Criteriul National

Protestul prin cultură intitulat „Ora de lectură” va avea loc în Sibiu

Protestul prin cultură intitulat „Ora de lectură” va avea loc în Sibiu
februarie 10
15:19 2017

Protest prin cultură – Ora de lectură din Sibiu

Sibienii care vor ieși la protest în seara zilei de sâmbătă sunt îndemnați să își aducă aportul prin acțiunea de a aduce o carte și de a o lectura. Iar pentru următoarele seri, oamenii sunt îndemnați să vină cu noi idei, care să dinamizeze marșurile.

 cultura

Este de fapt o invitaţie la reconciliere, la pace, la normalitate. Organizatorul acestui inedit protest- domnul inginer Doru Apostol a declarat că estimează pe pe pagina sa de socializare ” că vor fi în jur de 100 de persoane. ”

Totodată, cu același aplomb și inimă de adevărat român se adresează sibienilor, cerându-le să vină în număr considerabil ca să-i demonstreze că… ”s-a înşelat”.

În stradă, în orașul Sibiu cei care au ieşit au fost cu zecile de mii şi astfel s-a demonstrat încă o dată că această comunitate a taxat prompt derapajele guvernării PSD -ALDE.

De asemenea, se speră cu această ocazie că numărul celor care vor participa la „Ora de lectură” va reprezenta un criteriu dar va fi și un semnal pentru a stabili un parametru al normalității. Totodată, această inițiativă civică va avea forța de a transmite un mesaj puternic și clar tuturor contestatarilor și mai ales clasei politice autohtone.

Întreagul corp redacțional al ziarului Criteriul Național salută și susține acest demers al domnului Apostol Doru și se solidarizează cu acest gen de proteste inedite, deoarece numai așa se poate ilustra în mod pozitiv sloganul CULTURA SALVEAZĂ ROMÂNIA!

u

Sursa foto : Arhiva personală a domnului Doru Apostol

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Doru Apostol pentru a avea privilegiul de a avea exclusivitate

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo