Criteriul National

Promovarea Romaniei la Washington !…in still American !…

Promovarea Romaniei la Washington !…in still American !…
iulie 12
10:58 2017

Promovarea Romaniei la Washington !…prin Baseball, in still American !…

In fata a peste 40.000 de americani, Romania a fost promovata prin intermediul Ambasadei Romaniei din Washington – SUA, ca fiind inca o tara in care a inflorit acest minunat sport American numit Baseball-ul.

646x404 

           Ambasadorul Romaniei la Washington George Maior a profitat de ocazie si a promovat imaginea Romaniei in fata a peste 40.000 de spectatori cu ocazia desfasurarii meciului de baseball dintre echipa locala din Washington si Atlanta Braves. Aceasta minunata ocazie a fost posibila prin evenimentul “TASTE OF THE WORLD” in care s-a putut prezenta publicului American 8 alte tari in care baseball-ul si-a gasit noi adepti. Atmosfera traita pe stadion de catre delegatia Romaniei, a fost una incendiara si de nedescris, mai ales cand drapelul Romaniei si-a facut prezenta in gala de prezentare.

            Dintre cele opt misiuni diplomatice invitate la acest eveniment, Ambasada Romaniei a primit onoarea de fi anuntata la start, iar drapelul Romaniei a fost prezentat in parade organizata pe teren. Speaker-ul stadionului a descries pe scurt istoria baseball-ul lui din Romania, moment in care toti cei prezenti pe National Parc Arena din Washington D.C au aplaudat calduros sosirea in arena a echipei Romaniei…

        Ambasadorul Romaniei in Statele Unite ale Americii, domnul Cristian Maior a declarata ca:

   “ Am tinut foarte mult sa fim prezenti la acest eveniment major si ma bucur ca amabasada a avut ocazia unica de a promova Romania in fata a zeci de mii de americani din capitala Statelor Unite”. La standul destinat Romaniei, s-au putut gasi informatii privind cultura si traditiile romanesti si s-au putut servi produse culinare tip traditionale.

burlea2 

     Nu sunt multi aceia care stiu ca Romania are Federatie Nationala de Baseball si chiar echipa nationala de baseball. Mai mult de atat Romania a participat si la campionatul European de baseball din Polonia unde a facut cu adevarat o surpriza frumoasa, cu “aruncatorul” Mihai Burlea care a inregistrat in SUA un nou record de viteza la aruncarea mingiei, 150 de km pe ora.  O adevarata minune, mai ales ca Romania era cu traditii in OINA, sport inca practicat in Romania dar care multi nu stiu ca stramosul baseball-ului American este chiar oina romaneasca. Acesta este si secretul pentru care romanii practica acest sport de baseball intr-un numar tot mai mare.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Hintergraber

Daniel Hintergraber

Inginer Diplomat cu experienta de peste 10 ani in massmedia, specializat in filmari si arheologie subacvatica. Realizatorul filmelor Flora si Fauna Marii Negre, Pe Urmele Capitanului Scarlat (film despre pionieratul scafandreriei romanesti, dar si despre arheologie subacvatica). Cunoscator in domeniul Istoriei Navale din cel de-al doilea razboi mondial si realizatorul filmului documentar - Scufundarea Moscovei.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro