Criteriul National

Punctul pe ” J „

Punctul pe ” J „
martie 13
09:21 2019

punctul-pe-i

Motto: ” Sistemul judiciar joaca un rol foarte important in apararea stabilitatii sociale si a dezvoltarii ” (Anonim)

Puterea judecatoreasca…

Asa de mult s-au tulburat apele in Justitie, incat tot noroiul de la fund a iesit la suprafata ! Cine va limpezi apele ?
Revendicarile din strada ale unor magistrati si grefieri nu au nici o legatura cu atributiile lor legale. Judecatorul este independent atata vreme cat se supune LEGII.
Ati auzit vreun cuvant in protestele publice despre constrangerea vreunui judecator sau procuror sa faca altfel decat scrie in lege ? Si daca Tu, magistrat ai fost fortat sa incalci legea lezand dreptul cetateanului, de ce n-ai strigat in Piata publica si de ce n-ai renuntat imediat la calitatea de magistrat ?
Nu acesta este motivul pentru care unii, foarte putini, dintre cei care au calitatea oficiala de magistrati ies in ” Forum ” !
Nici nu-si dau seama( unii cred ca stiu ce fac !) ca au devenit uneltele fortelor politice contrare care se lupta, unele pentru pastarea si intarirea Puterii ,celelalte pentru a accede la Putere.
Cu munca , cu executarea in termen a obligatiilor legale pentru care primesc salariu ” european ” cum stau domnii si doamnele judecator ?
Se plang ca au foarte mult de munca. Ca exemplu , la o judecatorie de provincie se judeca in sedinta publica de doua ori /saptamana, intre unul si cinci dosare. Tremenele procedurale, cum ar fi cel de 60 de zile pentru prima infatisare, calculat de la rezolutia , pusa si ea in termen,de catre judecatorul caruia i s-a repartizat cauza, sunt doar un vis frumos. Ca ex.la Judecatoria Sectorului 4 , o cerere , care indeplinea toate cerintele formale, intrata la data de 12.12.2018 , nu are fixat primul termen de judecata nici pana azi 13 martie 2019 , fiindca sta in nelucrare de la un act procedural la altul la Completul caruia i s-a repartizat aleatoriu.
Acestea sunt aspectele esentiale care privesc activitatea judecatorilor ! Fiind INDEPENDENTI se cred deasupra LEGII , iar presedintii si vicepresedintii de instante ii lasa asa, cu toate ca pe aspectele administrative trebuie sa intervina. Judecatorul nu este stapanul dosarului, ci raspunzator de tot ce se intampla , inclusiv de solutia pe care o va pronunta, in conformitatea cu starea de fapt dovedita si cu aplicarea corecta si integrata a dispozitiilor legale.
*
Aceasta INDEPENDENTA in afara legii o doresc unii dintre judecatori. Intra in panica cand aud ca si ei pot fi subiecti ai actiunii disciplinare sau penale ! Cei care isi exercita atributiile cu respectarea legii pot fi linistiti si sa-si vada de munca ! Sa protesteze in interior fata de cei care nu-si fac datoria si umbresc prestigiul Justitiei !
Asa cum toti stim, oamenii sunt cei care aduc calitate si eficienta sistemului judiciar. Aici trebuie cautate cauzele neincrederii in justitie ! Legile , asa perfectibile cum sunt, nu invita la abuzuri , dimpotriva, aplicarea lor concreta si corecta sunt o dovada ca Justitia functioneaza . Schimbarea Legilor nu-i atributul magistratilor ! Cine o face intra in sfera de activitate a altei Puteri a Statului si ar trebui urgent sa raspunda.
Cetatenii trebuie sa redobandeasca increderea in autoritatea si corectitudinea Justitiei, cerinta fundamentala pentru a reveni la NORMALITATE.
Apele vor fi limpezite chiar de catre MAGISTRATI !

Sursa foto : Vidu.ro

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 13 Martie 2019 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei