Criteriul National

Puterea binefăcătoare și secretă a unui somn rapid

Puterea binefăcătoare și secretă a unui somn rapid
octombrie 25
14:30 2016

Puterea de de a ne odihni, de a ne relaxa rapid nu poate fi ignorată. Un studiu recent realizat de către Universitatea din Düsseldorf a arătat că, chiar și foartele scurte reprize de somn sporesc purterea  de procesare și regenerare a memorii.În timp ce un studiu NASA s-a preocupat si a investigat efectele odihnei asupra piloților pe zborurile lungi, aceeași cercetători au avut de raportat faptul că: ” somnul diurn poate menține sau îmbunătăți performanțele ulterioare, fiziologice și vigilență subiectivă, cât și starea de spirit. „

somn

Unul dintre autorii acestui raport, Mark Rosekind, șeful Administrației Naționale de Siguranță a Traficului pe Autostradă în Statele Unite, a declarat că ” un pui de somn de 26 de minute îmbunătățește performanța în ceea ce privește pe piloți cu 34%, iar vigilența cu 54% „. Somnul rapid este de o importanță critică pentru piloții care zboară pe distanțe lungi – deoarece se încadrează într-un interval de timp cîn care co-pilotul preia, mai târziu, obținerea de beneficii de imbunatățit starea de vigilență. Ele sunt un potențiator de performanță semnificativ pentru sportivi, de asemenea, deoarece și ei pot avea aceleași beneficii ca oricine.

Un pui de somn de 30 de minute este cel mai practic. În cazul în care doriți să-l încercați le o cafea în prealabil – espresso este un bun remediu rapid – astfel încât acesta să producă efecte spre sfârșitul unui pui de somn, sau perioada de recuperare controlată (CRP). Așa cum nu este  indicat să nu sorbim cafeaua prea încet, după cum s-ar putea găsi durează deja un efect pe măsură ce începe acest somn rapid, de așa manieră încât să fim conștienți de cantitatea de cofeina pe care am consumat-o deja. Dacă suntem în măsura în care tindem să ne situăm în jurul valorii de 400 mg maxim zilnic, atunci acel somn poate fi tulburat

Aceia care pretind că nu pot efectua niciun pui de somn nu pot adormi. Dar aceasta este una dintre revelațiile științei medicale cît și al exeperiențelor efectuate recent.

Adevărul este că putem presta orice pui de somn aproape oriunde. Cel mai bun mod este de a găsi un loc unde se poate face confortabil la un moment dat este în timpul perioadei de după-amiază – un birou neutilizat sau sală de ședințe, un colț liniștit în bucătăria comună, canapeaua din camera personalului sau chiar în parc sau pe o bancă, atunci când vremea ne permite. Apoi, nu ne mai rămâne decât să închidem ochii și pur și simplu totul va merge.

nap-article-header

Mai ușor de zis decât de făcut, s-ar putea crede. Unii oameni vor fi capabili să facă acest lucru de a adormi imediat. Alții, cei care pretind cu statornicie ei pur și simplu „nu poate avea un pui de somn”, nu va fi capabil de a adormi. Dar acest lucru este unul dintre aspectele revelatoare, deoarece nu contează.

Ceea ce este important este să utilizăm această perioadă pentru a închide ochii și a ne deconecta din stress ul acestei lumi, pentru o scurtă perioadă de timp. Procesul de a adormi este unul mare, dar tocmai așa este prinderea de acel loc pe punctul de somn, atunci când nu suntem destul de treji.

De aceea, se poate atinge în acel moment al zilei, atunci când nu ne gândim cu adevărat despre nimic, când mintea noastră este un martor. După un pui de somn, ne va lua cinci minute pentru a deveni conștienți de împrejurimile,un rol deosebit îl va avea ambientul. Astfel, atunci când ne vom fi la birou vom avea lămpi de zi pe birou sau vom avea parte de lumină naturală, se va reduce orice inerție într-o manieră rapidă, astfel încât vă veți bucura de toate avantajele unui somn rapid, la fel ca și acei piloți NASA care au avut parte de o experiență similară timp de 26 de minute.

Sursa foto Young Living Essential Oils,Robb Report1400

Sinteză știre a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo