Criteriul National

Pucistii lui Tomac coboara PMP la 4%, cetateanul ucrainean avand o cota de incredere aproape de 0,0000…%, un fel de …zero barat!

Pucistii lui Tomac coboara PMP la 4%, cetateanul ucrainean avand o cota de incredere aproape de 0,0000…%, un fel de …zero barat!
ianuarie 31
07:55 2022

Dupa scandalul retinerilor de catre parchet al consilierilor PMP – Militaru Marian-Cătălin si Şerpescu Cătălin Constantin ies la suprafata noi mizerii ale gastii plina de golanie si penala „PMP tomac”, demne de clanurile cu care a terorizat PMP-ul.

Scandal la Primăria Mogoșoaia. O consilieră USR a fost agresată verbal şi fizic de doi colegi din PNL şi PMP. Totul ar fi început după ce consiliera s-ar fi opus unei afaceri imobiliare despre care spune că este un adevărat tun. Femeia a depus plângere penală în acest caz, iar doar consilierul PNL a fost suspendat până la finalizarea anchetei. Atenție, informații care vă pot afecta emoțional!

Incidentul a avut loc la Școala din Mogoșoaia, într-o ședință de comisie din Consiliul Local. Consiliera USR Felicia Ienculescu Popovici a filmat cu telefonul mobil amenințarea consilierului liberal Ene Valentin.

 Felicia Ienculescu Popovici spune că unul dintre consilieri i-ar fi smuls telefonul din mână. Consiliera USR a făcut plângere penală la Poliție.

De Felicia Ienculescu-Popovici auzise, până ieri, puțină lume. Fiindcă, în România, faptele bune nu interesează și nu prea se mediatizează. Cui să-i pese? Dânsa face „educație remedială”. Aduce acasă la ea copii din familii defavorizate din Mogoșoaia și încearcă să-i ajute să treacă prin școală. În Mogoșoaia, la doi pași de București, sunt 300 de analfabeți declarați și, probabil, sute de analfabeți funcționali. „Am fost martora unor situații greu de închipuit, dacă nu ești acolo. O mamă analfabetă, cu patru copii, mi-a cerut ajutorul pentru că fusese cu copiii la medic. Primise medicamente diferite pentru fiecare, dar nu știa să citească indicațiile de utilizare”, povestea Ienculescu-Popovici, acum câțiva ani.

„Un tânăr de 16 ani este unul dintre beneficiarii cursurilor. Când a ajuns la Green Mogo, nu știa să scrie sau să citească, dar a învățat asta într-un singur an și s-a dovedit a fi chiar foarte bun la matematică. Dar și la grădinărit, iar Felicia crede că ar putea fi un specialist în permacultură. Băiatul provine dintr-o familie vulnerabilă, monoparentală, cu un istoric de abuzuri”, relatează unul din puținele reportaje despre faptele bune făcute de Ienculescu-Popovici.

Aceasta este femeia pe care, joi seara, au agresat-o doi consilieri locali, unul din PNL și altul din PMP. De ce? Fiindcă în Mogoșoaia se desfășoară un jaf de o brutalitate de Vest Sălbatic, iar Ienculescu-Popovici este unul dintre puținii care se opun. Primarul ia cu japca, la un preț de nimic, sute de hectare deținute de locuitori. Pe terenul confiscat, de facto, se vor construi blocuri. Este un tun brutal, fără rușine, care va aduce profituri de zeci sau sute de milioane de euro. Șpăgile curg, probabil, pe verticală și orizontală, de aceea presa și instituțiile statului bagă capul în pământ. Știindu-se protejați, cei doi consilieri au amenințat-o pe consiliera USR minute în șir, calm și cu sadism, că o bagă în căruț. Ceea ce nu pare deloc imposibil în acel loc al fărădelegii. Iar la finalul conversației au agresat-o: pe filmare se aud strigătele disperate ale unei femei îngrozite. A fost salvată de colegii care lucrau în sălile alăturate.

Vicepreședintele USR Cătălin Drulă a scris pe Facebook că incidentul vine în contextul unui scandal imobiliar din Mogoșoaia, având în vedere că USR se opune proiectului. “E foame de bani, băieți?”, a întrebat Drulă, care a mai spus și că “gangsterii PNL de Ilfov își dau arama de mafioți pe față”.

Și președintele USR, Dacian Cioloș, a reacționat. I-a cerut ministrului de Interne să pornească o anchetă și să-i ofere protecție politicienei agresate. A scris pe Facebook că e inadmisibil ca sub guvernarea PNL-PSD fiecare să-și facă dreptate cu pumnul. A adăugat că violența politică promovată de AUR e preluată de PNL și PMP.

Ulterior, PNL Ilfov a anunțat într-un comunicat că l-a suspendat din toate funcțiile de conducere de consilierul local Valentin Ene până la finalizarea anchetei începute de autorități.

Presedintele PMP – Cristian Diaconescu a reactionat statutar, ieri, la orele 13.00, pe reteaua de Facebook (canalele de comunicare oficiale ale partidului fiind sustrase ilegal de gasca „PMP tomac”):

„Solicit cu fermitate Consiliului Executiv Județean al PMP Ilfov să-l suspende pe domnul Dinu Gheorghe din toate funcțiile politice pe care le deține până la concluzionarea anchetei cu privire la incidentele de joi, 27 ianuarie, din cadrul Consiliului Local Mogoșoaia.

Partidul Mișcarea Populară nu tolerează niciun fel de comportament care nu se bazează pe respectul față de cetățeni, colaboratori sau opozanți politici”.

Pentru a se delimita in acest scandal de personajele dubioase pe care le-a girat, la orele 19.00, „marele” ucrainean Eugen Tomac scrie si el pe reteaua de socializare Facebook, urmatoarele:

„În urma discuțiilor pe care le-am avut astăzi cu colegii din conducerea PMP, am luat decizia de a propune, la ședința din 31 ianuarie, excluderea din Partidul Mișcarea Populară a domnului Dinu Gheorghe, consilier local al comunei Mogoșoaia, județul Ilfov. Un ales local trebuie să reprezinte interesele comunității, iar un asemenea comportament nu poate fi tolerat în rândurile unui partid european, membru PPE”.

In afara faptului ca propunerea sa este nestatutara si de ochii prostilor (nu detine nicio functie in partid care sa ii permita asa ceva), Tomac – Survivor a incercat sa se delimiteze de oamenii golani pe care i-a girat prin renumitul CNAI si ii da zor cu sedinta ilegala din 31 care este deja contestata in instanta!

Iata ce dezvaluie fostul senator PMP – Iliescu Catalin Lucian:

„Eugen Tomac a protejat consilierul infractor de la Mogoșoaia.

Ceva în plus cu privire la scandalul de la Mogoșoaia, în care un nemernic de individ (încă consilier local PMP) a agresat o colegă de la USR.

Președintele PMP Cristian Diaconescu i-a cerut statutar excluderea din partid.

Ce trebuie să știți este faptul ca acest individ pe nume Dinu Gheorghe s fost propus pentru excludere acum un an, pe vremea când dl Rizea Tudorache conducea PMP Ilfov. A trecut excluderea dar consilierul Dinu a contestat-o la forurile superioare.

Este de notorietate, faptul că Eugen Tomac este în ,clinciuri’ cu Rizia (Roto)Tudorache.

Așa că…

Dosarul ,birjarului infractor’, Dinu Gheorghe, a ajuns la comisia națională de contestații a PMP, condusa de una pe nume Chițu de la Prahova, om de baza al altei ,laturi’ din gașca puciștilor dirijați de Eugen Tomac

Aici s-a dat verdictul: ,gunoiul’ Dinu Gheorghe a rămas consilier PMP cu sprijinul oamenilor lui Eugen Tomac.

Se întâmpla anul trecut.

Ieri, s-au văzut care au fost motivele pentru care PMP Ilfov, pe vremea cănd avea președinte serios l-a dat afară pe nemernicul asta.

Amenințări, șantaj și violență.

Mai mult decât să îl protejeze pe acest Dinu Gheorghe, gașca lui Tomac l-a dat afară pe Rizia Tuforache de la șefia organizației.

De ce? Spunea adevărul!

Ce au pus în loc? Un semi analfabet, ușor de manipulat”.

Despre personajul din gasca penala coordonata de Eugen Tomac, ziarul nostru a dezvaluit in repetate randuri.

Mai mult, Rizia Tudorache dezvaluie urmatoarele:

Fiind principalul fondator al PMP ILFOV trebuie sa spun realitatea!

Începând cu Decembrie 2021 funcția de președinte al filialei este deținută de Peta Mircea, un domn pripasit prin Grădiștea proprietar de butic, funcție suprema deținută in viata sa. Susținut inclusiv de către oameni cu interese imobiliare, motivând la greu diverși slabi în fata cașcavalului a ajuns sa aibă funcția de șef de filiala, vechimea lui fiind de câteva luni în partid. Sărac la mansarda fiind, l-a interesat doar titlu de pe cartea de vizita în rest este un executant fidel al grupurilor ciudate!

Rușinos sa aduci o filiala în doua luni sa vorbească toată presa de faptele abjecte pe care le fac colegii tai, colegi care au fost vârf de lance în a face presiuni, în a înjura, în a intimida la alegerile judetene!!!!! Rușinos ca PMP-iști cu conduita ireproșabilă în 8 ani sa aibă parte de un buticar cu gasca lui care sa le murdărească munca depusa atâtia amar de ani!!!

Care este poziția ta Peta fata de oamenii expropriati de 320 ha teren în Mogosoaia cu ajutorul ciracilor tăi care te-au așezat pe tron ? Pfffff, Tu de fapt fiind o marioneta si un simplu executant pentru ei dar un gram de creer oi avea și tu sa-ti dea ceva mustrări de constiinta!?

Care este poziția ta doamna Desaga, joana D’arc de Bragadiru fata de gasca cu care te-ai înfrățit pentru o amarata de funcție data de pucisti ca răsplată?! Interesele imobiliare si interesele de la răsărit a unora suficient de evidente pentru tine nu au avut nici un efect în fata unei funcții pe care ti-au dat-,o ca bonus inclusiv de a fi la număr în votul majoritar împotriva Președintelui Diaconescu?!

Cer tuturor colegilor PMP-IȘTI ILFOVENI cu o conduita ireproșabilă pe parcursul multor ani de munca, sa ia poziție în media, pe FB, fata de modul cum se conduce filiala PMP și fata de deciziile incalificabile pe care unii (putini) le voteaza în Consiliile Locale.

CAM ASA ARATA TERMINATIILE TENTACULELOR PUCISTILOR LUI TOMAC SI SUNT IN FIECARE JUDET”.

Filmul cu ,proști’ din PMP – Tomac – Survivor, continuă…dezvaluirile fostul senator PMP Iliescu Catalin Lucian:

„Gașca de ,puciști’ condusă de ,faimosul’ politician Eugen Tomac, și-au închiriat un alt sediu la două strazi de sediul central al PMP.

Băieții se cred în emisiunea ,Survivor’.

Până la ora 15.00 se văd acolo, iar după aceea, la schimbul doi, vin la sediul central, pe rând să îi explice președintelui Diaconescu cum trebuie să renunțe la funcție până la congres.

Propunerile curg, ca de exemplu, președinte de onoare sau președinte membru fondator..

Umilitor pentru un om care are o cotă de încredere de 17.% printre români.

Asta seară, pe zoom-ul pucist. și-au permis să se discute excludea președintelui Diaconescu din PMP.

Atenție! Au fost două ședințe la ore diferite, una între lideri și alta cu ,alegătorii’ pentru îndoctrinare.

Tot azi, gașca ,Zurli’ condusă de preacuratul Tomac, au propus suspendarea președintelui ales Cristian Diaconescu din PMP până la congres.

Tupeu, prostie sau disperare?

Acțiunea președintelui Diaconescu, privind convocarea nesatutară a congresului din 19 Febriuatie, a fost depusă în instanță.

Asteptăm ca legea să anuleze mascarada propusă de ,puciștii’ lui Tomac.

Până atunci, ,faimoșii’ lui Tomac vor face franjuri PMP să nu mai înțeleagă nimeni, nimic.

După dizolvare, pleacă fiecare, care- încotro!

,Dezbină și stapânește’ este caracterizarea acestui individ lipsit de scrupule.

Îmi aduc aminte de o ședința CN în 2019, unde Eugen Tomac ne explica că locul 2 pe lista de europarlamentari PMP, după Traian Băsescu, este doar așa să mobilizeze partidul iar după alegeri se va retrage.

Eugen Tomac,

Așa ai fost votat de colegii din țară, promisiune făcută și președintelui Traian Băsescu. Locul 2 și te vei retrage.

Ce ai făcut?

A uitat de înțelegerea cu Traian Basescu și PMP și ai plecat la Bruselles unde ești și azi, bine mersi.

Azi ești europarlamentar pe o minciună livrată tuturor și pe spatele lui Traian Basescu.

Poate vine ziua când Traian Băsescu te va da în vileag cu toate șiretlicurile tale.

Spun asta, deoarece azi, în PMP s-a lăsat liniște peste bravii oameni politici care tac și așteaptă.

Ce? Ziua de mâine.

Asta ești tu Eugen Tomac!”.

Gasca „PMP tomac” propune suspendarea fondatorului fundatiei PMP care s-a transformat in partidul PMP/ Sa intelegem ca sunt atat de disperati si atenteaza si la banii lui Cristian Diaconescu? Unde este Eugen Tomac in urmatoarea lista?

Iata ce dezvaluie si Jean Popescu:

„La sezatoarea lui Eugen de pe Zoom, Steaua Traseista, Mocanu de la Buzau, si Stâlpul PSD din PMP Caras – Severin, Popovici, au avut tupeul sa ceara excluderea Presedintelui Diaconescu din PMP. Imediat, niste creiere înfierbântate de atâta foame de bani, au început sa se gândeasca la schimbarea ad-hoc a Statutului PMP la sedinta din 31.01 în asa fel încât sa îl suspende pe Presedintele Diaconescu pâna pun mâna pe partid si mai ales pe banii primiti de acesta de la Stat, 50.000 de euro lunar. Si în timp ce gasca demolatorilor îsi face de cap ceilalti sefi de filiale stau pe coada si asteapta deznodamântul, adica disparitia lui Diaconescu din PMP si disparitia partidului. Poate îsi imagineaza ca ceilalti nu îi vor executa si pe ei…:))))

Daca cineva mai are inspiratia sa creada ca Tomac si ai sai vor binele PMP, ar face bine sa se trezeasca din somn…….

De altfel zvonul cu schimbarea ad-hoc a Statutului pentru a-l suspenda pe Presedintele Diaconescu circula de ceva vreme în partid”.

DE RETINUT PERSONAJELE GIRATE DE EUGEN TOMAC:

Consilierul general (Militaru Marian-Cătălin) din partea PMP este si PRESEDINTELE PMP SECTOR 2., ales in data de 09 iulie a.c. Pam, pam…

Şerpescu Cătălin Constantin, tot din partea PMP, este secretar general adjunct la Organizatia PMP Bucuresti! Pam, pam…

Surse judiciare au confirmat pentru ziarul nostru ca in acest caz urmeaza sa aiba loc si alte retineri de la PMP Bucuresti, si nu numai!!!

”La data de 25.10.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor: M.M.C. – consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti sub aspectul infracţiunii de trafic de influenţă, Ş.C.C. – consilier în cadrul Consiliului Local Sector 2 sub aspectul infracţiunii de instigare la trafic de influenţă şi luare de mită, respectiv R.C. sub aspectul infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă şi dare de mită”, a transmis, marţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Consilierul general este Militaru Marian-Cătălin, din partea PMP, iar consilierul din Sectorul 2 este Şerpescu Cătălin Constantin, tot din partea PMP.

Potrivit procurorilor, în 06.07.2021, consilierul general, la instigarea şi cu ajutorul consilierului local, dar şi cu complicitatea celuilalt inculpatul, om de afaceri, a pretins de la primarul Sectorului 2 ca acesta să fie de acord cu emiterea actelor administrative necesare unei societăţi controlate de omul de afaceri pentru amplasarea a 50-100 de panouri publicitare închiriabile pe domeniu public al Sectorului 2 .

În schimb, consilierul a promis că ” prin influenţa pe care o are asupra consilierilor locali Ş.C.C. şi I.F.I. din partea aceleiaşi formaţiuni politice, îi va determina să-şi exercite dreptul de vot într-un mod favorabil Primarului pe durata actualului mandat. Totodată, la data de 08.09.2021 inculpatul M.M.C. a pretins suplimentar de la aceeaşi persoană, în schimbul folosirii aceleiaşi influenţe asupra consilierului I.F.I. şi pentru ca acesta să voteze în acelaşi mod, ca Primarul sectorului 2 să-i găsească consilierul menţionat un loc de muncă”.

”La data de 05.08.2021 şi în contextul intermedierii ofertei de traficare a influenţei lui M.M.C. faţă de Primarul Sectorului 2, inculpatul Ş.C.C. care, în calitate de consilier local în cadrul Consiliului Local Sector 2, era unul dintre cei care urma să voteze în modul promis, a pretins în numele său şi în interes personal de la Primarul sectorului 2 ca acesta să-i găsească inculpatului M.M.C. un loc de muncă. Aceasta a fost o cerinţă proprie şi suplimentară celei referitoare la exercitarea favorabilă a atribuţiilor de Primar raportat la panouri. La data de 18.08.2021, în contextul detalierii modului concret în care dorea, alături de inculpaţii M.M.C. şi Ş.C.C., ca Primarul Sectorului 2 să-şi exercite favorabil atribuţiile de serviciu raportat la emiterea actelor administrative necesare amplasării panourilor (anume să fie valabile mai mult de 5 ani), inculpatul R.C. i-a promis primarului sprijin cu ocazia alegerilor locale ce vor avea loc în anul 2024, prin acordarea unor condiţii avantajoase de folosire a acelor panouri pentru expunere publică în campania electorală, în schimbul emiterii acelor acte administrative necesare pentru amplasarea aceloraşi panouri”, au precizat procurorii. Aceştia au transmis că a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti în vederea luării măsurii arestării preventive a inculpaţilor pe o durată de 30 de zile.

DE RETINUT PERSONAJELE CU CARE ACTIONEAZA UCRAINEANUL – CLANURI! Acum actioneaza tot pe baza de forta ca asa a invatat de unde a venit si de unde a fost „plantat” in Romania:

Prin decizia Președintelui PMP Cristian Diaconescu nr. 597 / 16.07.2021, în care s-a recomandat ca filialele să nu angajeze înțelegeri politice, altele decât cele punctuale în interesul comunității fără informarea în prealabil a conducerii centrale a partidului, este regretabil faptul că la presiunea autoproclamatului președinte PMP București, Moise Sebastian, ales nestatutar și nevalidat de către structurile naționale, unul dintre cei doi consilieri locali ai PMP Sector 5 nu a rezistat amenințărilor și a votat astăzi alături de PSD și PIE-DONE, îndatorarea cetățenilor pe 15 ani cu 40 milioane euro pentru nebuniile lui PIE-DONE și ale camarilei sale.

Atrag atenția că baletul acesta, în care PMP nu își definește poziția politică în interesul cetățeanului, la București, este dăunător viitorului partidului.

Patru ani la conducerea acestui președinte cvasinecunoscut și găunos (care a propulsat „politica” nocivă de Dâmbovița la rang de politică de Capitală în scop personal), PMP a votat cu PSD la Primăria Generală și asta face și acum la sectoare, pe înțelegeri numai de el știute, nu și de cetățeni, înțelegeri ca pe vremea când încerca să numere ouăle la un cocoș.

Acest fapt ne-a făcut să pierdem electorat în București și în țară.

Când politica se amestecă cu afacerile în detrimentul comunității, se alege praful.

O mica intrebare: Ce ii floseste lui Coldea sa detina controlul asupra unor lideri din PMP? Simplu, ca in 2024 sa tradeze partidul….si alte formatiuni politice sa obtina rezultate nemeritate, ex….USR….si/sau pe „momente opertaive” asocierea cu PSD si/sau PNL pentru interese de grup, pe intelesul tuturor: interes de crima organizata!

O sa publicam si PUZ-urile obtinute cadou de anumiti sefi din PMP pentru votul dat frantuzoaicei de la Sectorul I Bucuresti, impotriva firmei de salubritate Romprest…deci mizeri pentru bani si imobiliare! Parca vedem un „indigo” ca in urbea lui „Caragiale”!?…

„Paziti de interlopi in sediul central al PMP si girati prin  prezenta lui Traian Basescu care, probabil habar nu avea despre mojiciile lui Moise Deju (baiatul bulibasei din Dambovita), in cardasie cu Eugen Tomac, in octombrie 2020, cand acestia        si-au batut joc de statutul partidului (N.R.- Din cate am investigat noi, Traian Basescu nu a stiut ce se intampla).

CEJ-ul Maramures votase ordinea pe lista, la Camera Deputatilor,  locul I (unu), Lucian Morar, presedintele organizatiei, iar la Senat, pe locul unu, George Moldovan.

Sub amenintarea tacita a bodyguarzilor ,,sadoveni’’ si tinand toata organizatia (primari, viceprimari, consilieri locali) la portile partidului fara sa ii lase la toaleta sau sa bea un pahar de apa dupa un drum lung de 12 ore spre capitala, Eugen Tomac – a propus CN, Forul National de Conducere si a decis schimbarea listelor dupa bunul plac, cu Adrian Todoran la Camera Deputatilor si Severica Covaciu la Senat, pe prima pozitie, si a cerut vot pe aceasta lista.

Degeaba a incercat, Lucian Morar, presedintele organizatiei sa spuna ca exista o alta hotarare a C.E.J. Maramures si asta este vointa celor care au adus un scor mare partidului, Tomac&co a facut ce a vrut el, iar Marius Pascan, pe atunci Prim Vice PMP, a intarit argumentatia ca „asta-i viata si aste-s deciziile”.

De precizat ca in multe alte judete nu s-a respectat vointa organizatiilor si au fost impusi oameni care nu au performat (nici nu aveau cum atata timp cat mai erau 45 zile pana la alegeri)

Finalul acestui serial de impostura statutar, a fost ca la cateva zile a plecat catre BEC, sub semnatura lui Eugen Tomac, alta lista care nu avea legatura cu ceea ce a votat CN-ul.

La Senat pe prima pozitie, Lucian Morar, iar la Camera Deputatilor, Adrian Todoran.

De mentionat ca, senatorul inca in functie atunci, doamna Severica Covaciu, a primit o lectie de „jigodisn politic” de la partidul pe care l-a ascultat si la votarea motiunii impotriva PSD si la instalarea guvernului PNL.

Senatorul Severica Covaciu a fost trimisa acasa, pe usa din dos, cu toate ca, a fost unul dintre cei mai activi parlamentari PMP.

De frica interlopilor, putini au fost cei care au avut ceva de spus in sedinta respectiva, organizata sub presiunea politica si fizica a clanului Tomac, Moise, Sadoveanu”.

Astia sunt golanii cu care gasca „PMP tomac” incearca sa il inlature pe Cristian Diaconescu:

Macar merele sunt POLONEZE:

Ce-ai facut, Bobiță ?

Nu credem ca cei de la PNL vor sa se mai „lege la cap” cu asemenea GOLANI, le sunt necesare doar actele de fuziune!

În tot acest context și al sarabandelor cu  ilegalități – ne întrebam, pe buna dreptate, dacă mai jos se ragaseste Tomac și gașca sa de pucisti ( se pare ca…DA!):

Vom reveni. ( Cristina T.)

https://www.incisivdeprahova.ro/2022/01/28/eugen-tomac-mircea-druc-stela-culic-dorin-chirtoaca-diana-postica-puciul-pregatit-pmp-de-peste-un-de-zile-si-pasivitatea-lui-cristian-diaconescu/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul