Criteriul National

PSD s-a înscris în UDMR

PSD s-a înscris în UDMR
iunie 21
15:54 2017
                                                                                     Tendinţe suicidale în PSD

 „To be or not to be?”

MAKE HUNGARY GREAT AGAIN

„A fi sau a nu fi” … sinucigaş, iresponsabil, incompetent, un pericol pentru societatea care ţi-a acordat un vot de încredere că-i poţi administra interesele? Este inadmisibilă actuala situaţie creată la vârful factorilor de decizie din conducerea României. Cum poţi să votezi o moţiune de cenzură împotriva ta? Este ca şi cum te-ai sinucide în direct. Nici măcar nu mă interesează că ai ratat după ce ţi-ai băgat ţeava pistolului în gură. Ar trebui ca în urma unui consult psihiatric să ţi se interzică să mai ocupi orice funcţie de conducere atât în domeniul public, cât şi privat. Demisia e prea puţin! Aveai posibilitatea să-ţi dai demisia înainte de tentativa de sinucidere.

Consultând pagina de internet cu Miniştrii Guvernului României şi comparând-o cu listele de senatori PSD şi ALDE şi deputati PSD şi ALDE am găsit că sunt 18 miniştri parlamentari şi 9 miniştri neparlamentari.

 

 Miniştri parlamentari

 1. Gavrilescu Graţiela-Leocadia – vicepremier; Ministrul Mediului – deputat ALDE
 2. Dan Carmen-Daniela – Ministrul Afacerilor Interne – senator PSD
 3. Meleşcanu Teodor-Viorel – Ministrul Afacerilor Externe – senator ALDE
 4. Leş Gabriel-Beniamin – Ministrul Apărării Naţionale – senator PSD
 5. Ştefan Viorel – Ministrul Finanţelor Publice – deputat PSD
 6. Vasilescu Lia-Olguţa – Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale – deputat PSD
 7. Tudose Mihai – Ministrul Economiei – deputat PSD
 8. Petcu Toma-Florin – Ministrul Energiei – deputat ALDE
 9. Cuc Alexandru-Răzvan – Ministrul Transporturilor – deputat PSD
 10. Bodog Florian-Dorel – Ministrul Sănătăţii – senator PSD
 11. Vulpescu Ioan – Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale – senator PSD
 12. Valeca Şerban-Constantin – Ministrul Cercetării şi Inovării – senator PSD
 13. Dunca Marius-Alexandru – Ministrul Tineretului şi Sportului – senator PSD
 14. Dobre Mircea-Titus – Ministrul Turismului – deputat PSD
 15. Petrea Gabriel – Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social – deputat PSD
 16. Ilie Viorel – Ministru pentru Relaţia cu Parlamentul – senator ALDE
 17. Plumb Rovana – Ministru delegat pentru Fonduri Europene – deputat PSD
 18. Birchall Ana – Ministrul delegat pentru Afaceri Europene – deputat PSD

Ministri neparlamentari

 1. Grindeanu Mihai-Sorin – premier
 2. Sevil Shhaideh – vicepremier; Ministrul Dezvoltării Regionale, Adminstraţiei Publice şi Fondurilor Europene;
 3. Toader Tudorel – Ministrul Justiţiei;
 4. Daea Petre – Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale;
 5. Năstase Pavel – Ministrul Educaţiei Naţionale;
 6. Petrescu Alexandru – Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat;
 7. Petcu Adriana – Ministrul Apelor şi Pădurilor;
 8. Augustin Jianu – Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale;
 9. Păstîrnac Andreea – Ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

Indiferent care sunt motivele invocate pentru demisie cred că ar trebui iniţiat un proiect de lege care să interzică oricărei persoane să mai ocupe o demnitate publică la care a renunţat prin demisie sau demitere.

Faptul că miniştrii neparlamentari demisionează din Guvernul Grindeanu cred că nu interesează pe nimeni. Oricum, aceştia nu pot vota în niciun fel pentru moţiunea de cenzură.

Miniştrii parlamentari ridică un număr de probleme care transced Constituţia şi bunul simţ:

 1. În situaţia în care colegii din celelalte partide parlamentare s-ar comporta ca o opoziţie veritabilă, dacă miniştrii parlamentari ar vota pentru susţinerea guvernului nu s-ar întruni cvorumul necesar moţiunii de cenzură.
 2. Participarea la vot a miniştrilor parlamentari este oricum discutabilă din punct de vedere al constituţionalităţii şi al separării puterilor în stat, cea legislativă de cea executivă.
 3. Participarea la vot a miniştrilor parlamentari este suspectabilă de probleme psihiatrice, de dublă personalitate, similar comportamentului lui Victor Ponta din 2013, care în calitate de premier susţinea programul guvernului, dar în calitate de deputat era împotrivă.
 4. Deşi o demisie era mai simplă şi mai onorabilă, se pare că politicienii români nu cunosc termenul ONOARE. După ce ai cerut un vot de încredere din partea Parlamentului, acum te alături celor care vor să te dea jos şi votezi împotriva ta? Te dezici de tine? Nu ar fi mai spectaculos dacă ţi-ai comanda propria execuţie în piaţa publică pe care să o urmărim în direct?
 5. Moţiunea de cenzură este retragerea votului de încredere acordat de legislativ executivului. Ea survine în urma „judecării” activităţii guvernului. Cum este posibil ca aceeaşi persoană să fie şi judecător şi judecat? Participarea la vot (indiferent de opţiunea pro sau contra) echivalează cu asumarea anulării calităţii de parlamentar.
 6. Programul de guvernare cuprinde şi înscrierea PSD-ului în UDMR? Acceptarea zilei de 15 martie ca zi naţională este prima concesie dintr-un lung şir ce va fi făcut unei organizaţii secesioniste? Urmează sărbătorirea zilei de 30 august 1940 (Dictatul de la Viena) şi a zilelor de 18 iunie şi 9 februarie (ziua de naştere şi a decesului Amiralului Miklós Horthy)? Urmează dezbateri care privesc revizuirea Tratatului de la Trianon din 4 iunie 1920? Promovarea politicilor secesioniste şi anticonstituţionale plasează PSD în afara legii şi sub incidenţa infracţiunii de trădare?
 7. După înscrierea PSD-ului în UDMR urmează interzicerea tricolorului?

Sursa foto : Apostol Doru

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Doru Apostol pentru excelentul material oferit în exclusivitate astăzi 20 iunie 2017

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo