Criteriul National

PRU Kogălniceanu – Tinerii care vor să revoluţioneze administraţia

PRU Kogălniceanu – Tinerii care vor să revoluţioneze administraţia
mai 30
00:01 2016

afis1

Nu putem spune din păcate că ţara noastră şi regiunea Dobrogea traversează cea mai bună perioadă a istoriei lor. Dacă după Revoluţie cu toţii visam că vom trăi şi noi în cel mai scurt timp precum cetăţenii vestici, din păcate lucrurile nu au stat aşa. De 26 ani de ani românii şi-au câştiga preţiosul drept la libera exprimare, dar şi-au pierdut visul de a mai trăi într-o ţară civilizată, imaginea oraşelor fiind una cât se poate de sumbră: oameni trişti, clădiri neîngrijite, spaţii verzi insalubre, monumente ruină, terenuri de sport părăsite, maşini pe trotuar şi fum pe toate străzile.

Cu toate aceastea, avem încă tineri idealişti care nu vor să se dea bătuţi. Mulţi dintre ei din păcate au plecat peste hotare, dar tezaurul românesc este într-adevăr foarte bogat la capitolul resurse umane. În deşertul administrativ dobrogean, şi aici nu există niciun dubiu că sărăcia este larg răspândită în judeţ, au început să înverzească câteva oaze. Nucleul tânăr PRU Kogălniceanu este probabil unul dintre cele mai puternice din judeţ. Tânarul jurnalist Ion Ştefu, candidat la primăria Kogălniceanu, are altături nu doar conducerea PRU în frunte cu distinsul avocat Dumitru Bădrăgan, dar şi foarte mulţi prieteni şi rude printre care şi talentatul actor Atanase Ştefu, un om de asemenea cu viziune aşa cum îi descriu colegii de redacţie care i-au intervievat.

Tânărul politician, jurnalist şi fost consilier juridic la Primăria Ovidiu, cu studii în drept la Iniversitatea Ovidius, doreşte să transforme comuna Kogălniceanu într-un paradis. Potenţialul natural este uriaș, având în vedere terenurile agricole şi pădurea învecinte, dar şi cel economic- ridicat prin strânsa legătură cu aeroportul. Tinerii vizionari au dezvoltat mai multe proiecte pentru comună împreuna şi cu arhitecţii Andrei Chivu şi Silviu Bîrcă, dintre care vă enumerăm:

afis3

1) CLINICA REGIONALĂ MIHAIL KOGĂLNICEANU – Dispensarul actual din localitate arată jalnic deşi a fost reabilitat iar capacitatea lui este mult subdimensionată raportat la nevoia localnicilor. După discuţii cu specialişti din sănătate şi proiectare, PRU Kogălniceanu propune o extindere cu un corp de 700mp construiţi care să includă cabinete medicale, laboratoare, saloane de tratament şi recuperare şi secţie pentru urgenţe.

stock-photo-san-francisco-april-farmers-market-hall-inside-the-ferry-building-on-april-in-san-287050115

2)PIAŢĂ AGROALIMENTARĂ – potenţialul agricol al comunei este uriaş dar din păcate comercianţii nu au un loc modern amenajat pentru desfacere. Amenajarea unei pieţe moderne poate veni atât în sprijinul localnicilor dar poate crea şi o bună legătură cu oraşul Constanţa aflat la mică distanţă şi ai cărui locuitori sunt interesaţi de pieţele bio din apropiere.

conac-bellu

 

3) CENTRU DE CREAŢIE PENTRU ELEVI – este binecunoscută problema cea mai importantă din România – educaţia – şi de asmenea este cunoscută diferenţa mare de abordare între ţara noastră şi cele vestice care susţin activităţile creativ-artistice şi sportive în programul after school. PRU işi doreşte să înființeze un centru cultural dedicat tinerilor şi nu numai care să promoveze creaţia şi specificul local.

1016856_718426941583292_279610811063193657_n

4) CENTRU DE AGREMENT ŞI SPORT – comuna beneficiază de un tezaur aproape neexploatat. Pădurea ei este pustie, în timp ce pădurile altor localităţi sunt luate cu asalt de către locuitorii dornici de sport şi promenadă. Pentru a încuraja oamenii să meargă în natura este nevoie de amenajări pentru traseele velo, alergare, călărie şi spaţii care să adăposteacă centrul de prim ajutor, închirieri biciclete şi alte echipamente sportive.

fff

5)LOCUINŢE PENTRU TINERI – ca şi în oraşele mari, şi comunele suferă de problema spaţiilor locative pentru tinerele familii. Conducerea PRU Kogălniceanu a dezbătut împreună cu arhitecţii Silviu Bîrcă si Andrei Chivu, revenit după o călătorie în UK, programul de arhitectură – Locuințe Însiruite – adoptat de peste 10 milioane de oameni în jurul Londrei. Avantajul locuinţelor înşiruite este desigur cel al costurilor reduse de întreţinere şi construcţie.

Lista proiectelor în lucru este foarte lungă, dezbaterea cu tinerii arhitecți atingând şi subiectul trenului rapid care ar crea o importantă punte de lagătură cu cele două mari oraşe: Constanţa şi Tulcea. Se pot face minuni, totul este să ne organizăm şi să învăţăm să ne alegem administratorii urbelor ce le populăm.

 

13151630_973874536059290_7150146863418608760_n

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo