Criteriul National

Putin, conferință maraton de 5 ore: Despre vaccinul Sputnik, otrăvirea lui Navalny și averea familiei – International

Putin, conferință maraton de 5 ore: Despre vaccinul Sputnik, otrăvirea lui Navalny și averea familiei – International
decembrie 17
21:46 2020
Conferința de presă anuală a președintelui Vladimir Putin joi s-a concentrat pe pandemia de coronavirus care a lovit puternic Rusia. Evenimentul are loc după 12 luni tumultuoase pentru Kremlin, care au inclus proteste și agitație în lumea post-sovietică, proteste în curs de desfășurare în Extremul Orient și otrăvirea liderului Opoziției Alexei Navalny, potrivit The Moscow Times.

Vorbind jurnaliștilor într-o conferință online de la reședința sa oficială din afara Moscovei, Putin a primit întrebări despre economie, relații externe și dacă va candida din nou la președinție în 2024.

Iată principalele sale citate din conferința de presă maraton, care a durat 4 ore și 54 de minute:

Dacă a primit vaccinul Sputnik V

 • ”Respect legea. Voi asculta recomandările specialiștilor, așa că nu am făcut-o încă. Dar cu siguranță o voi face cât mai curând posibil. Nu văd niciun motiv să nu mă vaccinez ”. [Nota editorilor: Experții au avertizat că Sputnik V ar putea fi dăunător pentru pacienții cu vârsta de peste 60 de ani.]
 • Legat de producția slabă a vaccinului, Putin a declarat cî „ne lipsesc echipamentele necesare pentru a produce numărul necesar de vaccinuri.”

Otrăvirea lui Navalny

 • Despre anchetele occidentale în curs: „Aceasta nu este o investigație, ci o încercare de deligitimare a serviciilor speciale americane ”, a spus Putin, învinuind serviciile speciale din SUA că au folosit un truc pentru a-l ataca ”personal”.
 • „În ceea ce privește pacientul de la spitalul din Berlin, acest pacient este susținut de serviciile speciale din SUA.”
 • „De parcă nu știm că [serviciile speciale din SUA] urmăresc locațiile? Serviciile noastre de securitate știu asta bineînțeles … Serviciile noastre de securitate îl urmăreau, dar asta nu înseamnă că trebuia să-l otrăvim ”.
 • „Nu l-am otrăvit, cine are nevoie de el? Dacă cineva ar vrea să-l otrăvească, probabil că ar fi terminat treaba.”
 • „Când m-a întrebat soția lui, am lăsat-o imediat să-l ducă în Germania.”

Cu privire la recenta investigație asupra bogăției fostului său ginere

 • „Este imposibil să citesc [investigațiile] despre cei dragi.. De-a lungul timpului, ei scriu despre ginerele președintelui, ginerele președintelui – dar la sfârșit scriu că este un fost ginere.”
 • „Nu este interzis să ai active în străinătate; numai lucrătorilor guvernamentali li se interzice să aibă active în străinătate. Compania în cauză este o companie privată. ”

Cu privire la răspunsul Rusiei la coronavirus

 • „Nici o țară nu era pregătită pentru o criză a sănătății pe o asemenea scară. Comparativ cu restul lumii, sistemul nostru de sănătate s-a dovedit a fi mai eficient. ”
 • „Am învățat de la prietenii noștri și am câștigat imediat timp și am închis granița. Am adăugat 270.000 de paturi și am construit 40 de centre de tratament. ”

La alegerile pentru Duma de Stat din 2021

 • „Până la 16 partide pot participa la campania electorală anul viitor. Au puncte de vedere foarte diferite, dar în același timp practic fiecare dintre ele acționează dintr-o poziție patriotică. Toți au un singur scop: bunăstarea și dezvoltarea țării. ”
 • „Rusia este una dintre cele mai deschise țări din lume. Observatorii străini sunt interziși în anumite state din Statele Unite. Vom extinde oportunitățile de a realiza principalul lucru, astfel încât cetățenii din țara noastră să aibă încredere în transparența alegerilor”.

Cu privire la presupusa interferență electorală rusă

 • „Hackerii ruși nu l-au ajutat pe Trump să fie ales și nu s-au amestecat în treburile interne ale acestei mari puteri. Aceasta este o provocare și un motiv pentru deteriorarea relațiilor. ”
 • „Relațiile SUA-Rusia au devenit prizoniere ale situației politice interne din SUA. Sper că Biden înțelege ce se întâmplă, este o persoană cu experiență.”

Cu privire la schimbările constituționale ale Rusiei și o nouă candidatură

 • „Înainte, multe lucruri erau imposibil de făcut. Bazele Constituției noastre rămân neschimbate ”.
 • „Constituția a fost adoptată în condiții dificile în 1993. Tancurile militare trageau în Parlament, oamenii mureau. Constituția noastră a fost adoptată în aceste condiții. Acest lucru s-a întâmplat aici, la Moscova. Constituția a creat baza politică pentru dezvoltare; cu toate acestea, unele lucruri trebuiau modificate.”
 • „Am avut un vot în toată Rusia, cu un număr record de oameni care votează, ceea ce este în esență un referendum. Cetățenii ruși au devenit autorii amendamentelor la Constituția Rusiei.”
 • „A meritat sau nu modificarea Constituției? Am o regulă universală. Trebuie să vă întrebați: Va fi acest lucru pentru binele țării? Dacă este, merită să o faci. Încă nu m-am hotărât dacă voi candida din nou în 2024. Pentru a o face sau nu pentru a o face, voi vedea. Prioritatea mea este dezvoltarea stabilă a țării.”

Despre responsabilitatea pentru relațiile proaste cu Occidentul

 • „Suntem gata să investigăm [n.r.otrăvirea lui Navalny cu Novichok]. Suntem gata să investigăm cu aliații noștri sau să îi lăsăm să vină aici și să aducă material biologic. Dacă cineva are informații că s-au folosit arme chimice, să ni le dea. Nu am primit o concluzie oficială cu privire la utilizarea Novichok.”
 • „Mă simt responsabil pentru ceea ce se întâmplă în Rusia, inclusiv revenirea peninsulei Crimeea în Rusia. Când s-a organizat referendumul din Kosovo, ați acceptat rezultatele, spre deosebire de rezultatele referendumului din Crimeea. Democrația trebuie recunoscută peste tot.”
 • „Comparativ cu tine [Vestul], suntem calzi și blândi. V-am auzit spunând că NATO nu se va extinde spre est. Dar tu ai facut-o deja. NATO se apropie de granițele noastre. Nu ar trebui să răspundem? „
 • „Ne-am retras noi din Tratatul antirachetă balistică? Dar trebuie să răspundem. Partenerii noștri s-au retras din tratatul privind rachetele cu rază lungă și medie. Am ieșit? Nu. SUA s-a retras din Tratatul Cerului Deschis. Ce ar trebui să facem în acest sens? Vrei, ca membru NATO, să zbori peste noi și să aduni totul? ”
 • „Sunteți oameni deștepți. De ce crezi că suntem idioți care sunt incapabili să analizeze lucruri evidente? ”
 • „În ceea ce privește cheltuielile militare, Rusia ocupă locul 6 după Statele Unite, China, Marea Britanie și Franța. Deci, cine este cald și blând și cine este agresiv? Cu siguranță nu noi.”

Despre conflictul din estul Ucrainei

 • „Rezolvarea situației din Donbass depinde direct de puterea politică a Ucrainei”.
 • „Nu au reușit să realizeze prea multe” de la summitul din Normandia de la Paris din decembrie anul trecut, cu multe probleme socioeconomice încă nerezolvate, în ciuda opririi luptei. Acest lucru se datorează „lipsei de curaj politic” din partea clasei conducătoare ucraineană.
 • „Funcționarii de la Kiev au declarat public că nu vor urma acordul de la Minsk, care este susținut de dreptul internațional. Rusia intenționează să își sporească sprijinul în Donbass. ”

Despre alți lideri mondiali

 • „Toți liderii mondiali cu care am lucrat erau oameni bine pregătiți. Acești oameni sunt dedicați rezolvării problemelor națiunii lor. Nu există lideri mondiali buni sau răi, există doar interese naționale. Abordez acest lucru în același mod, reprezint interesele naționale ale Rusiei „.
 • „Când vine vorba de China, avem interese care coincid în multe domenii. Am o relație de căldură, profesională, desigur, prietenoasă cu Xi.”
 • „Avem interese opuse cu [președintele turc] Erdogan chiar acum. Cu toate acestea, el este un om de cuvânt”

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul