Criteriul National

Putin vrea să „monitorizeze” exporturile de alimente către țările „ostile” / „Rusia își poate produce totul”

Putin vrea să „monitorizeze” exporturile de alimente către țările „ostile” / „Rusia își poate produce totul”
aprilie 05
21:00 2022

Președintele rus Vladimir Putin a propus, marți, „monitorizarea” livrărilor de alimente către țările „ostile” Kremlinului, în mijlocul unui val de sancțiuni împotriva Moscovei cu consecințe asupra multor sectoare agricole, potrivit AFP.

Vladimir PutinFoto: Profimedia

„Anul acesta, pe fondul penuriei globale de alimente, va trebui să fim mai atenți la livrările de alimente în străinătate și să monitorizăm în special condițiile acestor exporturi către țările care duc o politică ostilă împotriva noastră”, a spus Putin la televiziunea publică.

Liderul rus a mai dat asigurări că producția națională de alimente acoperă „pe deplin” nevoile țării, subliniind totodată „potențialul agricol” al Rusiei.

El a cerut, de asemenea, stabilirea de „obiective clare” pentru găsirea de produse substitutive după suspendarea în Rusia a multor importuri, legate de sancțiuni. El a ordonat, de asemenea, consolidarea producției de utilaje agricole în Rusia.

Multe țări se confruntă în prezent cu creșteri majore ale prețurilor la alimente, inflație accentuată de conflictul dintre Rusia și Ucraina, doi furnizori cheie de alimente de bază din lume, inclusiv cereale și uleiuri.

Vizând lanțul de aprovizionare și instituțiile financiare rusești, sancțiunile occidentale îngreunează și exportul de îngrășăminte, Rusia fiind unul dintre cei mai mari producători din lume, ceea ce ar putea crește și mai mult inflația.

___

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul