Criteriul National

PROTECTOR CU SUSPECTII! Premierul Ponta vrea sa fie incatusati doar arestatii violenti!

mai 11
20:42 2015

 

 Premierul Victor Ponta este partizanul ideii si propunerii senatorului PSD Serban Nicolae referitoare la faptul ca arestatii preventiv sa nu mai fie incatusati decat in anumite conditii. In plus, liderul PSD considera in continuare ca DNA face „spectacol”.

ponta

Invitat luni seara la televiziunea Digi24, Victor Ponta a refuzat sa se pronunte explicit cu privire la modificarea operata de Senat la Codul de Procedura penala, care va face ca procurorii sa poata cere o arestare preventiva doar in baza unor „indicii temeinice”, nu doar a unor „suspiciuni rezonabile”, ca in prezent.

„Eu am fost procuror in vremea in care era formulara propusa astazi – ‘indicii temeinice'”, a declarat premierul, subliniind ca marea majoritate a senatorilor au votat astazi in favoarea acestei modificari, nu doar senatorii PSD.

„Poti sa documentezi dosare penale, asa am facut eu si ceilalti procurori inainte de intrarea in vigoare a noilor coduri”, a dat asigurari Victor Ponta, refuzand sa spuna cum va vota in calitate de „ales” atunci cand legea va ajunge in Camera.

In ceea ce priveste propunerea lui Serban Nicolae ca acuzatii de coruptie sa nu mai fie incatusati, Victor Ponta a spus ca nu cunoaste proiectul, darincatusati trebuie sa fie doar cei violenti, indiferent de infractiunile de care sunt acuzati.

„Catusele sa fie folosite impotriva celor care sunt violenti”, a punctat premierul, adaugand ca acelasi lucru il cere si Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

„Daca e o reglementare europeana, e un lucru bun. Ce castigati dvs daca o femeie este incatusata?”, l-a intrebat Victor Ponta pe moderatorul emisiunii.

Premierul a subliniat faptul ca in primele trei luni ale acestui an Romania are deja mai multe condamnari la CEDO decat tot anul trecut, din cauza conditiilor de detentie sau altor plangeri.

Nu stiu ce avem de castigat daca vedem o femeie cu catuse fara a fi condamnata„, a mai spus Victor Ponta, fara a da nume.

Intrebat daca isi mentine ideea ca DNA face spectacol, premierul a raspuns: „Categoric!”.

„Dati-mi voie sa cred ca justitie insemana sa ii pedepsesti pe cei vinovati, restul e spectacol”, a mai declarat Victor Ponta.

Din punctul meu de vedere acest lucru limiteaza puterea de impact si totdata de imagine asupra tuturor celor certati cu legea!

Cu voia dumenavoastra lansez un scenariu, o ipoteza ce aar trebui sa-l „rascoleasca” pe acest premier.

Nu cumva stimatul premier nu mai poate apara de arestare inculpatii pe care i-a scapat pana acum de acest lucru?Eh, nu cumva ar fi vorba de cei care il au la mana pe Victor Ponta si tocmai el forteaza mana Parlamentului (pe care il manipuleaza cum vrea prin presedintii celor doua camere ,prin majoritatea de la guvernare si mai ales prin solidarizarea parlamentarilor cu hotii.)?

In concluzie, fara sa va fortez sa raspundeti ar cam trebui sa ne impacam cu situatia si sa consideram modificarea Codului de Procedura Penala ca si facuta. Dar, nu inainte sa v-aduc aminte ca ne intoarcem cu pasi repezi de epoca „glorioasa” a lui Adrian Nastase.

Sursa foto : www.opiniatimisoarei.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo