Criteriul National

PSD Constanța și Nicolae Moga, noul său lider interimar

PSD Constanța și Nicolae Moga, noul său lider interimar
martie 31
18:24 2015

Organizația Județeană a PSD Constața și-a ales noul reprezentant, în persoana senatorului Nicolae Moga.

După abdicarea din funcția de președinte al filialei județene a Partidului Social Deocrat Constața, primarul Radu Mazăre a lăsat cale liberă pentru cei care doreau să-i ia locul la șefia grupării din județ. Așa cum am prezentat în articolele precedente, discuțiile din cadrul partidului au adus în lumină diferiți reprezentanți, fie din vechea gardă fie din cea nouă. Totuși, Biroul Permanent Național al PSD, întrunit în ședință de urgență a desemnat liderul interimar. Senatorul Moga este varianta finală până la Congresul din toamnă când, se va decide cine preia frâiele acestei organizații. Conform declarațiilor lui Nicolae Moga, reiese faptul că el nu și-a dorit numirea,dar valul l-a adus scaunul de lider. „Este decizia Biroului Permanent Naţional al partidului, pe care o voi respecta. Nu pot să spun că mi-am dorit această funcţie! Interimatul îl voi asigura începând de azi până în noiembrie. Tot începând de astăzi îmi revine sarcina de a mă ocupa de organizarea alegerilor în interiorul partidului. Alegerile se vor face în toate structurile de jos în sus”.

Vrând-nevrând, Moga a intrat în staff-ul de conducere al PSD Organizația Județeană Constanța și trebuie să onoreze interimatul său cu activități în teritoriu. Astfel, până la finele lui iunie, vor fi organizate alegeri în toate organizaţiile comunale și orăşeneşti, urmând ca, din 15 august până în 30 octombrie 2015, să fie alegeri în toate structurile judeţene. Aceste noui numiri vor include și schimbările din cadrul organizației de femei, cea de tineret și nu în ultimul rând, cea de pensionari. Noiembrie va fi luna ce va aduce încununarea muncii din teritoriu a lui Moga, prin observațiile din cadrul Congresului Național.

Cum se vor organiza și structuraliza în teritoriu social democrații, se va vedea la alegerile locale de anul viitor. Dacă munca depusă de senatorul Nicolae Moga și echipa sa va fi prolifică, anul ce vine le va aduce numeroase portofolii de primari.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo