Criteriul National

Protestatarii din Germania sunt uniți de un inamic comun: sioniștii – International

Protestatarii din Germania sunt uniți de un inamic comun: sioniștii – International
septembrie 01
04:06 2020
Cetățenii Reichului, grupările de dreapta și cei care critică vaccinarea contra coronavirusului și care se presupune că sunt de stânga alcătuiesc un mediu variat, ramificat în toate direcțiile, dar care crede în aceeași poveste conspirativă, scrie Suddeutsche Zeitung, citat de Rador.

La prima vedere, mulțimea care se îndrepta sâmbătă spre clădirea Reichstag din Berlin părea destul de eterogenă. Steaguri prusace, rusești, americane, sigla „Q” a grupării de extremă dreaptă QAnon (care are la bază o teorie a conspirației privind existența unei grupări sataniste care face trafic de copii la nivel global) și chiar steagul păcii în culorile curcubeului. Pare un peisaj amestecat, dar nu este.

Anumiți cetățeni germani pun nenorocirile lor pământești pe seama statului care acționează doar asemenea unei fațade pentru ca, în fundal, marile puteri, cu rol determinant în războiul mondial, să țină sforile în mâinile lor. Naționaliștii susțin că migrația pe continentul european este controlată în secret de către oameni foarte bogați pentru a dezintegra Europa, fanaticii medicinei ortodoxe consideră vaccinarea și protejarea împotriva virușilor drept o înșelăciune diabolică a oamenilor de afaceri.

Ceea ce au aceste grupări în comun nu este o rețetă pentru a face lumea un loc mai bun, ci o explicație de ce lumea este rea, precum și o imagine a dușmanului, rezumând totul drept o conspirație mondială. Inamicul, căruia i se atribuie puterea, este reprezentat întotdeauna de străini sau imaginat ca fiind străin. Însă, acest portret al dușmanului include întotdeauna, surprinzător sau nu, evreii. Pardon: sioniștii, după cum îi numește autorul cărților de bucate vegane Attila Hildmann, care se bazează pe ecologie și medicină naturistă, sau „Rothschildii”, familie cu o vastă istorie bancară, despre care se crede că se află în fruntea puterii statului, sau Soros, după cum susțin naționaliștii, care îl învestesc cu puteri demonice pe omul de afaceri și filantropul evreu de origine maghiară George Soros.

Până la urmă, cei care cred în conspirații, din orice grupare ar face parte, se simt confortabil unul lângă celălalt. Nu se contrazic, ci se confirmă reciproc. Prin urmare, este complet greșit dacă, printr-un spirit de pacifism politic, nu sunt considerați toți extremiști. Ce înseamnă aceasta: că nu au programe politice elaborate pentru perioada de după lovitura de stat? Sunt antisemiți, sunt rasiști. În povestea lor conspirativă se combină disprețul pentru musulmani și învestirea evreilor cu valențe demonice.

Nu este doar un grup „confuz” care vine la proteste, o comunitate aleatorie de „imbecili”, slab conectați între ei, ci este vorba de un mediu extins, în continuă creștere, puternic sudat de credința în conspirații.

Senatorul Andreas Geisel a declarat că spectrul oamenilor prezenți în weekend la proteste a arătat că „avem de-a face cu o demonstrație împotriva democrației, împotriva legilor fundamentale ale acesteia”.

După ce treptele clădirii Reichstag au fost luate cu asalt de protestatari, președintele poliției din Berlin, Barbara Slowik, a declarat: „Pe viitor vom întări liniile de securitate către Reichstag”. Procedura exactă care va fi adoptată urmează să fie discutată cu reprezentanți ai poliției din Bundestag. Slowik a susținut că poliția a intervenit imediat, dar totodată a recunoscut: „A fost vorba de câteva minute în care protestatarii ajunseseră pe scările Reichstag-ului, însă, în acest caz, puterea imaginilor prevalează”.

Poliția va analiza situația pentru a consolida în mod semnificativ protecția clădirii cu bariere și forțe de ordine. Purtătorul de cuvânt al guvernului federal german, Steffen Seibert, a condamnat revoltele, catalogând imaginile drept rușinoase și a mulțumit în numele cancelarului german Angela Merkel în special celor trei polițiști care s-au aflat inițial singuri împotriva manifestanților. A fost un gest care denotă „prezență de spirit și curaj”, a menționat Seibert.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul