Criteriul National

PRU Kogălniceanu – Tinerii care vor să revoluţioneze administraţia

PRU Kogălniceanu – Tinerii care vor să revoluţioneze administraţia
mai 30
00:01 2016

afis1

Nu putem spune din păcate că ţara noastră şi regiunea Dobrogea traversează cea mai bună perioadă a istoriei lor. Dacă după Revoluţie cu toţii visam că vom trăi şi noi în cel mai scurt timp precum cetăţenii vestici, din păcate lucrurile nu au stat aşa. De 26 ani de ani românii şi-au câştiga preţiosul drept la libera exprimare, dar şi-au pierdut visul de a mai trăi într-o ţară civilizată, imaginea oraşelor fiind una cât se poate de sumbră: oameni trişti, clădiri neîngrijite, spaţii verzi insalubre, monumente ruină, terenuri de sport părăsite, maşini pe trotuar şi fum pe toate străzile.

Cu toate aceastea, avem încă tineri idealişti care nu vor să se dea bătuţi. Mulţi dintre ei din păcate au plecat peste hotare, dar tezaurul românesc este într-adevăr foarte bogat la capitolul resurse umane. În deşertul administrativ dobrogean, şi aici nu există niciun dubiu că sărăcia este larg răspândită în judeţ, au început să înverzească câteva oaze. Nucleul tânăr PRU Kogălniceanu este probabil unul dintre cele mai puternice din judeţ. Tânarul jurnalist Ion Ştefu, candidat la primăria Kogălniceanu, are altături nu doar conducerea PRU în frunte cu distinsul avocat Dumitru Bădrăgan, dar şi foarte mulţi prieteni şi rude printre care şi talentatul actor Atanase Ştefu, un om de asemenea cu viziune aşa cum îi descriu colegii de redacţie care i-au intervievat.

Tânărul politician, jurnalist şi fost consilier juridic la Primăria Ovidiu, cu studii în drept la Iniversitatea Ovidius, doreşte să transforme comuna Kogălniceanu într-un paradis. Potenţialul natural este uriaș, având în vedere terenurile agricole şi pădurea învecinte, dar şi cel economic- ridicat prin strânsa legătură cu aeroportul. Tinerii vizionari au dezvoltat mai multe proiecte pentru comună împreuna şi cu arhitecţii Andrei Chivu şi Silviu Bîrcă, dintre care vă enumerăm:

afis3

1) CLINICA REGIONALĂ MIHAIL KOGĂLNICEANU – Dispensarul actual din localitate arată jalnic deşi a fost reabilitat iar capacitatea lui este mult subdimensionată raportat la nevoia localnicilor. După discuţii cu specialişti din sănătate şi proiectare, PRU Kogălniceanu propune o extindere cu un corp de 700mp construiţi care să includă cabinete medicale, laboratoare, saloane de tratament şi recuperare şi secţie pentru urgenţe.

stock-photo-san-francisco-april-farmers-market-hall-inside-the-ferry-building-on-april-in-san-287050115

2)PIAŢĂ AGROALIMENTARĂ – potenţialul agricol al comunei este uriaş dar din păcate comercianţii nu au un loc modern amenajat pentru desfacere. Amenajarea unei pieţe moderne poate veni atât în sprijinul localnicilor dar poate crea şi o bună legătură cu oraşul Constanţa aflat la mică distanţă şi ai cărui locuitori sunt interesaţi de pieţele bio din apropiere.

conac-bellu

 

3) CENTRU DE CREAŢIE PENTRU ELEVI – este binecunoscută problema cea mai importantă din România – educaţia – şi de asmenea este cunoscută diferenţa mare de abordare între ţara noastră şi cele vestice care susţin activităţile creativ-artistice şi sportive în programul after school. PRU işi doreşte să înființeze un centru cultural dedicat tinerilor şi nu numai care să promoveze creaţia şi specificul local.

1016856_718426941583292_279610811063193657_n

4) CENTRU DE AGREMENT ŞI SPORT – comuna beneficiază de un tezaur aproape neexploatat. Pădurea ei este pustie, în timp ce pădurile altor localităţi sunt luate cu asalt de către locuitorii dornici de sport şi promenadă. Pentru a încuraja oamenii să meargă în natura este nevoie de amenajări pentru traseele velo, alergare, călărie şi spaţii care să adăposteacă centrul de prim ajutor, închirieri biciclete şi alte echipamente sportive.

fff

5)LOCUINŢE PENTRU TINERI – ca şi în oraşele mari, şi comunele suferă de problema spaţiilor locative pentru tinerele familii. Conducerea PRU Kogălniceanu a dezbătut împreună cu arhitecţii Silviu Bîrcă si Andrei Chivu, revenit după o călătorie în UK, programul de arhitectură – Locuințe Însiruite – adoptat de peste 10 milioane de oameni în jurul Londrei. Avantajul locuinţelor înşiruite este desigur cel al costurilor reduse de întreţinere şi construcţie.

Lista proiectelor în lucru este foarte lungă, dezbaterea cu tinerii arhitecți atingând şi subiectul trenului rapid care ar crea o importantă punte de lagătură cu cele două mari oraşe: Constanţa şi Tulcea. Se pot face minuni, totul este să ne organizăm şi să învăţăm să ne alegem administratorii urbelor ce le populăm.

 

13151630_973874536059290_7150146863418608760_n

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul