Criteriul National

Putem sa anticipăm…

Putem sa anticipăm…
ianuarie 08
11:30 2017
 In asteptarea amnistiei si a gratierii colective !
images
 
    In ultimii 15 ani cititorii nostri nu au mai auzit de vreo lege de amnistie sau gratiere. Asa ca nu mai stiu exact ce se intelege prin : „a avut parte de amnistie „, ” a scapat prin gratiere „.
   Vazand si intentia declarata a Noii Puteri – legislativa si executiva- , va prezentam, pe intelesul tuturor ,cateva elemente privind aceste instrumente juridice de drept penal .
 
   Parlamentul Romaniei este singurul care are puterea constitutionala de a adopta o lege organica(unde e nevoie de votul majoritatii fiecarei Camere) de acordare a AMNISTIE sau/si a GRATIERII colective. 
Initiativa legislativa apartine Guvernului.
    Amnistia este o cauza care inlatura raspunderea penala pentru infractiunea savarsita anterior intrarii in vigoare a legii(care , de regula, coincide chiar cu momentul adoptarii).
Cu alte cuvinte, a scapat sa mai raspunda penal pentru infractiunea comisa !
Potrivit uzantelor, numai raspunderea penala pentru fapte penale de o gravitate redusa sau moderata ar putea face obiectul amnistiei.
   Gratierea este o cauza legala care inlatura sau modifica executarea pedepsei ; aceasta presupune ca avem sau vom avea o pedeapsa aplicata de catre instanta de judecata pentru o fapta savarsita anterior adoptarii legii gratierii.
   Prin lege se va stabili cuantumul pedepsei aplicate care nu se va mai executa si infractiunile care intra sub incidenta legii.De fiecare data au fost si exceptii legale de la beneficiul gratierii.
   Pedepsele deja executate nu mai pot fi gratiate .
 joker
                
   Cu totii salutam un astfel de act de clementa pentru cei care au gresit, in speranta ca „RAUL”va fi mai mic , iar siguranta cetateanului si a bunurilor  mai buna.
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro