Criteriul National

PSD s-a înscris în UDMR

PSD s-a înscris în UDMR
iunie 21
15:54 2017
                                                                                     Tendinţe suicidale în PSD

 „To be or not to be?”

MAKE HUNGARY GREAT AGAIN

„A fi sau a nu fi” … sinucigaş, iresponsabil, incompetent, un pericol pentru societatea care ţi-a acordat un vot de încredere că-i poţi administra interesele? Este inadmisibilă actuala situaţie creată la vârful factorilor de decizie din conducerea României. Cum poţi să votezi o moţiune de cenzură împotriva ta? Este ca şi cum te-ai sinucide în direct. Nici măcar nu mă interesează că ai ratat după ce ţi-ai băgat ţeava pistolului în gură. Ar trebui ca în urma unui consult psihiatric să ţi se interzică să mai ocupi orice funcţie de conducere atât în domeniul public, cât şi privat. Demisia e prea puţin! Aveai posibilitatea să-ţi dai demisia înainte de tentativa de sinucidere.

Consultând pagina de internet cu Miniştrii Guvernului României şi comparând-o cu listele de senatori PSD şi ALDE şi deputati PSD şi ALDE am găsit că sunt 18 miniştri parlamentari şi 9 miniştri neparlamentari.

 

 Miniştri parlamentari

 1. Gavrilescu Graţiela-Leocadia – vicepremier; Ministrul Mediului – deputat ALDE
 2. Dan Carmen-Daniela – Ministrul Afacerilor Interne – senator PSD
 3. Meleşcanu Teodor-Viorel – Ministrul Afacerilor Externe – senator ALDE
 4. Leş Gabriel-Beniamin – Ministrul Apărării Naţionale – senator PSD
 5. Ştefan Viorel – Ministrul Finanţelor Publice – deputat PSD
 6. Vasilescu Lia-Olguţa – Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale – deputat PSD
 7. Tudose Mihai – Ministrul Economiei – deputat PSD
 8. Petcu Toma-Florin – Ministrul Energiei – deputat ALDE
 9. Cuc Alexandru-Răzvan – Ministrul Transporturilor – deputat PSD
 10. Bodog Florian-Dorel – Ministrul Sănătăţii – senator PSD
 11. Vulpescu Ioan – Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale – senator PSD
 12. Valeca Şerban-Constantin – Ministrul Cercetării şi Inovării – senator PSD
 13. Dunca Marius-Alexandru – Ministrul Tineretului şi Sportului – senator PSD
 14. Dobre Mircea-Titus – Ministrul Turismului – deputat PSD
 15. Petrea Gabriel – Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social – deputat PSD
 16. Ilie Viorel – Ministru pentru Relaţia cu Parlamentul – senator ALDE
 17. Plumb Rovana – Ministru delegat pentru Fonduri Europene – deputat PSD
 18. Birchall Ana – Ministrul delegat pentru Afaceri Europene – deputat PSD

Ministri neparlamentari

 1. Grindeanu Mihai-Sorin – premier
 2. Sevil Shhaideh – vicepremier; Ministrul Dezvoltării Regionale, Adminstraţiei Publice şi Fondurilor Europene;
 3. Toader Tudorel – Ministrul Justiţiei;
 4. Daea Petre – Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale;
 5. Năstase Pavel – Ministrul Educaţiei Naţionale;
 6. Petrescu Alexandru – Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat;
 7. Petcu Adriana – Ministrul Apelor şi Pădurilor;
 8. Augustin Jianu – Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale;
 9. Păstîrnac Andreea – Ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

Indiferent care sunt motivele invocate pentru demisie cred că ar trebui iniţiat un proiect de lege care să interzică oricărei persoane să mai ocupe o demnitate publică la care a renunţat prin demisie sau demitere.

Faptul că miniştrii neparlamentari demisionează din Guvernul Grindeanu cred că nu interesează pe nimeni. Oricum, aceştia nu pot vota în niciun fel pentru moţiunea de cenzură.

Miniştrii parlamentari ridică un număr de probleme care transced Constituţia şi bunul simţ:

 1. În situaţia în care colegii din celelalte partide parlamentare s-ar comporta ca o opoziţie veritabilă, dacă miniştrii parlamentari ar vota pentru susţinerea guvernului nu s-ar întruni cvorumul necesar moţiunii de cenzură.
 2. Participarea la vot a miniştrilor parlamentari este oricum discutabilă din punct de vedere al constituţionalităţii şi al separării puterilor în stat, cea legislativă de cea executivă.
 3. Participarea la vot a miniştrilor parlamentari este suspectabilă de probleme psihiatrice, de dublă personalitate, similar comportamentului lui Victor Ponta din 2013, care în calitate de premier susţinea programul guvernului, dar în calitate de deputat era împotrivă.
 4. Deşi o demisie era mai simplă şi mai onorabilă, se pare că politicienii români nu cunosc termenul ONOARE. După ce ai cerut un vot de încredere din partea Parlamentului, acum te alături celor care vor să te dea jos şi votezi împotriva ta? Te dezici de tine? Nu ar fi mai spectaculos dacă ţi-ai comanda propria execuţie în piaţa publică pe care să o urmărim în direct?
 5. Moţiunea de cenzură este retragerea votului de încredere acordat de legislativ executivului. Ea survine în urma „judecării” activităţii guvernului. Cum este posibil ca aceeaşi persoană să fie şi judecător şi judecat? Participarea la vot (indiferent de opţiunea pro sau contra) echivalează cu asumarea anulării calităţii de parlamentar.
 6. Programul de guvernare cuprinde şi înscrierea PSD-ului în UDMR? Acceptarea zilei de 15 martie ca zi naţională este prima concesie dintr-un lung şir ce va fi făcut unei organizaţii secesioniste? Urmează sărbătorirea zilei de 30 august 1940 (Dictatul de la Viena) şi a zilelor de 18 iunie şi 9 februarie (ziua de naştere şi a decesului Amiralului Miklós Horthy)? Urmează dezbateri care privesc revizuirea Tratatului de la Trianon din 4 iunie 1920? Promovarea politicilor secesioniste şi anticonstituţionale plasează PSD în afara legii şi sub incidenţa infracţiunii de trădare?
 7. După înscrierea PSD-ului în UDMR urmează interzicerea tricolorului?

Sursa foto : Apostol Doru

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Doru Apostol pentru excelentul material oferit în exclusivitate astăzi 20 iunie 2017

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo