Criteriul National

Puterea binefăcătoare și secretă a unui somn rapid

Puterea binefăcătoare și secretă a unui somn rapid
octombrie 25
14:30 2016

Puterea de de a ne odihni, de a ne relaxa rapid nu poate fi ignorată. Un studiu recent realizat de către Universitatea din Düsseldorf a arătat că, chiar și foartele scurte reprize de somn sporesc purterea  de procesare și regenerare a memorii.În timp ce un studiu NASA s-a preocupat si a investigat efectele odihnei asupra piloților pe zborurile lungi, aceeași cercetători au avut de raportat faptul că: ” somnul diurn poate menține sau îmbunătăți performanțele ulterioare, fiziologice și vigilență subiectivă, cât și starea de spirit. „

somn

Unul dintre autorii acestui raport, Mark Rosekind, șeful Administrației Naționale de Siguranță a Traficului pe Autostradă în Statele Unite, a declarat că ” un pui de somn de 26 de minute îmbunătățește performanța în ceea ce privește pe piloți cu 34%, iar vigilența cu 54% „. Somnul rapid este de o importanță critică pentru piloții care zboară pe distanțe lungi – deoarece se încadrează într-un interval de timp cîn care co-pilotul preia, mai târziu, obținerea de beneficii de imbunatățit starea de vigilență. Ele sunt un potențiator de performanță semnificativ pentru sportivi, de asemenea, deoarece și ei pot avea aceleași beneficii ca oricine.

Un pui de somn de 30 de minute este cel mai practic. În cazul în care doriți să-l încercați le o cafea în prealabil – espresso este un bun remediu rapid – astfel încât acesta să producă efecte spre sfârșitul unui pui de somn, sau perioada de recuperare controlată (CRP). Așa cum nu este  indicat să nu sorbim cafeaua prea încet, după cum s-ar putea găsi durează deja un efect pe măsură ce începe acest somn rapid, de așa manieră încât să fim conștienți de cantitatea de cofeina pe care am consumat-o deja. Dacă suntem în măsura în care tindem să ne situăm în jurul valorii de 400 mg maxim zilnic, atunci acel somn poate fi tulburat

Aceia care pretind că nu pot efectua niciun pui de somn nu pot adormi. Dar aceasta este una dintre revelațiile științei medicale cît și al exeperiențelor efectuate recent.

Adevărul este că putem presta orice pui de somn aproape oriunde. Cel mai bun mod este de a găsi un loc unde se poate face confortabil la un moment dat este în timpul perioadei de după-amiază – un birou neutilizat sau sală de ședințe, un colț liniștit în bucătăria comună, canapeaua din camera personalului sau chiar în parc sau pe o bancă, atunci când vremea ne permite. Apoi, nu ne mai rămâne decât să închidem ochii și pur și simplu totul va merge.

nap-article-header

Mai ușor de zis decât de făcut, s-ar putea crede. Unii oameni vor fi capabili să facă acest lucru de a adormi imediat. Alții, cei care pretind cu statornicie ei pur și simplu „nu poate avea un pui de somn”, nu va fi capabil de a adormi. Dar acest lucru este unul dintre aspectele revelatoare, deoarece nu contează.

Ceea ce este important este să utilizăm această perioadă pentru a închide ochii și a ne deconecta din stress ul acestei lumi, pentru o scurtă perioadă de timp. Procesul de a adormi este unul mare, dar tocmai așa este prinderea de acel loc pe punctul de somn, atunci când nu suntem destul de treji.

De aceea, se poate atinge în acel moment al zilei, atunci când nu ne gândim cu adevărat despre nimic, când mintea noastră este un martor. După un pui de somn, ne va lua cinci minute pentru a deveni conștienți de împrejurimile,un rol deosebit îl va avea ambientul. Astfel, atunci când ne vom fi la birou vom avea lămpi de zi pe birou sau vom avea parte de lumină naturală, se va reduce orice inerție într-o manieră rapidă, astfel încât vă veți bucura de toate avantajele unui somn rapid, la fel ca și acei piloți NASA care au avut parte de o experiență similară timp de 26 de minute.

Sursa foto Young Living Essential Oils,Robb Report1400

Sinteză știre a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo