Criteriul National

Punctul pe ” J „

Punctul pe ” J „
martie 13
09:21 2019

punctul-pe-i

Motto: ” Sistemul judiciar joaca un rol foarte important in apararea stabilitatii sociale si a dezvoltarii ” (Anonim)

Puterea judecatoreasca…

Asa de mult s-au tulburat apele in Justitie, incat tot noroiul de la fund a iesit la suprafata ! Cine va limpezi apele ?
Revendicarile din strada ale unor magistrati si grefieri nu au nici o legatura cu atributiile lor legale. Judecatorul este independent atata vreme cat se supune LEGII.
Ati auzit vreun cuvant in protestele publice despre constrangerea vreunui judecator sau procuror sa faca altfel decat scrie in lege ? Si daca Tu, magistrat ai fost fortat sa incalci legea lezand dreptul cetateanului, de ce n-ai strigat in Piata publica si de ce n-ai renuntat imediat la calitatea de magistrat ?
Nu acesta este motivul pentru care unii, foarte putini, dintre cei care au calitatea oficiala de magistrati ies in ” Forum ” !
Nici nu-si dau seama( unii cred ca stiu ce fac !) ca au devenit uneltele fortelor politice contrare care se lupta, unele pentru pastarea si intarirea Puterii ,celelalte pentru a accede la Putere.
Cu munca , cu executarea in termen a obligatiilor legale pentru care primesc salariu ” european ” cum stau domnii si doamnele judecator ?
Se plang ca au foarte mult de munca. Ca exemplu , la o judecatorie de provincie se judeca in sedinta publica de doua ori /saptamana, intre unul si cinci dosare. Tremenele procedurale, cum ar fi cel de 60 de zile pentru prima infatisare, calculat de la rezolutia , pusa si ea in termen,de catre judecatorul caruia i s-a repartizat cauza, sunt doar un vis frumos. Ca ex.la Judecatoria Sectorului 4 , o cerere , care indeplinea toate cerintele formale, intrata la data de 12.12.2018 , nu are fixat primul termen de judecata nici pana azi 13 martie 2019 , fiindca sta in nelucrare de la un act procedural la altul la Completul caruia i s-a repartizat aleatoriu.
Acestea sunt aspectele esentiale care privesc activitatea judecatorilor ! Fiind INDEPENDENTI se cred deasupra LEGII , iar presedintii si vicepresedintii de instante ii lasa asa, cu toate ca pe aspectele administrative trebuie sa intervina. Judecatorul nu este stapanul dosarului, ci raspunzator de tot ce se intampla , inclusiv de solutia pe care o va pronunta, in conformitatea cu starea de fapt dovedita si cu aplicarea corecta si integrata a dispozitiilor legale.
*
Aceasta INDEPENDENTA in afara legii o doresc unii dintre judecatori. Intra in panica cand aud ca si ei pot fi subiecti ai actiunii disciplinare sau penale ! Cei care isi exercita atributiile cu respectarea legii pot fi linistiti si sa-si vada de munca ! Sa protesteze in interior fata de cei care nu-si fac datoria si umbresc prestigiul Justitiei !
Asa cum toti stim, oamenii sunt cei care aduc calitate si eficienta sistemului judiciar. Aici trebuie cautate cauzele neincrederii in justitie ! Legile , asa perfectibile cum sunt, nu invita la abuzuri , dimpotriva, aplicarea lor concreta si corecta sunt o dovada ca Justitia functioneaza . Schimbarea Legilor nu-i atributul magistratilor ! Cine o face intra in sfera de activitate a altei Puteri a Statului si ar trebui urgent sa raspunda.
Cetatenii trebuie sa redobandeasca increderea in autoritatea si corectitudinea Justitiei, cerinta fundamentala pentru a reveni la NORMALITATE.
Apele vor fi limpezite chiar de catre MAGISTRATI !

Sursa foto : Vidu.ro

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 13 Martie 2019 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul