Criteriul National

Punctul de vedere al falsului estetician

Punctul de vedere al falsului estetician
februarie 10
14:42 2020

 

 

 

( Eu am venit în întâmpinarea cererii…)

 

Gene şi sprâncene false, păr fals, unghii false, sâni falşi, buze false…

De ce n-aş fi apărut şi eu, când era aşa de mare discrepanţa dintre cerere şi ofertă?! Practic, nu am făcut decât să răspund acestei cereri, lucru normal într-o economie de piaţă. Am câştigat astfel un ban muncit ca toată lumea. Şi să nu credeţi că mi-a fost uşor să deprind această meserie, nu…

Adevărat, nu ştiam lucruri mărunte, precum ar fi spălatul pe mâini, de care sunt acuzat, dar cunoşteam esenţialul. Clientele erau încântate, eram şi eu mulţumit căştigând cinstit. Au mai apărut şi rateuri, e drept, dar câţi oameni nu mor în spitale din incompetenţa unor medici şi nu se află sau, mai grav, se muşamalizează?!

Sunteţi nişte meschini acuzându-mă, asta sunteţi! Eu am vrut să muncesc. Atât.

 

   Fragment din depoziţia, imaginară desigur, a unui medic

estetician, prins recent cu mâţa-n sac.

 

***

 

Nenorocirea este însă alta. După descoperirea lui s-a deschis o veritabilă cutie a Pandorei. Zilnic apar noi medici falşi, ba şi ingineri. Cât de curând parcă văd că vor apărea noi şi noi categorii sociale încriminate, pentru că absolvenţii facultăţilor ce eliberează diplome contra-cost trebuie să se regăsească undeva, nu?! (sic!). Ilegal, e adevărat, dar mai contează?! Au ei patalama? Au. Până să fie deconspiraţi mai va. Aşa că, până una alta, ne taie un chirurg fals, ne ridică blocul un inginer asemenea, ne anchetează un procuror fals… Brrr!

Doar economia duduie şi avem PIB-ul cel mai mare din Europa. ((2017, anul în care  era gata cartea, dar, vedeţi dvs, n-a apărut, pentru că încă nu fusese descoperit medicul fals, inginerul aşijderea etc….)

În ce lume trăim, Doamne?

 

 

 

 

 

 

estetician

 

  1. Punctul de vedere al onor medicului

în anul de graţie 2019

(Se răsuceşte Hypocrate în mormânt)

 

2019… În sfârşit, ne-au majorat salariile.

Crapă bolnavul de la 8? Să crape. Nu stric eu bunătate de Kent pe suta lui. Un mizerabil. Credea că mă cumpără cu atât. Dar eu sunt valoros…

 

*

 

Vă surprinde această atitudine? Ei bine, aflaţi că deşi ne aşteptam cu toţii la o îmbunătăţire a actului medical după mult trâmbiţata mărire de salariu a acestei onorabile categorii, situaţia se prezintă taman pe dos. Medicii plătiţi astăzi foarte bine pentru a li se opri exodul masiv cu care ne-am confruntat în ultimii ani, tratează bolnavii cu o indiferenţă crasă. Dacă înainte îşi mai dădeau interesul cât de cât, aşteptând să le pice vestita şpagă – devenită sport naţional -, acum nu le mai pasă, pentru că, oricum, au salarii ce le acoperă nevoile, ba încă dau pe dinafară.

Aşadar, cum ai da-o, tot un drac… La ce folos avem medici dacă nu-şi fac meseria?!
E drept, mai sunt şi excepţii, nu sunt chiar toţi o apă şi-un pământ, dar totuşi, ne aşteptam la mai multă solicitudine, responsabilitate, empatie. Doar au depus un jurământ…

Se răsuceşte Hypocrate în mormânt.

 

 

Acest material a fost oferit de catre doamna Elena Neacsu- dramaturg, in exclusivitate pentru platforma media independenta Criteriul National

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Dumitru Fulea

Dumitru Fulea

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul