Criteriul National

Proteste violente în Paris „programate” de Ziua Muncii

Proteste violente în Paris „programate” de Ziua Muncii
mai 01
21:14 2017

Mai multe mii de oameni au ieșit în stradă la Paris, după orele prânzului de 1 Mai- Ziua Muncii.Motivația lor a fost generată de a lupta contra „fascismului și capitalismului”,informează agenția Reuters.

paris_proteste_49541000

Din unele surse citate de către Le Parisien, protestul ar fi avut loc la apelul unor organizații anarhiste. Manifestanții s-au reunit într-un număr considerabil în jurul prânzului, în arondismentul XIX din capitala franceză, purtând banderole pe care scria „Contra ofensivei patronale, ripostă sindicală!”

De asemenea,din partea Confederației Naționale a Muncii au fost anumiți protestatari care au afișat mesaje precum „Front social/Contra fascismului, statului și capitalului” al Alternativei Libertariene.

În scurt timp, echilibrul a fost rupt și tensiunea a fost escaladată, ajungându-se la ciocniri cu numeroasele forțe de ordine desfășurate la fața locului.Din acest punct de vedere, forțele de ordine au intervenit imediat și au recurs la utilizarea gazelor lacrimogene.

Capitala Franţei cunoaște aceste convulsii sociale, pe fondul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Se explică acum și de ce, pe lângă protestele paşnice ale sindicaliştilor au apărut şi anumite grupări de tineri,care, conform surselor erau ” mascaţi şi înarmaţi cu pietre, bâte şi coctailuri Molotov”,așa cum a titrat Liberation.

La Paris, autorităţile franceze se găseau oricum în alertă din cauza stării de urgenţă instaurate de pleiada de atacuri teroriste din ultimii doi ani.

paris-2-tw

Potrivit „informaţiilor oficiale”, protestatarii ar fi aruncat cu grenade fumigene spre forțele de ordine, care au reușit să împingă mulţimea de pe o arteră din zona centrală a Parisului.

Apoi, autorităţile au lansat deliberat ” cu scopul de a liniști” gaze lacrimogene pentru a ţine „mulţimea înfierbântată la distanţă.”

Bilanțul este unul trist, deoarece protestatarii au aprins mai multe focuri la marginea străzii, iar trei polițiști ar fi fost răniți în urma violenţelor din „Orașul Luminii”. Totodată,patru protestatari au fost reținuți oentru port ilegal de arme.

Privind retrospectiv și consultând presa franceză, totul a pornit de la un miting paşnic de Ziua Muncii.Anumite surse oficiale, fidele spectrului politic din Hexagon i-a acuzat pe unioniştii care au ocupat străzile în semn de protest faţă de rezultatele primului tur al cursei pentru palatul Elysee.

Demn de reținut este faptul că tinerii activişti îi resping pe ambii candidaţi şi au participat şi la alte proteste violente după promovarea îl al doilea tur a lui Emmanuel Macron şi a lui Marine Le Pen, alegeri ce vor avea loc pe data de 7 Mai.

Amenințarea cât și starea de incertitudine a fost rapid „pusă la punct”, dar potrivit instituțiilor de forță din Hexagon, nivelul de alertă este în continuare menținut,iar „provocările vor fi atent monitorizate și aspru pedepsite, în cazul tuturor formelor de tulburări ale ordinii și liniștii publice „, așa cum un înalt oficial al Poliției franceze a declarat în cursul serii,într-o intervenție pe postul public TF1.

Sursa foto : https:// google.com

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro