Criteriul National

Putin despre conflictul din Ucraina: „Reacţia americană la propunerile ruseşti este pozitivă” – International

Putin despre conflictul din Ucraina: „Reacţia americană la propunerile ruseşti este pozitivă” – International
decembrie 24
02:59 2021
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a apreciat joi drept „pozitivă” reacţia Washingtonului la propunerile de securitate ale Moscovei, care a cerut NATO şi Statelor Unite să-şi înceteze sprijinul militar pentru Ucraina, potrivit La Libre și AFP.

Deocamdată, vedem o reacţie pozitivă, partenerii noştri americani ne spun că sunt gata să înceapă această discuţie, aceste negocieri, de la începutul anului, la Geneva”, a arătat dl Putin într-o conferinţă de presă, adăugând că orice viitoare extindere a Alianţei atlantice este „inacceptabilă” pentru Rusia.

Occidentalii acuză Moscova de veleităţi agresive faţă de Kiev, armata rusă masând zeci de mii de soldaţi la frontiera cu Ucraina, din care Rusia a anexat deja o parte a teritoriului.

Mosova, care afirmă dimpotrivă că doreşte securitate în faţa „provocărilor” Kievului şi occidentalilor, a prezentat săptămâna trecută două tratate, unul destinat Statelor Unite şi celălalt NATO, care rezumă exigenţele sale pentru o dezescaladare.

Aceste texte interzic extinderea NATO, la Ucraina în special, şi limitează cooperarea militară occidentală în Europa de Est şi în fosta URSS, fără a impune măsuri similare Rusiei.

„Mingea este în terenul lor. Ei trebuie să ne răspundă”, a spus joi Vladimir Putin, afirmând că reprezentanţii pentru negocierile de la Geneva de la începutul lui 2022 au fost deja desemnaţi. „Sper că situaţia va evolua în acest sens”, a adăugat el.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul