Criteriul National

Pur…si simplu! CONTRA-EDITORIAL

iunie 27
00:15 2015

 

 

Motto –”Lumea nu va fi distrusă de cei care fac rău, ci de cei care privesc fără să facă nimic.” Albert Einstein

                                             ATENTIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL CONFESIV, SENTIMENTAL DAR SI MILITANT!

Kingdomofheaven

Pur…si simplu!

Fara nicio retinere, cu acea disponibilitate si energie pozitiva…

Mereu mi-am dorit sa ma exprim si sa „atac” cu dezinvoltura asemenea subiecte! Acest contra-editorial este o dovada in plus!

De mai bine de 25 de ani,simtim pe pielea noastra adevarul din citatul lui Einstein. Dar, inexplicabil nu avem puterea de a ne „scutura”, de a ne „veni in fire”.

Observam cum se comporta societatea, insa trecem nepasatori si indiferenti in periplul nostru acesta, in peregrinarea noastra pamanteasca!

Am devenit imuni la foarte multe lucruri si totodata avem colegi care se plang de ignoranta in serie a guvernarilor dar ei nu propun nimic, nu participa la discutiile politice si mai grav au si „dreptul” de a nu participa la singura modalitate de a separa Raul de Bine- dreptul de a alege!

Personal, simt ca aceasta ignoranta inseamna pentru mine o continua amanare urmata de amanari echivaland cu perpetuarea pe termen lung a absentei reformelor necesare. De aici rezulta ca noi, cei constienti, trebuie sa activam suplimentar pentru a forta o scurtare a termenelor de rezolvare a problemelor esentiale.

Scopul acestui contra-editorial nu este unul de a va mustra sau instrista. Dimpotriva, considerand dintru inceput ca „subiectul zilei” il constituie faptul ca CEVA-CEVA SE DESTEAPTA voi trece „in revista” ceea ce mi-am propus!

Si sunt ferm convins ca absolut tot ceea ce se petrece acum sub ochii nostri este cu mult mai mult decat o criza politica. Asa ceva am mai avut. Dar de aceasta data cred ca asistam la un fenomen extrem de rar – o explozie in direct, finalul mult-asteptat al unei ere ce se apropie de un inevitabil deznodamant.

Nu mai poate fi pus la indoiala faptul ca starea noastra mental-emotionala ne influențează starea de sanatate fizică.
Putem simti in viata de zi cu zi cum luptele noastre interioare, confictele care au loc in capul nostru si starile de tensiune emotionala ne intoxica din punct de vedere emotional si in cele din urma ne fac sa ne imbolnavim.Intoxicarea de la nivelul emotional e o chestiune profunda care incepe încă din copilarie.

Citat-Albert-Einstein

Dar, perseverenta in a ne directiona spre Valorile Adevarului, Binelui, Frumosului ne sunt aliati!

 Iar atunci, am percepe faptul ca tocmai fiinta umana e suverana.

Se vor stramba multi dintre „neprieteni”, dintre cei ce considera ca ar fi „mai presus de orice”, „cu drepturi de a conduce”, insa, si prin aceasta le mai adaug o dezamagire, o rana in plus la „colectia” impresionanta ce o detin si se mandresc cu ea…

Aducand in discutie acest aspect deducem faptul ca exista si nu…prea exista legi pentru fiintele omenesti.

Poate ca iar veti ridica „subtil” din spranceana…

Sa nucredeti c-ar fi vorba doar de o deprindere, de o perseverenta! Nu, ca de fiecare data , inclin sa cred c-ar fi vorba doar de o stare emotionala auto-indusa…

Citat-Charles-Haddon-Spurgeon

Insa, logic si fara echivoc vreau sa va explic „teoria” mea. Daca ne-am imagina situatia in care legile tarilor de pe planeta se refera la entitati artificiale numite “persoane”, atunci cumanume ar trebui sa ne diferentiem noi, fiecare, luati ca individualitate?

Nu cumva , in acest moment intervine institutia denumita pompos..”stat” ce creeaza un al doilea TU, un nume pe care il primesti (numele tau de fiinta umană capitalizat in intregime) si sub care operezi in sistemul-stat , cu drepturi si obligatii?

Daca n-ar fi asa, adica daca statul ar avea dreptul asupra fiintelor omenesti sa le impuna acest sistem, cum s-ar numi acest regim social, altfel decat sclavagism? Prin urmare tot jocul social e o intelegere, un contract intre fiintele omenesti si entitatea-stat. Cu o mica obiectie, si anume, ca statul ascunde acest lucru-anume ca tocmai cetatenia este un contract.

Cred ca nu este cazul s-aduc in discutie, sistematic , cazurile cunoscute in Istorie! Totusi, m-as incumeta sa va prezint, pe finalul acestui contra-editorial sa v-aduc aminte de unele lucruri atat de simple, atat de pure ce se pliaza ideii expuse in incipit!

Si aici ma refer la PARTEA LUMINOASA, cea treaza, cea gata oricand de SACRIFICIU!

Traim intr-o lume tot mai însetată de cunoaştere spirituală, într-un secol în care căutarea de sine a îmbrăcat forme absolut inedite, iar barierele dintre religii par a începe să cadă datorită înţelegerii faptului că acelaşi unic adevăr le-a fundamentat pe toate.

Si totusi, fara sa vrem ASISTAM LA O TOTALA TRANSFORMARE A LUMII deoarece Dumnezeu nu ne-a parasit ci ne trimite îndrumători spirituali sunt cu atât mai necesari şi bine-veniţi.Scopul principal nu este acela de a instaura noi credinţe şi nici acela de a încerca să ne convingă de ceva anume, ci de a înfăptui o schimbare în conştiinţa noastră, cu alte cuvinte, de a ne trezi din letargie…

In asteptarea clipei, pur…si simplu…

 

Surse foto :http://cuvintecelebre.ro/, www.bistrita24.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo