Criteriul National

PROTECTOR CU SUSPECTII! Premierul Ponta vrea sa fie incatusati doar arestatii violenti!

mai 11
20:42 2015

 

 Premierul Victor Ponta este partizanul ideii si propunerii senatorului PSD Serban Nicolae referitoare la faptul ca arestatii preventiv sa nu mai fie incatusati decat in anumite conditii. In plus, liderul PSD considera in continuare ca DNA face „spectacol”.

ponta

Invitat luni seara la televiziunea Digi24, Victor Ponta a refuzat sa se pronunte explicit cu privire la modificarea operata de Senat la Codul de Procedura penala, care va face ca procurorii sa poata cere o arestare preventiva doar in baza unor „indicii temeinice”, nu doar a unor „suspiciuni rezonabile”, ca in prezent.

„Eu am fost procuror in vremea in care era formulara propusa astazi – ‘indicii temeinice'”, a declarat premierul, subliniind ca marea majoritate a senatorilor au votat astazi in favoarea acestei modificari, nu doar senatorii PSD.

„Poti sa documentezi dosare penale, asa am facut eu si ceilalti procurori inainte de intrarea in vigoare a noilor coduri”, a dat asigurari Victor Ponta, refuzand sa spuna cum va vota in calitate de „ales” atunci cand legea va ajunge in Camera.

In ceea ce priveste propunerea lui Serban Nicolae ca acuzatii de coruptie sa nu mai fie incatusati, Victor Ponta a spus ca nu cunoaste proiectul, darincatusati trebuie sa fie doar cei violenti, indiferent de infractiunile de care sunt acuzati.

„Catusele sa fie folosite impotriva celor care sunt violenti”, a punctat premierul, adaugand ca acelasi lucru il cere si Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

„Daca e o reglementare europeana, e un lucru bun. Ce castigati dvs daca o femeie este incatusata?”, l-a intrebat Victor Ponta pe moderatorul emisiunii.

Premierul a subliniat faptul ca in primele trei luni ale acestui an Romania are deja mai multe condamnari la CEDO decat tot anul trecut, din cauza conditiilor de detentie sau altor plangeri.

Nu stiu ce avem de castigat daca vedem o femeie cu catuse fara a fi condamnata„, a mai spus Victor Ponta, fara a da nume.

Intrebat daca isi mentine ideea ca DNA face spectacol, premierul a raspuns: „Categoric!”.

„Dati-mi voie sa cred ca justitie insemana sa ii pedepsesti pe cei vinovati, restul e spectacol”, a mai declarat Victor Ponta.

Din punctul meu de vedere acest lucru limiteaza puterea de impact si totdata de imagine asupra tuturor celor certati cu legea!

Cu voia dumenavoastra lansez un scenariu, o ipoteza ce aar trebui sa-l „rascoleasca” pe acest premier.

Nu cumva stimatul premier nu mai poate apara de arestare inculpatii pe care i-a scapat pana acum de acest lucru?Eh, nu cumva ar fi vorba de cei care il au la mana pe Victor Ponta si tocmai el forteaza mana Parlamentului (pe care il manipuleaza cum vrea prin presedintii celor doua camere ,prin majoritatea de la guvernare si mai ales prin solidarizarea parlamentarilor cu hotii.)?

In concluzie, fara sa va fortez sa raspundeti ar cam trebui sa ne impacam cu situatia si sa consideram modificarea Codului de Procedura Penala ca si facuta. Dar, nu inainte sa v-aduc aminte ca ne intoarcem cu pasi repezi de epoca „glorioasa” a lui Adrian Nastase.

Sursa foto : www.opiniatimisoarei.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro