Criteriul National

Proteste violente în Paris „programate” de Ziua Muncii

Proteste violente în Paris „programate” de Ziua Muncii
mai 01
21:14 2017

Mai multe mii de oameni au ieșit în stradă la Paris, după orele prânzului de 1 Mai- Ziua Muncii.Motivația lor a fost generată de a lupta contra „fascismului și capitalismului”,informează agenția Reuters.

paris_proteste_49541000

Din unele surse citate de către Le Parisien, protestul ar fi avut loc la apelul unor organizații anarhiste. Manifestanții s-au reunit într-un număr considerabil în jurul prânzului, în arondismentul XIX din capitala franceză, purtând banderole pe care scria „Contra ofensivei patronale, ripostă sindicală!”

De asemenea,din partea Confederației Naționale a Muncii au fost anumiți protestatari care au afișat mesaje precum „Front social/Contra fascismului, statului și capitalului” al Alternativei Libertariene.

În scurt timp, echilibrul a fost rupt și tensiunea a fost escaladată, ajungându-se la ciocniri cu numeroasele forțe de ordine desfășurate la fața locului.Din acest punct de vedere, forțele de ordine au intervenit imediat și au recurs la utilizarea gazelor lacrimogene.

Capitala Franţei cunoaște aceste convulsii sociale, pe fondul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Se explică acum și de ce, pe lângă protestele paşnice ale sindicaliştilor au apărut şi anumite grupări de tineri,care, conform surselor erau ” mascaţi şi înarmaţi cu pietre, bâte şi coctailuri Molotov”,așa cum a titrat Liberation.

La Paris, autorităţile franceze se găseau oricum în alertă din cauza stării de urgenţă instaurate de pleiada de atacuri teroriste din ultimii doi ani.

paris-2-tw

Potrivit „informaţiilor oficiale”, protestatarii ar fi aruncat cu grenade fumigene spre forțele de ordine, care au reușit să împingă mulţimea de pe o arteră din zona centrală a Parisului.

Apoi, autorităţile au lansat deliberat ” cu scopul de a liniști” gaze lacrimogene pentru a ţine „mulţimea înfierbântată la distanţă.”

Bilanțul este unul trist, deoarece protestatarii au aprins mai multe focuri la marginea străzii, iar trei polițiști ar fi fost răniți în urma violenţelor din „Orașul Luminii”. Totodată,patru protestatari au fost reținuți oentru port ilegal de arme.

Privind retrospectiv și consultând presa franceză, totul a pornit de la un miting paşnic de Ziua Muncii.Anumite surse oficiale, fidele spectrului politic din Hexagon i-a acuzat pe unioniştii care au ocupat străzile în semn de protest faţă de rezultatele primului tur al cursei pentru palatul Elysee.

Demn de reținut este faptul că tinerii activişti îi resping pe ambii candidaţi şi au participat şi la alte proteste violente după promovarea îl al doilea tur a lui Emmanuel Macron şi a lui Marine Le Pen, alegeri ce vor avea loc pe data de 7 Mai.

Amenințarea cât și starea de incertitudine a fost rapid „pusă la punct”, dar potrivit instituțiilor de forță din Hexagon, nivelul de alertă este în continuare menținut,iar „provocările vor fi atent monitorizate și aspru pedepsite, în cazul tuturor formelor de tulburări ale ordinii și liniștii publice „, așa cum un înalt oficial al Poliției franceze a declarat în cursul serii,într-o intervenție pe postul public TF1.

Sursa foto : https:// google.com

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo