Criteriul National

Proteste violente la Chişinău după votul Parlamentului în favoarea Guvernului Pavel Filip !

Proteste violente la Chişinău după votul Parlamentului în favoarea Guvernului Pavel Filip !
ianuarie 20
21:39 2016

Haosul domneste in capitala Republicii Moldova. Sute de manifestanti au intrat cu forta in cladirea Parlamentului, in semn de protest fata de investirea noului guvern.

proteste_dupa_vot_24809400

 Capitala Chisinau fierbe, desi are de astazi un nou Guvern. In cadrul unei sedinte tensionate, Cabinetul Pavel Filip a primit votul de investitura. Republica Moldova evita astfel declansarea alegerilor anticipate, care ar fi fost castigate de politicienii prorusi.

Sute de persoane s-au adunat ulterior in fata Parlamentului de la Chisinau pentru a denunta Guvernul condus de premierul Pavel Filip, membru al Partidului Democrat (PDM).

Protestatarii au rupt bariera improvizata de protectie instalata de politie, iar unii manifestanti s-au imbrancit cu agenti ai fortelor de ordine. Un grup de manifestanti a reusit sa patrunda in cladirea Parlamentului. Apoi, protestatarii au inceput sa ii ia pe sus pe politisti si sa ii evacueze din cladire. Situatia a degenerat, iar la Parlamentul de la Chisinau s-a instalat haosul.

Presedintele Nicolae Timofti a amanat pe termen nedefinit ceremonia de depunere a juramantului pentru noul Guvern votat de Parlament. Un anunt despre momentul si locul cand va avea loc aceasta ceremonie urmeaza sa fie facut joi dimineata.

Fostul premier moldovean Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PLM) a fost agresat în Parlamentul de la Chişinău, de protestatari nemulţumiţi că a susţinut Guvernul Pavel Filip.Potrivit Jurnal de Chişinău, Mihai Ghimpu are o plagă în zona capului după ce a fost bătut de protestatari furioşi.Ghimpu fusese huiduit în timp ce venea spre Parlament, fiind atacat cu bulgări de zăpadă.

Dorin Chirtoacă primarul Chişinăului a declarat că Mihai Ghimpu a fost protejat de poliţie. Chirtoacă a precizat că sunt căutate soluţii pentru evacuarea în siguranţă a persoanelor agresate.

„Marea majoritate au fost evacuaţi, însă nu sunt binevenite violenţele. Calea dialogului este unica soluţie. Nu exclud că s-ar fi ajuns la moarte de om, la situaţia agitată din Parlament”, a declarat Dorin Chirtoacă, potrivit Unimedia.

Sursa foto : www.romaniatv.net

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo