Criteriul National

Promovarea Romaniei la Washington !…in still American !…

Promovarea Romaniei la Washington !…in still American !…
iulie 12
10:58 2017

Promovarea Romaniei la Washington !…prin Baseball, in still American !…

In fata a peste 40.000 de americani, Romania a fost promovata prin intermediul Ambasadei Romaniei din Washington – SUA, ca fiind inca o tara in care a inflorit acest minunat sport American numit Baseball-ul.

646x404 

           Ambasadorul Romaniei la Washington George Maior a profitat de ocazie si a promovat imaginea Romaniei in fata a peste 40.000 de spectatori cu ocazia desfasurarii meciului de baseball dintre echipa locala din Washington si Atlanta Braves. Aceasta minunata ocazie a fost posibila prin evenimentul “TASTE OF THE WORLD” in care s-a putut prezenta publicului American 8 alte tari in care baseball-ul si-a gasit noi adepti. Atmosfera traita pe stadion de catre delegatia Romaniei, a fost una incendiara si de nedescris, mai ales cand drapelul Romaniei si-a facut prezenta in gala de prezentare.

            Dintre cele opt misiuni diplomatice invitate la acest eveniment, Ambasada Romaniei a primit onoarea de fi anuntata la start, iar drapelul Romaniei a fost prezentat in parade organizata pe teren. Speaker-ul stadionului a descries pe scurt istoria baseball-ul lui din Romania, moment in care toti cei prezenti pe National Parc Arena din Washington D.C au aplaudat calduros sosirea in arena a echipei Romaniei…

        Ambasadorul Romaniei in Statele Unite ale Americii, domnul Cristian Maior a declarata ca:

   “ Am tinut foarte mult sa fim prezenti la acest eveniment major si ma bucur ca amabasada a avut ocazia unica de a promova Romania in fata a zeci de mii de americani din capitala Statelor Unite”. La standul destinat Romaniei, s-au putut gasi informatii privind cultura si traditiile romanesti si s-au putut servi produse culinare tip traditionale.

burlea2 

     Nu sunt multi aceia care stiu ca Romania are Federatie Nationala de Baseball si chiar echipa nationala de baseball. Mai mult de atat Romania a participat si la campionatul European de baseball din Polonia unde a facut cu adevarat o surpriza frumoasa, cu “aruncatorul” Mihai Burlea care a inregistrat in SUA un nou record de viteza la aruncarea mingiei, 150 de km pe ora.  O adevarata minune, mai ales ca Romania era cu traditii in OINA, sport inca practicat in Romania dar care multi nu stiu ca stramosul baseball-ului American este chiar oina romaneasca. Acesta este si secretul pentru care romanii practica acest sport de baseball intr-un numar tot mai mare.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Hintergraber

Daniel Hintergraber

Inginer Diplomat cu experienta de peste 10 ani in massmedia, specializat in filmari si arheologie subacvatica. Realizatorul filmelor Flora si Fauna Marii Negre, Pe Urmele Capitanului Scarlat (film despre pionieratul scafandreriei romanesti, dar si despre arheologie subacvatica). Cunoscator in domeniul Istoriei Navale din cel de-al doilea razboi mondial si realizatorul filmului documentar - Scufundarea Moscovei.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo