Criteriul National

PUNCTE DE VEDERE -PAMFLET

PUNCTE DE VEDERE -PAMFLET
aprilie 06
13:22 2020

received_508093260069847
„Nenea soldatu’, eu am stat cuminte! Nu mai îndrepta puşca spre mine! Uite, jur că nu eu am trecut graniţa!”
Acesta poate fi foarte bine un fragment din posibila depoziţie a virusului ucigaş în cazul unui eventual proces. Şi are dreptate. Nu el a trecut graniţa, nu… Au trecut-o ai noştri ca brazii, de umblă nestingheriţi pe străzi, se întâlnesc la o cumetrie, încing chefuri.
Iar dacă încerci să le spui cumva că nu e legal ceea ce fac şi că pot fi amendaţi, ba îi şi amendezi, iau hârtia cu amenda şi duşi au fost. Dracu-i mai prinde. Sub pretextul că nu au bani şi că îi aduc în 24 de ore, se fac nevăzuţi.
Cei care vin acum în ţară ca să petreacă Paştele, văd că nu ţin cont de avertismentul autorităţilor noastre care au spus clar şi răspicat că dacă îşi asumă acest risc, vor intra la izolare două săptămâni.
S-ar putea foarte bine să nu ştie când pleacă spre casă această ordonanţă, dar nu sunt informaţi la graniţă? Sigur că sunt, dar o ţin ca rusul, tot înainte. Ba încă mulţi o iau pe rute ocolitoare pentru a induce în eroare autorităţile. Dar cui fac rău procedând astfel? Lor şi semenilor, desigur.
Înţeleg că mulţi, cei mai mulţi, nu cunosc situaţia din ţară, dar nu văd ce este în jurul lor în statele de unde vin? Cred, oare, că aici situaţia este mai brează? Adică, întreaga planetă e zuduită din temelie, oamenii mor pe capete, iar concetăţenilor noştri dragi le arde de cununie, cum am văzut recent pe un canal media?! Şi mai suntem şi în Post! Ce religie au asemenea specimene care nu au frică de Dumnezeu nici măcar în asemenea momente grele?
Toată lumea stă închsă în casă şi se roagă să scape de virusul ucigaş, iar lor le arde de dănţuială.
Fără comentarii!

Sursa foto: https://google.ro

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul