Criteriul National

Protestul prin cultură intitulat „Ora de lectură” va avea loc în Sibiu

Protestul prin cultură intitulat „Ora de lectură” va avea loc în Sibiu
februarie 10
15:19 2017

Protest prin cultură – Ora de lectură din Sibiu

Sibienii care vor ieși la protest în seara zilei de sâmbătă sunt îndemnați să își aducă aportul prin acțiunea de a aduce o carte și de a o lectura. Iar pentru următoarele seri, oamenii sunt îndemnați să vină cu noi idei, care să dinamizeze marșurile.

 cultura

Este de fapt o invitaţie la reconciliere, la pace, la normalitate. Organizatorul acestui inedit protest- domnul inginer Doru Apostol a declarat că estimează pe pe pagina sa de socializare ” că vor fi în jur de 100 de persoane. ”

Totodată, cu același aplomb și inimă de adevărat român se adresează sibienilor, cerându-le să vină în număr considerabil ca să-i demonstreze că… ”s-a înşelat”.

În stradă, în orașul Sibiu cei care au ieşit au fost cu zecile de mii şi astfel s-a demonstrat încă o dată că această comunitate a taxat prompt derapajele guvernării PSD -ALDE.

De asemenea, se speră cu această ocazie că numărul celor care vor participa la „Ora de lectură” va reprezenta un criteriu dar va fi și un semnal pentru a stabili un parametru al normalității. Totodată, această inițiativă civică va avea forța de a transmite un mesaj puternic și clar tuturor contestatarilor și mai ales clasei politice autohtone.

Întreagul corp redacțional al ziarului Criteriul Național salută și susține acest demers al domnului Apostol Doru și se solidarizează cu acest gen de proteste inedite, deoarece numai așa se poate ilustra în mod pozitiv sloganul CULTURA SALVEAZĂ ROMÂNIA!

u

Sursa foto : Arhiva personală a domnului Doru Apostol

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Doru Apostol pentru a avea privilegiul de a avea exclusivitate

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo