lunescu, bun prieten cu Cristinel Dăncilă…

Dar și cu consilierul prezidențial Ion Oprișor
Numai că spre surprinderea multora, generalul Soare s-a trezit pe cap, drept adjunct, cu un ”internist” : chestorul Rinu Lunescu. Însă misterul acestei detașări de la Ministerul Afacerilor Interne s-a mai lămurit după ce lumea bună a sistemului a documentat, în chiar cadrul unei operațiuni de protecție informativă a fostului premier, relația de strânsă camaraderie între chestorul Rinu Lunescu și Cristinel Dăncilă. Iar cum relația de prietenie cu soțul Vioricăi Dăncilă continuă și azi este cel puțin straniu că PNL-ul nu s-a descotorosit și de Lunescu, așa cum a făcut cu toți ceilalți ofițeri detașați la Palatul Victoria din aparatul central al MAI. Numai că, surpriză, ministrul Marcel Vela nu a dispus încetarea detașării și pentru chestorul Lunescu. O posibilă explicație fiind conectarea acestuia, tot pe linie de ”băiețești” și cu generalul Ion Oprișor, nimeni altul decât consilierul președintelui Klaus Iohannis pe securitate națională!

De la vânătoare la Siqua…

Acum, fiind totuși premierul României, Ludovic Orban are dreptul ca și ”beneficiar legal” să verifice ”rețelele” subordonaților săi, mai ales atunci când este vorba de cei din conducerea unei structuri atât de sensibile precum Direcția Specială.


Locația favorită a chestorului Lunescu…
Unde, cu toate că generalul Soare ar fi fost intens întreținut de adjunctul său Lunescu pe la diverse fonduri de vânătoare giurgiuvene sau constănțene, asta nu înseamnă că acesta din urmă chiar a renunțat la proiectul său de preluare a șefiei depline a Direcției Speciale. La fel după cum bine ar fi să afle Ludovic Orban, dacă tot vrea să scape din ”corzile” unde a fost înghesuit de fotografia cu fumatul atât de rivalii politici din propriul partid, cât mai ales de oamenii președintelui din sistem și de ”șuetele” mai mult sau mai puțin informative ale chestorului Lunescu . Mai ales cele de la hotelul Siqua de pe Calea Plevnei. Astfel că la fel ca ân cazul Mario de Mezzo, Orban nu are decât să se documenteze, să se convingă singur și să ia măsuri! Pentru că alte structuri nu o vor face pentru el, fiind mai degrabă interesate să îl lase să ”agonizeze” în fruntea guvernului până ce se reușește convingerea și a ultimilor ”încăpățânați” de la vârful PNL și al sistemului că trebuie musai să fie acceptată” oferta de nerefuzat” a Bruxelles-ului și mai ales a Angelei Merkel. Aceea ca globalistul Siegfred Mureșan să preia ”guvernul meu”…

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul